• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۷۹۳۷۸
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۶
بین الملل » غرب آسیا

هشدار بقائی درباره بدعت خطرناک آمریکا در حمله به ونزوئلا

سخنگوی وزارت امور خارجه، حمله آمریکا به ونزوئلا را بدعتی خطرناک دانست که دامن همه کشور‌ها را خواهد گرفت.

هشدار بقائی درباره بدعت خطرناک آمریکا در حمله به ونزوئلا

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ اسماعیل بقائی در نشست خبری در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره تاثیر رویکرد تهدید آمیز آمریکا به عنوان بدعتی خطرناک در نظام بین الملل، هشدار داد: نقض مکرر قواعد بین الملی باید جامعه جهانی را به این نتیجه برساند که بدون این اصول، جهان به جنگل تبدیل خواهد شد.

وی، اقدام آمریکایی‌ها در ونزوئلا را اقدامی خطرناک و اصل نقض حاکمیت ملی یک کشور برشمرد که به هیچ عنوان، قابل توجیه نیست.

بقائی استفاده از زورگویان در نظام بین الملل را خلاف همه اصول بین الملل و مطلقا محکوم دانست و خاطرنشان کرد: صلح از طریق زور، چیزی نیست جز جهانی بدون قانون، و بدعتی که ایجاد شد دامن همه کشور‌ها را خواهد گرفت.

وی همچنین گفت: سالی که گذشت، بدترین سال از نظر نقص قواعد بنیادین حقوق بین الملل و سکوت در برابر جنایات رژیم صهیونسیتی در غزه بود سالی که شاهد قانون شکنی آشکار رژیم صهیونسیتی و آمریکا در تجاوز به ایران هم بودیم.

سخنگوی دستگاه سیاست خارجی در پاسخ به پرسش دیگری درباره تخلیه پایگاه عین الاسد و احتمال آغاز جنگ در منطقه هم گفت: تخلیه این پایگاه در چارچوب توافق آمریکا در عراق است.

بقائی همچنین درباره اظهارات نخست وزیر رژیم صهیونیستی درباره کشورمان خاطر نشان کرد: مردم به خوبی جواب این دخالت را دادند. دلسوزی این رژیم را در جریان جنگ دوازده روزه شاهد بودیم. این نشان می‌دهد رژیم اشغالگر مترصد هر فرصتی برای هدف قرار دادن انسجام ملی ماست. این گونه اظهارات از جانب نتانیاهو و برخی از مقامات تندروی آمریکایی، چیزی نیست جز ترغیب به خشونت و آدم کشی.

 

واشنگتن و تل آویو در پی جنگ روانی علیه ملت ایران
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اظهارات ترامپ درباره رویداد‌های داخلی کشورمان گفت: آمریکا و رژیم صهیونیستی درپی جنگ روانی و در عین حال، اعمال فشار بر کشورمان هستند ما هم به دقت، رفتار‌های طرف مقابل را رصد می‌کنیم.

بقائی در نشست خبری درباره پیام رژیم صهيونيستی به روسیه مبنی بر این که قصدی برای جنگ با ایران ندارد تاکید کرد: نیرو‌های مسلح کشورمان در هر شرایطی، آماده دفاع از کشورند. 

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره رویداد‌های اخیر ونزوئلا تاکید کرد: همه اعضای سازمان ملل متحد باید در قبال نقض منشور ملل متحد، دغدغه داشته باشند، چون این روند به ونزوئلا محدود نمی‌شود. 

وی افزود: امروز نشست شورای امنیت به درخواست کلمبیا برگزار می‌شود، زیرا این اقدام، زنگ خطری جدی برای آمریکای لاتین هم هست. خیلی از کشور‌ها این اقدام آمریکا را محکوم کرده‌اند و شورای امنیت سازمان ملل مسئول مستقیم دفاع از حقوق بین‌الملل است. 

سخنگوی دستگاه سیاست خارجی تأکيد کرد: قوانین داخلی آمریکا که مبنای دستگیری مادورو بوده به هیچ عنوان، قابل پذیرش نیست و صرفا توجیهی برای اقدام خلاف قانون آمریکایی هاست.

