• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۵۷۵۰۱
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۴۰۵ - ۰۷:۵۳
اردبیل » اجتماعی

هشدار دامپزشکی اردبیل درباره شیوع مجدد تب برفکی

اداره کل دامپزشکی استان اردبیل با صدور اطلاعیه ای ضمن اعلام خطر در استان و هشدار جدی به دامداران از عموم دامداران خواست هر چه سریع تر دام های خود را بر علیه تب برفکی واکسینه کنند.

هشدار دامپزشکی اردبیل درباره شیوع مجدد تب برفکی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل و به نقل از اداره کل دامپزشکی استان اردبیل، با توجه به مخاطرات بهداشتی و اقتصادی بیماری تب برفکی بر صنعت دامداری و دامپروری و در راستای پیشگیری از بیماری و گسترش آن، واکسن این بیماری به اندازه کافی تامین شده و در مراکز مایه‌کوبی و درمانگاه‌های بخش غیردولتی و خصوصی دامپزشکی موجود است.

براساس اعلام دامپزشکی اردبیل، هیچ مشکلی از این بابت وجود ندارد و دامداران می‌توانند با مراجعه به نزدیک‌ترین مرکز مایه‌کوبی دام‌های خود را واکسینه کنند.

در این اطلاعیه تصریح شده است: براساس بررسی‌های میدانی دامداران به دلایل مختلف رغبتی به این کار نشان نمی‌دهند که این عدم همکاری در تزریق واکسن بی تردید منجر به شیوع و آسیب‌پذیری جدی جمعیت دامی در برابر این بیماری خواهد شد، بنابراین با مدنظر قرار دادن ضرر و زیان اقتصادی ناشی از تلفات دام‌ها در برابر این بیماری انتظار می‌رود دامداران هشدار‌های دامپزشکی را جدی بگیرند تا از شیوع مجدد آن پیشگیری شود.

در ادامه این اطلاعیه تاکید شده است: کنترل و پیشگیری از بیماری تب برفکی جز با حمایت، همکاری و مشارکت دامداران میسر نیست و مهم‌ترین راه جلوگیری از شیوع آن ایجاد امنیت در دام‌ها از طریق مایه‌کوبی بوده و انجام برنامه‌های بهداشتی و امنیت زیستی و قرنطینه‌ای نیز از عوامل موثر در برنامه‌های کنترل این بیماری است.

دامپزشکی استان اردبیل به دامداران و روستاییان توصیه کرده در صورت مشاهده هرگونه علایم بیماری فوراً دام‌های بیمار را از دام‌های سالم جدا کرده و مراتب را در اسرع وقت به نزدیک‌ترین مرکز دامپزشکی گزارش کنند، شماره تلفن ۳۳۳۹۴۸۰۰ - ۰۴۵ اداره کل دامپزشکی استان اردبیل برای دریافت گزارش مردمی منظور شده است.

هشدار دامپزشکی اردبیل درباره شیوع مجدد تب برفکی

اداره کل دامپزشکی استان اردبیل در اردیبهشت ماه امسال از کنترل و مهار بیماری تب کریمه کنگو با سمپاشی یک میلیون و ۲۰۰ هزار متر مربع جایگاه نگهداری دام و سمپاشی روی بدن ۲۵۰ هزار راس دام استان طی سال گذشته خبر داده بود.

بیماری تب برفکی که در اصطلاح محلی به بیماری «داباغ» معروف است یکی از مهم‌ترین، مسری‌ترین و خسارت‌بارترین بیماری دامی در دام‌های زوج سم است که موجب کاهش تولیدات دامی شده و در موارد شدید در دام‌های جوان با مرگ ناگهانی و تلفات بالا خود را نشان می‌دهد، علیرغم اینکه این بیماری قابل انتقال به انسان نیست ولی ویروس آن به اندازه‌ای قوی و سریع‌الانتشار است که خیلی زود و راحت به دام‌های سالم از طریق بزاق دهان، هوا و حتی فضولات حیوان آلوده سرایت می‌کند.

بیماری تب برفکی بیماری عفونی و گاهی کشنده ویروسی است که موجب بیماری در دام‌های زوج سم از جمله در گاو و گوسفند می‌شود، ویروس عامل بیماری در ابتدا به مدت ۲ تا سه روز در دام تب شدید ایجاد کرده و در نهایت تاول‌هایی در داخل دهان، روی پا و گاهی پستان دام‌ها ایجاد می‌کند که ممکن است پاره شده و موجب لنگش و آبریزش از دهان شو، قطرات تاول دفع شده از دام آلوده در تماس با تجهیزات دامداری، علوفه و وسایل و البسه آلوده موجب گسترش بیماری می‌شود.

استان اردبیل با بیش از سه میلیون و ۹۰۰ هزار واحد دامی، رتبه ۱۰ کشوری را در صنعت دامداری دارد، این استان دارای بیش از ۲ میلیون دام سبک و ۳۵۰ هزار دام سنگین است.

