پرداخت ۱۴ هزار میلیارد تسهیلات کرونایی به کارگاهها
سخنگوی دولت گفت: با معرفی ۵۴۴ هزار کارگاه به بانکها رقمی بالغ بر ۱۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات کرونایی به آنان پرداخت شده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه طلاعرسانی دولت ،آقای علی ربیعی در نشست خبری در پاسخ به سوالی در خصوص کارگروه رونق تولید و نظر دولت در خصوص ابطال واگذاریها تصریح کرد: آنچه در جلسه کارگروه رونق تولید مطرح شده است این بوده که تمام افراد و دستگاههای مختلف از چند منظر درمورد خصوصی سازی صحت و عدم صحت آن اظهار نظر میکنند.
وی افزود: تعدادی از نمایندگان مجلس به یکی از این محیطها رفته و در جمع اظهار نظر کردهاند، این وضعیت کشور داری نیست. خصوصی سازی روال خاص خود را دارد، واگذاری آن با حضور نهادهای مختلف از جمله نهادهای مدنی همانند اتاق بازرگانی و... تصمیمگیری میشود و هر گونه ابطال هم بر اساس شورای حل اختلاف صورت میگیرد. اصرار دولت تنها اجرای قانون است و به هیچ عنوان در صورتی که ابطال طبق قانون باشد، از آن جلوگیری نمیکند.
اقای ربیعی در پاسخ به سوالی در خصوص تاثیر کرونا بر اقتصاد هم گفت: مشکلات اقتصادی ناشی از کرونا مختص ایران نیست و قطعا این تاثیر بر اقتصاد جهانی در آینده بیشتر نمایان خواهد شد. قبلا هم بیان شد که تحریمها منجر به عدم دسترسی ایران به منابع مالی شده و آمریکا با هدف نارضایتی عمومی و استیصال ملت دست به جنگ اقتصادی زده است.
وی تصریح کرد: با این وصف مطالعات اولیه نشان داد که کرونا حدود ۶ میلیون شغل را در ایران تهدید میکرد که در صورت عدم توجه با تعطیلی مواجه میشدند. از این ۶ میلیون شغل احصا شده ۵. ۳ میلیون در مشاغل رسمی و ۵. ۲ میلیون در مشاغل غیررسمی فعالیت میکنند.
استراتژی حفظ توامان معیشت و سلامت و افزایش تولید بسیاری از این مشاغل تا به امروز حفظ شده است.
اقای ربیعی گفت: بر همین اساس با معرفی ۵۴۴ هزار کارگاه به بانکها رقمی بالغ بر ۱۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات به آنان پرداخت شده است. این کارگاهها حدود یک میلیون و شش هزار شغل را پوشش میدادند.
وی اضافه کرد: همچنین بررسیهای دولت نشان داد یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از تابستان از بازار کار خارج شده که ۲۴۰ هزار نفر از آنها در همان مرحله اول بیمه بیکاری دریافت کرده و ۸۵۰ هزار نفر نیز تا کنون ثبت نام کرده اند. با همان سیاست بازگشایی همراه با پروتکل تعدادی از این افراد به کار خود بازگشته اند که درخواست ۱۶۹ هزار نفری برای بیمه بیکاری در مرحله جدید به معنای بازگشت به کار بخشی از بیکار شدگان به دلیل کروناست.
سخنگوی دولت گفت: همچنین وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی ۴ میلیون نفر را شناسایی کرده که فاقد هرگونه بیمهای هستند. این افراد بیشتر در مشاغلی همچون پیک موتوریها یا مشاغل روزمزد هستند.۳ میلیون نفر از این افراد در چهار مرحله تحت پوشش بستههای غذایی قرار گرفته و قرار شد مبلغ ۶ میلیون تومان وام کم بهره به این افراد تخصیص داده شود که تاکنون ۳۰۰ هزار نفر ثبت نام کرده اند.
وی افزود: مساله امروز دولت حمایت از گروههای ضعیف جامعه و اقشاری است که که درآمد ناکافی و مشاغل غیر رسمی و روزمره دارند. همچنین سه میلیون داوطلب شغل بیکار نیز مساله ماست.
