• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۸۷۴۲۶
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۸
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
استفاده از دو ماسک باعث کاهش سطح اکسیژن خون نمی‌شود

خوب یا بد استفاده از دو ماسک!

فوق تخصص بیماری‌های عفونی گفت: توصیه ما این است که ماسک زیرین از نوع جراحی باشد و روی آن یک ماسک پارچه‌ای استفاده شود.

خوب یا بد استفاده از دو ماسک!به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر زهرا ابطحیان فوق تخصص بیماری‌های عفونی در نقص ایمنی در مورد آخرین آمار و علائم و راه‌های پیشگیری از کرونا در موج چهارم در برنامه «گفتگوی علمی» گفت: در شرایط فعلی ما با یک موجی مواجهیم که خیلی شدیدتر است و سیر صعودی تری نسبت به موج‌های قبلی دارد.
 
وی که در بیمارستان مسیح دانشوری نیز شاغل است در مورد وضعیت این بیمارستان گفت: بیمارستان مسیح دانشوری با اینکه ظرفیت بسیار زیادی دارد، اما در این موج جدید کل بیمارستان به کرونایی‌ها اختصاص داده شد که البته باز هم کم بود و مجبور به کانکس و ویزیت سرپایی بیماران بدحالِ نیازمند بستری شدیم.
 
فوق تخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه کرونا یک ویروس فوق هوشمند است گفت: این ویروس برای فرار از سیستم ایمنی بدن و گسترش در بدن انسان، مرتباً ساختار خودش را تغییر می‌دهد و در بخش‌هایی از بدن دچار جهش می‌شود که سیستم ایمنی بدن آن را نمی‌شناسد و قادر به مقابله با آن نیست.
 
خانم ابطحیان درمورد نقش واکسن در جلوگیری از ابتلا و کاهش درگیری افراد کرونایی گفت: مسئله نگران کننده در این زمینه جهش‌ها و تغییرات بسیار سریعی است که اتفاق افتاده و همین باعث می‌شود که تاثیر واکسن هم متفاوت شود و حتی هیچ تأثیری هم نداشته باشد.
 
فوق تخصص بیماری‌های عفونی رعایت پروتکل‌ها را در این وضعیت به شدت توصیه کرد و گفت: با وجود تولید واکسن در برخی کشورها، اما همچنان استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی همچنان تأکید و توصیه می‌شود چراکه واکسناسیون جلوی ابتلا را نمی‌گیرد و افراد واکسینه هم می‌توانند ناقل باشند.
 
خانم ابطحیان با اشاره به سرایت بسیار بالای این ویروس و ابتلای دسته جمعی مردم اظهارکرد: این ویروس جدید تهاجمی‌تر و وحشی‌تر شده و ما مواردی زیادی داریم که بیمار حالش نسبتا خوب بوده، اما در عرض ۲۴ ساعت بدحال می‌شود.
 
وی از خانواده‌ها تقاضا کرد که در دورهمی‌ها شرکت نکنند چراکه در این پیک جدید بچه‌ها خیلی راحت‌تر مبتلا می‌شوند و خانواده‌ها را هم مبتلا می‌کنند.
 
فوق تخصص بیماری‌های عفونی تأکیدکرد: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه علائم مشکوک به ویژه علائم تنفسی و حتی بعد از بهبود اولیه، خودشان را قرنطینه و استراحت کنند، مایعات فراوان و بدون کافئین مانند دمنوش‌های گرم و سوپ مرغ بخورند و خواب کافی و آرامش داشته باشند.
 
خانم ابطحیان با بیان اینکه احتمال انتقال کرونا از سطوح خیلی بالا نیست در عین حال متذکر شد: اگر در خانواده‌ای فردی مبتلا شده و سرفه می‌کند سطوح حتماً باید ضدعفونی شوند.
 
وی یادآورشد: تاکنون داروی ثابت ضد ویروس برای کرونا ساخته نشده و دارو‌هایی هم که آزمایشی استفاده شدند همان داروهایی‌اند که سال‌های گذشته برای درمان عفونت‌های ویروسی دیگر مصرف می‌شدند.
 
