• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۳۰۸۲۰
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۴:۲۰
اقتصادی » آب و انرژی

برق خریداری‌شده از تابلو‌های آزاد و سبز مشمول محدودیت نخواهد شد

معاون بازار برق شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: بر اساس مصوبه هیئت وزیران، برق خریداری‌شده از طریق تابلوی برق آزاد و تابلوی برق سبز مشمول اعمال محدودیت و قطع برق ناشی از ناترازی شبکه در ایام گرم سال و همچنین محدودیت‌های ناشی از کمبود سوخت نیروگاه‌ها نخواهد شد.

برق خریداری‌شده از تابلوهای آزاد و سبز مشمول محدودیت نخواهد شد

به گزارش خبرگزاري صدا و سيما،حمیدرضا باقری معاون بازار برق شرکت مدیریت شبکه برق ایران با تشریح جزئیات آیین‌نامه اجرایی بند (ب) ماده (۴۳) قانون برنامه هفتم پیشرفت، این مصوبه را یکی از مهم‌ترین اصلاحات ساختاری صنعت برق در سال‌های اخیر دانست و گفت: اجرای این آیین‌نامه ضمن افزایش شفافیت و رقابت در بازار برق، امکان تأمین پایدارتر انرژی برای صنایع و مشترکان بزرگ را فراهم می‌کند.

باقری اظهار داشت: بر اساس این مصوبه، تمامی مشترکان با قدرت قراردادی ۱۵۰ کیلووات و بیشتر، دو ماه پس از ابلاغ آیین‌نامه موظف خواهند بود برق مورد نیاز خود را از طریق بورس انرژی یا شرکت‌های خرده‌فروشی دارای مجوز تأمین کنند. همچنین یک سال پس از ابلاغ، دامنه شمول این مقررات به مشترکان با قدرت قراردادی ۳۰ کیلووات و بالاتر نیز تسری خواهد یافت.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین مزایای این آیین‌نامه برای صنایع، ایجاد و توسعه ابزار‌های متنوع تأمین برق از جمله «تابلوی برق آزاد»، «تابلوی برق سبز»، «گواهی‌های برق تجدیدپذیر» و «گواهی‌های صرفه‌جویی انرژی» است. بر اساس مصوبه هیئت وزیران، برق خریداری‌شده از طریق تابلوی برق آزاد و تابلوی برق سبز مشمول اعمال محدودیت و قطع برق ناشی از ناترازی شبکه در ایام گرم سال و همچنین محدودیت‌های ناشی از کمبود سوخت نیروگاه‌ها نخواهد شد.

معاون بازار برق شرکت مدیریت شبکه برق ایران تصریح کرد: این موضوع برای واحد‌های صنعتی، معدنی و تولیدی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ زیرا امکان برنامه‌ریزی مطمئن‌تر برای تولید، کاهش ریسک توقف خطوط تولید و مدیریت بهتر هزینه‌های انرژی را فراهم می‌کند.

باقری با اشاره به سازوکار جدید تأمین برق صنایع گفت: مطابق آیین‌نامه، برق مصرفی مشترکان تا سقف مصرف مجاز از طریق «تابلوی اول» تأمین خواهد شد و مصرف مازاد می‌تواند از طریق تابلو‌های برق آزاد و سبز یا بازار گواهی‌های برق تجدیدپذیر و صرفه‌جویی تأمین شود. این موضوع عملاً انعطاف‌پذیری بیشتری در مدیریت مصرف و تأمین انرژی در اختیار صنایع قرار می‌دهد.

وی افزود: با اجرای این بند، صنایع فعال و برنامه‌ریز می‌توانند با مدیریت به‌موقع خرید برق، از مزایای بازار رقابتی بهره‌مند شده و ریسک‌های ناشی از محدودیت‌های تأمین برق را به حداقل برسانند.