بقائی همچنین درباره موضع رئیس جمهور آمریکا درباره گرینلند، هشدار داد: بی توجهی به اصل حاکمیت قانون در عرصه بین‌المللی اگر تبدیل به رویه شود هیچ کشوری از خطر‌های آن مصون نیست و اروپایی نیز که نگاه گزینشی درباره حقوق بین‌الملل دارند از این روند مصون نخواهند بود.

وی افزود: کسانی که در اروپا نقض حقوق بین‌الملل را محکوم می‌کنند از تجربه گذشته درس گرفته‌اند. 

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره آینده روابط ایران و ونزوئلا هم گفت: اگر آمریکایی تا پیش از این به بهانه حقوق بشر به کشور‌ها حمله می‌کرد حالا به صراحت می‌گویند هدف شان از تجاوز به ونزوئلا، نفت این کشور است، اما رابطه ما با هر کشوری براساس منافع و احترام متقابل بوده و خواهد بود. ایران درباره ونزوئلا با دیگر کشور‌ها رایزنی خواهد کرد.

بقائی همچنین روابط ایران و لبنان را دیرینه دانست و افزود: سفیر جدید لبنان وارد ایران شده و انتظار می‌رود طرف هفته‌های آتی سفیر ما وارد بیروت شود.

وی درباره بیانیه سپاه پاسداران درباره نقش برلین در قبال ناآرامی‌های اخیر هم گفت: درباره هر شواهدی مبنی بر دخالت دیگر کشور‌ها در امور داخلی کشورمان، مستندسازی و از طریق قانونی پیگیری می‌شود.

سخنگوی دستگاه سیاست خارجی درباره تفسیر‌های مختلف درخصوص مذاکرات پشت پرده روسیه و چین با آمریکا در قبال ونزوئلا گفت: باید روی اصل این اقدام غیرقانونی متمرکز شد، زیرا گاهی، گمانه زنی‌های رسانه‌ای می‌تواند با هدف انحراف از اصل موضوع مطرح می‌شوند. 

بقائی درباره صیانت از دارایی‌های ایران در ونزوئلا هم افزود: سفیر و کارکنان ایرانی و تعداد اندکی از شهروندان کشورمان در ونزوئلا در امنیت هستند. نظام حاکم بر ونزوئلا همان نظام است و دیروز وزیر امور خارجه با همتای ونزوئلایی اش صحبت کرد و هر اقدامی لازم باشد انجام می‌شود. 

وی گفت: روابط اقتصادی دو کشور با تغییر و تحول در حاکمیت کشور‌ها می‌تواند پابرجا باشد و مطالبات ما به قوت خود باقی خواهد ماند.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درباره تحولات جنوب یمن تاکید کرد: حفظ یکپارچگی کشور‌های منطقه، موضوعی حیاتی است و می‌دانیم برخی از طرف‌ها در پی بی ثباتی در منطقه هستند. امیدواریم روند تحکیم ثبات در یمن با قدرت بیشتری پیش رود.

 

 

آژانس آمریکا را در قبال جنایت حمله به ایران پاسخگو کند

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: آژانس بین المللی انرژی اتمی باید آمریکا را در قبال حمله نظامی به مراکز هسته ای صلح آمیز ایران، پاسخگو و طرف مقابل را ملزم به اجرای تعهداتش کند.

اسماعیل بقائی گفت: بازدید بازرسان آژانس از مراکزی که آسیب ندیده اند براساس رویه معمول انجام شده است اما در قبال تاسیسات هسته‌ای آسیب دیده هنوز رویه و آیین نامه ای وجود ندارد.

وی افزود: نماینده ما در تماس معمول با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است و ما به تعهدات مان پایبندیم.

 

مطالبات از سوریه با تغییر حاکمیت از بین نمی رود

آقای بقائی درباره ادعای دریافت غرامت از جانب سوریه هم گفت: مراودات میان کشورها براساس قواعد خاصی پیش می رود و قرار نیست مطالبه های ما از سوریه با تغییر حاکمیت از بین برود.