اقای ربیعی گفت: قطعا دولت با دقت و ظرافت تک تک این افراد را شناسایی کرده و نسبت به وضعیت آنها نگران است. شاید به دلیل نداشتن دسترسی به منابع مالی و تحریمها نتوانیم با ظرفیت تمام از این افراد حمایت کنیم، ولی همانگونه که مقام معظم رهبری به درستی بر حمایت از این گروه تاکید کردند از روز شنبه و بعد از جلسه ستاد ملی کرونا با معظم له جلسات متعددی در وزارت تعاونُ کار و رفاه اجتماعی و سازمان برنامه و بودجه شکل گرفته و قطعا راه حل مناسب و حمایت درستی از این افراد خواهیم داشت.
وی تصریح کرد: جمعیت فعال کشور ۲۷ میلیون و جمعیت شاغل حدود ۲۴ میلیون است. نیروی کار شاغل کشوری و لشکری به علاوه افراد با درآمد بالا حدود ۱۲ میلیون نفرند. حدود ۶ میلیون نفر تحت پوشش برنامههای حمایتی و معیشتی قرار دارند. (جمع اینها میشود ۱۸میلیون). ضمن این که ۲۰ میلیون خانوار هم وام یک میلیون تومانی کرونا دریافت کردند و بستههای کالایی هم ارایه شد؛ بنابراین ۶ میلیون شاغل رسمی و غیررسمی در معرض آسیب شدید از کرونا داشته ایم. ما از اسفندماه کوشش کردیم این شش میلیون نفر را تحت پوشش قرار بدهیم.
اقای ربیعی گفت: ۷۳۰ هزار نفر از ۸۵۰ هزار نفری که در سامانه بیمه بیکاری ثبت نام کردند، مشمول بیمه بیکاری شدند و به آنها پرداخت شد. به اضافه حدود ۲۵۰ هزار نفر که از قبل بودند. همه این ۷۳۰هزار نفر به جز ۱۶۹ هزار نفر به کار برگشته اند.
حدود ۲۰هزار میلیارد تومان به صورت وام ۱۲ درصدی به کسب و کارها و شاغلین ۱۴ رسته بیشترین آسیب دیده اختصاص یافت
وی افزود: همچنین حدود ۲۰هزار میلیارد تومان به صورت وام ۱۲ درصدی به کسب و کارها و شاغلین ۱۴ رسته بیشترین آسیب دیده اختصاص یافت که تاکنون ۱۴هزار میلیارد تومان با پوشش اشتغال ۱.۱ میلیون نفر به بانکها برای دریافت وام معرفی شدند. اما توجه ویژه مقام معظم رهبری به بیکارانی است که تحت پوشش بیمه بیکاری نیستند و از جایی هم مستمری دریافت نمیکنند. جمع بیکاران براساس دادههای مرکز آمار حدود ۳ میلیون نفر است.
سخنگوی دولت اضافه کرد: برخی از اینها قبلا شاغل بودند بیمه هم داشتند، ولی الان ندارند. برخی قبلا شاغل بودند و لی از اول بیمه نبودند. برخی هم اساسا از ابتدا بیکار بودند مانند کسی که خدمت سربازیش تمام شده و بیکار مانده است. برای این دسته از بیکاران تیمی متشکل از وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی در حال تدوین یک برنامه منسجم هستند. این برنامه ۳ ویژگی دارد:
۱-شناسایی همه افراد هدف به گونهای که کسی که مستحق است جا نماند
۲-حمایت اختصاصی مانند مستمری یا بیمه بیکاری به آنها تعلق گیرد.
۳-کسانی که در درون بازار کار (جزء جمعیت فعال) نبوده اند به اشتباه وارد این جمع نشوند.
به طور مشخص سازمان تامین اجتماعی در مورد اینها مسئولیت خواهد داشت. به هرحال خود این هدفگیری گروهی که از حمایتهای دولت جا مانده بودند نشانه دقت نظر مقام معظم رهبری است.