معاون بازار برق همچنین به تبصره (۶) آیین‌نامه اشاره کرد و گفت: هرچه انگیزه سرمایه‌گذاری و بازگشت سرمایه در بخش تولید برق تقویت شود، ظرفیت تولید کشور سریع‌تر افزایش یافته و در نتیجه صنایع از دسترسی مطمئن‌تر به برق و کاهش ریسک محدودیت‌های ناشی از ناترازی شبکه بهره‌مند خواهند شد.

وی افزود: در راستای افزایش رقابت و کشف منصفانه قیمت برق، مشترکان با قدرت قراردادی بیش از یک مگاوات نیز مکلف شده‌اند برق مورد نیاز خود را تا سقف مصرف مجاز، پیش از تحویل و از طریق معاملات رقابتی در بازار مشتقه بورس انرژی تأمین کنند؛ اقدامی که به تعمیق بازار برق و شکل‌گیری قیمت‌های شفاف‌تر منجر خواهد شد.

معاون بازار برق یکی دیگر از نکات مهم این آیین‌نامه را الزام به ثبت و انجام تمامی معاملات و تخصیص برق از طریق بستر بورس انرژی عنوان کرد و گفت: یکپارچه‌سازی فرآیند‌های معاملاتی، افزایش شفافیت، کاهش هزینه‌های مبادله و دسترسی همزمان همه بازیگران به اطلاعات بازار از مهم‌ترین دستاورد‌های این رویکرد خواهد بود.

باقری همچنین به پیش‌بینی ساز و کار تسویه یک‌روزه وجوه معاملات برق اشاره کرد و افزود: در چارچوب این مصوبه، سهم هر یک از اجزای زنجیره تأمین برق شامل تولید، انتقال و توزیع به‌صورت شفاف تفکیک شده و وجوه مربوطه مستقیماً به حساب ذی‌نفعان واریز خواهد شد که این امر به بهبود نقدینگی صنعت برق و افزایش انگیزه سرمایه‌گذاری در بخش تولید کمک می‌کند.

وی در ادامه با اشاره به مقررات جدید مربوط به «گواهی ظرفیت» گفت: از این پس تأمین برق متقاضیان جدید و همچنین مشترکان متقاضی افزایش ظرفیت، بر مبنای خرید گواهی ظرفیت انجام می‌شود. مشترکانی که نسبت به تأمین گواهی ظرفیت اقدام کنند، به میزان ظرفیت خریداری‌شده از شمول برنامه‌های مدیریت مصرف خارج خواهند شد و برق مورد نیاز آنان بدون اعمال محدودیت تأمین می‌شود.

معاون بازار برق خاطرنشان کرد: این آیین‌نامه در مجموع زمینه‌ساز توسعه بازار رقابتی برق، افزایش مشارکت بخش خصوصی، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، ارتقای امنیت انرژی صنایع و کاهش آثار ناترازی برق بر فعالیت‌های تولیدی کشور خواهد بود و می‌تواند به عنوان یکی از مهم‌ترین اقدامات دولت در حمایت از تولید و بهبود محیط کسب‌وکار ارزیابی شود.

باقری در پایان تأکید کرد: مجموعه پیش‌بینی‌های در نظر گرفته‌شده در این آیین‌نامه، از توسعه معاملات برق در تابلو‌های آزاد و سبز بورس انرژی گرفته تا استقرار بازار مشتقه، گواهی ظرفیت، تسویه یک‌روزه معاملات و افزایش شفافیت در فرآیند‌های خرید و فروش برق، در نهایت با هدف تقویت امنیت تأمین انرژی کشور و حمایت از بخش تولید طراحی شده است. به گفته وی، امکان تأمین برق بدون اعمال محدودیت از طریق تابلو‌های آزاد و سبز، ایجاد انگیزه برای سرمایه‌گذاری در احداث نیروگاه‌های جدید، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و فراهم شدن امکان برنامه‌ریزی بلندمدت برای مصرف‌کنندگان بزرگ، از مهم‌ترین دستاورد‌های این مصوبه خواهد بود.

