به گزارش
خبرگزاري صدا وسيما، سکته مغزی خفیف علایمی مشابه سکته کامل و مهلک دارد، اما این علایم مدت زیادی بر جا نمیمانند.با این همه، اگر کسی دچار سکته خفیف شود، باید بهسرعت مورد مراقبت پزشکی قرار گیرد.
سکته خفیف چیست؟سکته خفیف مغزی که با عنوان «حمله خونکاستی گذرا» (تیآیای) هم شناخته میشود، زمانی روی میدهد که جریان خون به مغز قطع شود.
به گفته انجمن سکته مغزی، این اتفاق زمانی میافتد که لختهای در مویرگی راه گردش خون را ببندد و نگذارد خون سرشار از اکسیژن به مغز برسد وقتی لخته دیگر راه خون را بند نیاورد، علایم عارضه از میان میروند.
سکته خفیف میتواند علایمی مشابه سکته کامل پدید آورد، اما ، «اثر آن بین چند دقیقه تا چند ساعت طول میکشد و تا ۲۴ ساعت کاملا از بین میرود.»
نشانههای سکته خفیف کدامند؟نشانههای سکته خفیف مشابه علایم اصلی سکته کاملند، که در زبان انگلیسی با مخفف FAST به نشان چهار حرف نخست این کلمات است: صورت، بازوها، صحبت و زمان. (Face, Arms, Speech and Time)
نشانههای سکته خفیف میتواند شامل ضعف یا بی حس شدن صورت و بازوها، و لق شدن صحبت باشد؛ و کلمه زمان نشان میدهد که در صورت سکته کامل یا خفیف، باید فورا با اورژانس تماس گرفت.
انجمن سکته میگوید وقتی شخصی دچار سکته کامل یا خفیف شود، «ضعف یا کرختی ناگهانی در یک طرف بدن حس میکند، از جمله در رانها، پاها، یا دستها»، همچنین بیناییاش کاهش مییابد، حافظهاش ناگهان از دست میرود، گیج میشود، و سردرد شدید حس میکند.
علت سکته مغزی چیست؟سکته مغزی خفیف زمانی رخ میدهد که جریان خون به مغز موقتا قطع شود و عوامل مختلفی در روند زندگی خطر سکته خفیف را بالا میبرند؛ از جمله کشیدن توتون، فشارخون بالا، اضافه وزن، بیماری قند، و کلسترول بالا.
نحوه درمان؟وقتی کسی دچار سکته خفیف میشود، اگر علایم آن زود از بین برود، شاید خیال کند که نیازی به مراقبت پزشکی ندارد اما بايد تاکید کرد که مراقبت پزشکی ضروری است «تا از سکته خفیف یا کامل مغزی در آینده جلوگیری شود.»
خطر سکته مغزی در کمین گیاهخوارانانجمن سکته مغزی میافزاید که سکته خفیف را باید درست مثل سکته کامل، وضع اضطراری پزشکی به شمار آورد. «اگر متوجه علایم سکته خفیف یا کامل شدید، به اورژانس زنگ بزنید. منتظر محو شدن علایم نمانید.»
اگر در حالی که منتطر آمبولانس هستید، علایم سکته خفیف شدند، باز هم مراقبت پزشکی مهم است. سازمان بهداشت بریتانیا میگوید: «باید پیش از ۲۴ ساعت پس از بروز علایم، یک متخصص معاینهتان کند.»
این سازمان میافزاید: «اگر دچار سکته خفیف شدید، پزشک متخصص به شما توصیه خواهد کرد که چه تغییراتی در زندگی هرروزه خود بدهید تا خطر بروز سکتهای دیگر را کاهش دهید.»
چطور میتوان پیشگیری کرد؟اگر دچار سکته خفیف شده باشید، خطر این که دچار یک سکته خفیف یا کامل دیگر در آینده شوید افزایش مییابد.
تغییرات مشخصی در زندگی هرروزه میتواند این خطر را کاهش دهد، از جمله:
ورزش منظم،
پرهیز از نوشیدن الکل ،
سيگار نکشیدن ،
رژیم غذایی مناسب، و
حفظ وزن .