خانم ابطحیان با بیان اینکه استفاده از دو ماسک باعث کاهش سطح اکسیژن خون نمی‌شود گفت: توصیه ما این است که ماسک زیرین از نوع جراحی باشد و روی آن یک ماسک پارچه‌ای استفاده شود.
 
وی همچنین ابتلای مجدد افراد به کرونا را تأیید کرد و افزود: ما مواردی داشتیم که بعد از یک ماه دچار عفونت مجدد و شدیدتر شدند بطوریکه منجر به بستری آن‌ها در آی سی یو شده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز طرح سلام محله در بویین میاندشت
وابسته‌های نظامی اروپایی از خاک ایران اخراج شوند
پیام تسلیت رئیس قوه قضاییه در پی درگذشت پدر شهید نصرالله
فوتبال جام حذفی امارات؛ صعود شباب الاهلی و گلزنی عزت اللهی
دستکند تاریخی تهیق، ظرفیتی برای رونق گردشگری خمین
قیمت پیشنهادی گندمکاران برای خرید تضمینی
گره خوردن مسائل زیست‌ محیطی مشهد با بلاتکلیفی ساماندهی کشف رود
توسعه زیرساخت‌های حمل‌ و نقل فارس با اجرای ۹۹ طرح
روایت زمستان سرد دانش آموزان؛ گرمایی که هنوز نرسیده
حدود ۱۰ هزار کرسی مناظره به همت شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد
اژه‌ای: اجازه نخواهیم داد دشمن و ایادی آنها در ایران ناامنی ایجاد کنند
بهره‌برداری از ۶۰ طرح سلامت به ارزش ۴۰۰ میلیارد تومان در دهه فجر
انجام بیش از ۶ میلیون نوبت واکسیناسیون دام در کردستان
عبور ارزش معاملات خرد از مرز ۱۲.۸ همت
سامانه بارشی جدید در راه خوزستان
کمک بانوی یزدی به آزادی زندانی
بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرائم مالیاتی تا ۲۶ بهمن
۳۶ طرح راهداری در همدان در دهه فجر به بهربرداری می‌رسد
تکذیب واریز کالابرگ ۴ میلیونی ویژه ماه رمضان
پخش ویژه ۱۰ سرود حماسی انقلاب برای نخستین بار از شبکه تهران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نمایندگان مجلس در حمایت از سپاه پاسداران سبزپوش شدند
فهرست مشخصات ۲۹۸۵ جان‌باخته حوادث اخیر منتشر شد
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود
برگزاری مسابقات قرآن کمیته روستایی و عشایری آذربایجان شرقی
پیش بینی افزایش دما و ورود سامانه بارشی به خوزستان
اجرای ۴۰۰ کیلومتر عملیات روکش آسفالت در محورهای خراسان رضوی
اطلاعیه مهم برای گندم کاران استان اردبیل
عراقچی: فقط در حوزه هسته‌ای توافق ممکن است
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن
آمریکایی‌ها بین دو راهی جنگ پرهزینه و بی‌آبرویی
عزل مدیرشبکه افق و توقف برنامه «خط‌خطی»
ملت ایران همچنان سدی استوار در برابر فتنه‌ها خواهند بود
جزئیات سفر وزیر خارجه قطر به تهران از زبان بقائی
پیش‌بینی بارش‌های پراکنده در برخی مناطق کشور
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات  (۲ نظر)
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
اتصال چابهار و اردبیل به شبکه ریلی کشور  (۱ نظر)
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد  (۱ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
افتتاح بیش از ۲ هزار طرح عمرانی در دهه فجر  (۱ نظر)
به دلیل ارتکاب جنایات بین‌المللی آمریکا  (۱ نظر)
حضور رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر امام خمینی (ره)  (۱ نظر)
هشتگ سپاه ضدتروریسم پربازدید شد  (۱ نظر)
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است  (۱ نظر)
بیانیه جامعه ورزش در حمایت از مقام معظم رهبری  (۱ نظر)
۷۰ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
حذف ارز ترجیحی نیازمند اجرای تدریجی و حمایت هدفمند است  (۱ نظر)