اردبیل رتبه هفت کشوری را در پرورش گوسفند، رتبه سه را در پرورش گاومیش، رتبه هفت را در پرورش گاو بومی و رتبه ۱۵ کشوری را در نگهداری و پرورش گاو اصیل دورگ داراست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
با گسترش حمله به ایران، پایگاه‌های آمریکا را می زنیم
اذعان سناتور آمریکایی به ناتوانی در تضعیف توان نظامی ایران
برخورد مرگبار موتورسیکلت با اتوبوس در لیسار تالش
وحشت از شناسایی و حذف فرماندهان نیروی دریایی آمریکا
استفاده از سیستم «نمره تراز» برای جلوگیری از تبعیض میان دانش‌آموزان
حرکت به سوی معادن هوشمند با تکیه بر هوش مصنوعی و ارتقای بهره‌وری
تاکید بر تسریع روند بازسازی واحد‌های آسیب دیده فولاد مبارکه برای تداوم تولید
هشدار ایران درباره تعرض خطرناک آمریکا به تاسیسات دارخوین
کشته و زخمی شدن دو نظامی دیگر آمریکا
برگزاری اردوی جهادی پزشکی در میانه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۹ تیر ۱۴۰۵
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۵ به افق قم
حملات پهپادی و عملیات انفجار گسترده در جنوب لبنان
اوقات شرعی ۲۹ تیرماه ۱۴۰۵ به افق اهواز
آغاز عملیات اجرایی فاز توسعه نیروگاه حرارتی تبریز طی روزهای آینده
دستگیری اعضای یک گروه حفاری غیر مجاز در سیاهکل
ابراز نگرانی روسیه از حمله‌ آمریکا به تاسیسات هسته‌ای دارخوین
میدان داری ساکنان و گردشگران کیش در صد و چهل و یکمین شب از حماسه خیابان
امتحان های نهایی پایه دوازدهم، سه شنبه ۳۰ تیر در هرمزگان لغو شد
تأکید ایمیدرو بر تحقق رشد ۱۳ درصدی بخش معدن در برنامه هفتم توسعه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حمله دشمن آمریکایی به مناطقی از هرمزگان، ۲۸ تیر ۱۴۰۵
تعویض رایگان موتور‌های قدیمی کولر با موتور‌های کم مصرف جدید در خراسان جنوبی
در حمله به ایران شکست خوردیم
برتری پرگل انگلیس مقابل فرانسه و ایستادن در جایگاه سوم
جدول برنامه مدیریت مصرف برق ۲۹ تیر ۱۴۰۵ در چهارمحال و بختیاری
تغییر راهبرد ایران در تنگه هرمز؛ نظارت ایران بیشتر می‌شود
سرلشکر عبداللهی: به‌هرگونه وحشی‌گری دشمن پاسخ می‌دهیم
بیانیه یک سویه اعراب خلیج فارس و اروپا درباره تنگه هرمز
موافقت دولت ترامپ با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان
برنامه ۵۰ میلیون دلاری صهیونیست‌ها برای تغییر افکارعمومی آمریکا
تکیه جوزف عون به ترامپ
روایت نیویورک تایمز از خسارت حملات ایران به پایگاه آمریکا در اردن
گزارش وال استریت ژورنال از انهدام هواپیما‌های آمریکا در اردن
حزب‌الله: دولت لبنان به همه خیانت کرد
حمله بزرگ روسیه به پایتخت اوکراین
به روزرسانی آمار تلفات آمریکایی‌ها در جنگ علیه ایران  (۳ نظر)
تعویض رایگان موتور‌های قدیمی کولر با موتور‌های کم مصرف جدید در خراسان جنوبی  (۳ نظر)
فواد حسین: عراق برای ورود به جنگ تحت فشار است  (۲ نظر)
با ادامه حملات آمریکا، تهاجم سنگین ایران آغاز خواهد شد  (۲ نظر)
ملت ایران دشمن وحشی را از تجاوز پشیمان می کند  (۲ نظر)
کشور‌های میزبان متجاوزان آمریکایی آماده پاسخ متناظر باشند  (۲ نظر)
جدول برنامه مدیریت مصرف برق ۲۶ تیر ۱۴۰۵ در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکایی‌ها هر لحظه خود را به ساعت صفر نزدیک‌تر می‌کنند  (۱ نظر)
حمله غافلگیرانه سپاه به مرکز فرماندهی عملیات دشمن در سوریه  (۱ نظر)
حمله دوباره دشمن متجاوز به زیرساخت‌های هرمزگان  (۱ نظر)
انفجار دو فروند کشتی نفتکش با عبور از مسیر مین گذاری شده تنگه هرمز  (۱ نظر)
حمله کوبنده سپاه به پایگاه آمریکا در الازرق اردن  (۱ نظر)
سردار موسوی: شلیک‌ها تا بازگشت آرامش به ایران ادامه دارد  (۱ نظر)
جنایت آمریکایی در هرمزگان  (۱ نظر)
اعتراف آمریکا به جنایت در حمله به برج مراقبت دریایی چابهار  (۱ نظر)