سخنگوی دستگاه سیاست خارجی همچنین درباره گمانه زنی ها مبنی بر این که آیا اقدامات ترامپ در قبال ونزوئلا با هدف انحراف از پرونده اپستین است اظهار داشت: دامنه اقدام های آمریکا محدود به ونزوئلا نخواهد بود و امیدواریم جامعه جهانی به مسئولیت خود در این زمینه عمل کند.

وی همچنین درباره نگرانی از قدرت گرفتن گروه تروریستی داعش تأکيد کرد: مقابله با تروریسم، وظیفه ای جمعی است و تا زمانی که ناامنی و اشغال کشورها ادامه داشته باشد زمینه برای قدرت گرفتن گروه های تروریستی مهیاست. در این چارچوب، همکاری ایران و ترکیه درباره مسایل امنیتی و مقابله با تروریسم ادامه دارد.

آقای بقائی درباره برخوردهای دوگانه با حقوق بشر هم گفت: از یک سو شاهد نسل کشی در غزه هستیم که همزمان، جامعه جهانی در قبال آن سکوت کرده است اما در مواضع شأن درباره ایران، همواره انگیزه های سیاسی وجود دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
وکیل شاکیان پرونده منافقین: جنایات منافقین همچنان ادامه دارد
کشتی آزاد رده بندی اتحادیه جهانی؛ نمایندگان کشورمان حریفان خود را شناختند
مسجد جامع الشتر پایگاه اتحاد و همدلی مردم
خبر‌هایی از بزرگداشت ایام الله دهه فجر
بازدید از آزمایشگاه کشت بافت مرکز جنوب کرمان
ماشین‌های دروغ پرداز در برابر قانون (شبکه اینترنشنال)
خراسان‌شمالی غرق در شادی و سرور جشن نیمه شعبان
۱۵ شعبان المعظم سالروز ولادت حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه شریف
ایستگاه پانزدهم رقابت‌های لیگ دسته دوم فوتبال و مصاف تیم‌های گیلانی مقابل حریفان
۳۱ اثر چهل‌وچهارمین جشنواره فیلم فجر در ساری روی پرده می‌رود
قدردانی عراقچی از فیدان به جهت تلاش برای کاهش تنش در منطقه
خبر‌هایی از مناطق مختلف گیلان (۱۴ بهمن ۱۴۰۴)
رتبه برتر شهرضا در حوزه اشتغال و کارآفرینی
دولت‌های متخاصم و جنایات منافقین
میزبانی از بزرگترین رویداد قرآنی زنجان
بهره برداری بیش از ۵۰۰ طرح عمرانی در گیلان
آغاز ثبت نام شبکه داوطلبان طرح رویداد «سلام محله» در لرستان
عطرافشانی و گلباران مزار شهدا در عجب‌شیر
افتتاح مرکز آفرینش‌های مأوا در رشت
بازگشت هیجان به لیگ برتر جودو با رقابت ۷ تیم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جشنواره تئاتر فجر به ایستگاه پایانی رسید
سامانه بارشی جدید در راه است
تشدید سامانه بارشی در ۲۵ استان
اعلام جرم علیه مدیر وقت شبکه افق و عوامل برنامه توهین‌آمیز
دریافت ۵ هزار تومان از خریداران کالابرگ، کارمزد نیست
صدور سند برای بیش از ۸۰۰ هزار هکتار از تالاب‌های ایران
آماده‌باش کامل در همه استان‌ها از ۱۴ تا ۱۶ بهمن
حل مسائل و مشکلات مردم اولویت اصلی دستگاه قضا است
تجدید میثاق رئیس قوه قضائیه با آرمان‌های امام و شهدا
شهرداری‌ها، حقوق اشخاص را در اجرای طرح‌های عمرانی رعایت کنند
قوانین حوزه رمزارز تخصصی نیست
رسیدگی به مشکلات اصناف و بازاریان در دستور کار قوه قضائیه
کشف مواد مخدر و داروی قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
آغاز برنامه‌های مردمی شعبان و دهه فجر در تهران
طرح ملی منتظران ظهور همزمان با نیمه شعبان
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)