یک خزانه بیشتر در کل کشور نداریم
سخنگوی دولت گفت: یک خزانه بیشتر در کل کشور نداریم و همه درآمدها نیز در خزانه کل کشور است. اینکه میگویند خزانه سومی به نام "حساب خاص"، درست شده، کذب محض است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، آقای علی ربیعی در نشست خبری در پاسخ به شائبهای در خصوص یک حساب خاص خاطرنشان کرد: باز هم با یک خوانش نادرست و یک القای ناصحیح مواجه هستیم. امیدوارم اینگونه سوالات در چارچوب نقد روشنگرانه باشد و نه چیز دیگری.
وی تصریح کرد: واقعیت این است که ما هر روز با حرفهای جدیدی مواجهایم. مثلا گفته شده سه خزانه وجود دارد. باید بگویم که این ادعا اساسا غلط است و یک خزانه بیشتر در کل کشور نداریم و همه درآمدها نیز در خزانه کل کشور است. اینکه میگویند خزانه سومی به نام "حساب خاص"، درست شده، کذب محض است.
اقای ربیعی خاطرنشان کرد: هیچ بند، عنوان و حسابی به نام "بودجه خاص" نداریم و این، فقط یک "بیان لفظی" و مبتنی بر "اولویت بندی" است. هدف از بیان آن هم یعنی اجرای طرحها و پروژههای نیمه تمام که دارای اولویت هستند.
وی افزود: بنابراین مجددا تاکید میکنم این، بیشتر یک لفظ و عنوان برای برخی مصارف است و نه یک حساب یا پولِ در اختیار. اما متاسفانه برخی طوری القا کردهاند که چنین برداشتی در افکار عمومی به وجود آمده است. این شبهه نیز به شکل جفاگونهای طرح شده که البته برای دولت تازگی ندارد و در طول این سالها بارها با چنین بداخلاقیهایی مواجه بوده است.
سخنگوی دولت تصریح کرد: بنابراین دوباره صراحتا تاکید میکنم بودجه یا حساب خاص، صرفا یک لفظ برای پروژه.های نیمه تمامِ با اولویت است. تخصیص آن هم مثل همه تخصیصها از سوی سازمان برنامه و بودجه داده میشود. همچنین شبهه دیگری مطرح و ادعا شده خزانه دومی هم تحت عنوان خزانه سازمان هدفمندی یارانهها وجود دارد! این نیز کاملا کذب و نادرست است.
وی افزود: افرادی که این شبهه را مطرح کردهاند به خوبی میدانند آنچه بعنوان خزانه دوم میگویند، مربوط به سازمان هدفمندی یارانهها و تبصره ۱۴ قانون بودجه است. در این باره لازم است دو نکته را بگویم. اول اینکه سازمان هدفمندی یارانهها نه در دولت ما بلکه در دولت قبل ایجاد شده و هیچکس هم به آن معترض نبوده است. ضمن آنکه تخصیص آن هم کاملا تحت نظر سازمان برنامه و بودجه است.
سخنگوی دولت گفت: نکته دیگر که جالب است بدانید آنکه افرادی که امروز چنین شائبهای مطرح میکنند، در گذشته کاملا در فرایند تصمیمگیری و تصویب آن بوده و نقش داشته و موافق آن هم بوده اند. برای همین تعجب میکنیم که چنین شبهات نادرستی از سوی برخی افراد که از قضا از مطلعین امر هستند، گفته میشود و قاطعانه اعلام میکنم هیچ پولی خارج از خزانه واحد نداریم.
اقای ربیعی همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص انتخابات آمریکا و، اما و اگر بازگشت به برجام تصریح کرد: شرایط ما برای انجام کامل تعهدات در برجام روشن است. هرگز نباید فراموش کنید که کاهش تعهدات ایران در واکنش و پاسخ متناسب به خروج آمریکا از برجام و ممانعت آمریکا از انجام تعهدات سایر کشورهای عضو برجام بوده است.
وی افزود: ما از ابتدا مکرراً یادآوری کردهایم که کاهش تعهدات ایران برگشت پذیر بوده و به محض انجام تعهدات توسط سایر طرفها، جمهوری اسلامی ایران نیز بلافاصله به سطح پیشین انجام تعهدات خود باز خواهد گشت.
در واقع، انتظار میرود که تقدم و تأخر بازگشت به تعهدات، متناسب با همان تقدم و تاخری باشد که در زمان توقف انجام تعهدات انجام گرفت.
اقای ربیعی گفت: بعلاوه، برای ما فرقی ندارد که کدام رئیس جمهور در آمریکا تصمیم به بازگشت به برجام خواهد گرفت و مانع تراشی برای انجام تعهدات دیگران را متوقف خواهد کرد. هر رئیس جمهوری که چنین تصمیمی بگیرد از آن استقبال میکنیم.
وی اضافه کرد:، اما همینطور لازم است که آمریکا همزمان با بازگشت به توافق برجام، آماده پاسخگویی نسبت به خسارتهایی باشد که در طول زمان خروج از توافق به مردم ایران تحمیل کرده است و البته باید آماده سپردن تعهدات دیگری درباره عدم تکرار این قبیل قانون شکنیها نیز باشد.
سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت ارزهای بلوکه شده ایران گفت: کره جنوبی همچنان برای بازگشت ارزهای بلوکه شده هماهنگی لازم را ندارد. البته مسیر جزئی برای دارو باز کردند، اما ناکافی است.
وی افزود: اقداماتی برای بازگشت ارزهای بلوکه شده انجام شده که بنا به ملاحظاتی بهتر است نام این کشورها اعلام نشود.
بیشتر بخوانید......