در یک سال گذشته؛
بازگشت ۱۱۰ واحد به عرصه تولید
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت گفت: با ۴۵۰ میلیاردتومان سرمایه گذاری در این واحدها، برای ۴۰۰۰ نفر اشتغال ایجاد شده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما؛ مرکزقم،
آقای سیجانی که در نشستی به مناسبت ۱۰ تیر روزملی شدن صنعت و معدن سخن می گفت، با اشاره به اینکه در این مدت طرحهای توسعهای در ۹۱ واحدصنعتی اجرا شده افزود: مجموعا برای این طرحها ۱۸۰ میلیارد تومان هزینه شده و در نتیجه این طرحها برای حدود ۱۹۷۰ نفر اشتغال ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه ۲۳۲۰ واحدتولیدی دارای مجوز در سطح استان فعال هستند گفت: در میان این واحدها ۲۵۲ واحد به دلایل مختلف فعالیتی ندارند و کاملا راکد هستند.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت از برنامه ریزی برای احیاء و راه اندازی مجدد سالانه ۱۰ درصد از این واحدها خبر داد و گفت: سال گذشته ۲۵ واحد راکد به عرصه تولید بازگشتند و با برنامه ریزیهای صورت گرفته امسال بناست ۳۰ واحد دیگر نیز احیاء شوند.
سیجانی تامین نقدینگی واحدها و همچنین اصلاح تکنولوژی خط تولید را از جمله راههای احیاء واحدهای تولیدی عنوان کرد و گفت: برخی از واحدهای تولیدی که توان رقابت با محصولات خارجی را نداشتند با تحریمهای رژیم آمریکا و عدم امکان واردات برخی کالاها مجددا به عرصه تولید بازگشتند.
تحریم و کرونا فرصتی برای برخی واحدهای تولیدی
وی وجود تحریمها را فرصتی برای برخی واحدهای تولیدی دانست و افزود: تحریمها مشکلاتی را برای جامعه به وجودآورده، اما در عرصه تولید باعث شده بسیاری از مواد اولیه و کالاهای مورد نیاز ما در داخل ساخته شود.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت شیوع بیماری کرونا را یکی از دیگر عواملی دانست که موجب ضرر به اقتصاد و تولیدکنندگان استان شد.
سیجانی گفت: کرونا علاوه بر سلامت جامعه بر اقتصاد نیز آثار مخربی داشت و با شیوع این بیماری و بسته شدن مرزهای کشور صادرات و واردات کاملا غیرممکن شد.
وی به تلاش صنعتگران برای رفع محدودیتها در زمان شیوع کرونا پرداخت و گفت: با شیوع این بیماری صنعتگران استان برای تولید اقلام بهداشتی و حفاظتی مشغول کار شدند و به راه اندازی ۶ واحد صنعتی تولید ماسک و همچنین ۳ واحد تولید لباسهای بیمارستانی استان را در این زمینه به خودکفایی رساندند.
معاون بازرسی سازمان صنعت معدن و تجارت نیز در این نشست از انجام ۸۹۷۵ بازرسی از بنگاههای اقتصادی در سال گذشته خبر داد و گفت: در این مدت ۷۴۷۴ پرونده تخلف به ارزش ۸۳۱ میلیارد ریال تشکیل و به مراجع قضایی ارسال شده است.
سمیعی نسب نوسان بین عرضه و تقاضا را عامل اصلی تلاطم بازار و نوسان قیمتها دانست و گفت: برای کنترل این نوسانها در ۳ ماه گذشته بیش از ۲ هزارو ۴۰۰ بازرسی از واحدهای صنفی به عمل آمده و پروندههای متعدد تخلف به ارزش ۶۵ میلیاردتومان به دستگاه قضایی ارسال شده است.