مخالفت دولت با طرح معیشتی مجلس
سخنگوی دولت گفت: به طور روشن و واضح اعلام میکنم دولت با طرح معیشتی مجلس مخالف است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه طلاعرسانی دولت آقای علی ربیعی در نشست خبری در واکنش به طرحهای مجلس برای کمک به معیشت مردم تصریح کرد: طرحهایی که ارائه میشود، نباید طوری باشد که زندگی مردم را سختتر کند و با اعلام یک موضوع رضایت آنی ایجاد کنیم، ولی تلخی میان مدت و دراز مدت با آن ایجاد شود.
وی افزود: ابتدا گفتند که این پول از تبصره ۱۴ داده شود، در حالی که خود تبصره ۱۴ کسری دارد و ما ناچار شدیم ۴۰ هزار میلیارد تومان اجازه فروش اوراق بگیریم که بتوانیم یارانه معیشتیها را پرداخت کنیم، چون بنزین داخلی فروش نرفته بود.
اقای ربیعی گفت: در مرحله بعد گفتند از تراکنشهای بانکی پول بردارید همین مانده که مردم پولهایشان را از بانک بیرون بکشند. اینها قابل محاسبه و کارهای عمیق درازمدت است. گفتند این هم نمیشود بنابراین برویم سراغ گمرک.
وی تصریح کرد: میخواستند مبنای محاسبه گمرک ارزش ۴۲۰۰ تومان را به ارز نیمایی تبدیل کرده و این پول را به دست بیاورند، اتفاقی که میافتاد این بود که قیمت برخی کالاها ۱۲۰ درصد افزایش مییافت. همین افزایش قیمتی که الان هست و ما باید مدام تدبیر کنیم آن را پایین بیاوریم ۱۲۰ درصد دیگر اضافه میشد. بعضی از کالاها ۷۰ درصد تعرفه دارند چگونه میخواستیم آن را افزایش دهیم.
سخنگوی دولت گفت: امروز صبح آقای دکتر همتی لیستی از اقلام را قرائت کرد که اگر این تصمیم اتخاذ شود، قیمتها به کجا میرسد پس این را هم کنار بگذاریم، بعد گفتند که از سر جمع بودجه برداریم، بودجهای که خودش کسری دارد چگونه از سرجمع آن پول برداریم.
وی افزود: در نهایت گفتند پولی که به تامین اجتماعی برای همسانسازی به بازنشستگان دادیم، بخشی از آن را به این اختصاص بدهیم. حقوقی را که دادیم چگونه میتوانیم پس بگیریم. اتفاقاً یک استراتژی درستی که دولت انجام میدهد، افزایش حقوق است و باید به این سمت برویم و قدرت خرید را با این افزایشها دنبال بکنیم بنابراین این را هم کنار گذاشتیم.
اقای ربیعی گفت: اخیراً راهحلی پیشنهاد کردند که دولت به برخی از نهادها ۳۰ هزار میلیارد تومان دیگر اموال بفروشد. من نمیدانم چگونه امکان پذیر است و آیا آن نهاد اصلا منابع مالی دارد و اینکه ما چقدر قابل فروش داریم! من به طور روشن و واضح اعلام میکنم دولت با این طرح مخالف است.
وی افزود: دولت معتقد است هرگونه کمک به مردم باید از راه کارشناسی بدون آثار منفی بر زندگی مردم در میان مدت و دراز مدت و به هم خوردن تعادل بودجه صورت بگیرد. در عین حال دولت از هر فرصتی برای ترمیم دریافتیها و افزایش قدرت خرید مردم استفاده خواهد کرد.
اقای ربیعی گفت: در آستانه ارائه بودجه ۱۴۰۰ به مجلس شورای اسلامی هستیم و بودجه ۱۴۰۰ در پیش روی ماست، ما در سال ۹۹ تصمیم گرفتیم همسان سازی کنیم عمل شد، تصمیم گرفته شد در این سال به دهکهای پایین سبد داده شود داده شد و تصمیم گرفته شد مستمری بگیران نهادهای حمایتی تقویت شوند، که تقویت شد.