وی افزود: این آیین‌نامه شامل مشترکین برق یارانه‌ای (مشترکین خانگی و سایر مشترکین با مصرف زیر ۳۰ کیلووات) نمی‌شود، چرا که نرخ برق این دسته از مشترکین همچنان مطابق تعرفه‌های ابلاغی مجلس شورای اسلامی محاسبه می‌گردد. با این حال، مشترکین اشاره شده در صورت رعایت الگوی مصرف از مشوق‌های خوش‌مصرفی نیز بهره‌مند خواهند شد و در مقابل، مشترکینی که فراتر از الگوی تعیین‌شده مصرف کنند، مشمول جرایم پیش‌بینی‌شده در قوانین مربوطه قرار می‌گیرند.

معاون بازار برق شرکت مدیریت شبکه برق ایران تاکید کرد: اجرای کامل این آیین‌نامه، ضمن تعمیق بازار رقابتی برق، زمینه کاهش ریسک تأمین انرژی برای صنایع، افزایش پایداری تولید و بهبود محیط کسب‌وکار را فراهم می‌کند و گامی مؤثر در جهت رفع تدریجی ناترازی برق کشور به شمار می‌رود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
استقرار موکب خدمات خودرو در سمنان
رسانه‌ای شدن بخشی از کتاب در دست انتشار «دفتر شعر امین»
ایران درون توست؛ بیدار شو
تأکید امام جمعه موقت قزوین بر اهمیت کیفیت عمل و نقش روایت فتح در مقابله با جنگ روانی دشمنان
قدردانی فرمانده سپاه امام سجاد هرمزگان از حضور مردم در تشییع رهبر شهید
شهرهای اهواز و صفی آباد در میان ۱۵ شهر گرم جهان
والیبال ساحلی جوانان جهان در لاهه، ایران مغلوب میزبان شد
آغاز فعالیت سینما‌ها از امروز
تشییع رهبر شهید امت حماسه‌ای بزرگ بود
خروش انقلابی مردم شهرکرد در نماز جمعه؛ از تجدید میثاق با «امام شهید» تا ترسیم خط‌ونشان برای متجاوزان
وظیفه ملت حفظ آرامش، انسجام و تداوم راه رهبر شهید است
فراهم شدن شرایط اسکان زائران رهبر شهید در سمنان تا روز یکشنبه
سلامت مردم،اولویت برگزار کنندگان مراسم تشییع آقای شهید امت در مشهد
حواشی جام جهانی ۲۰۲۶
آسمانی شدن مادر شهید غلامرضا روشندل در نهبندان خراسان جنوبی
جان باختن ۱۵ نفر در حوادث غرق شدگی استان
ضرورت رعایت الگوی مصرف برق در خوزستان با توجه به افزایش شدید دما
تشییع پیکر مطهر ۴ شهید در هرمزگان
چهارمحال و بختیاری مقصد گردشگران
گرامیداشت یاد قائد شهید امت در مساجد اهل سنت استان بوشهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نماز لیله الدفن آقای شهید ایران را اقامه می‌کنیم/تدفین پیکر رهبر شهید بامداد جمعه در دارالذکر حرم امام رضا ع
تغییر غیرمنتظره هواپیمای ترامپ در بازگشت از ترکیه
عذرخواهی دبیر ستاد تشییع رهبر شهید انقلاب از هموطنان به علت تغییر ساعت مراسم تشییع در مشهد
مراسم تشییع و تدفین رهبر شهید انقلاب در مشهد
حمله موشکی دشمن آمریکایی به زیرساخت‌های ریلی کشور
حملات رژیم جنایتکار آمریکا به چندنقطه در سیستان‌وبلوچستان
پاسخ خرد کننده به تجاوز اخیر آمریکا خواهیم داد
حمله سپاه به زیرساخت‌ها و تأسیسات مهم پایگاه‌های آمریکایی
مراسم تشییع و تدفین رهبر شهید انقلاب در مشهد (۲)
اقامه نماز بر پیکر رهبر شهید در حرم مطهر رضوی
بقائی: اروپا باید پاسخگو باشد
حملات ارتش تروریستی آمریکا به اهدافی در ایران
محل خاکسپاری رهبر شهید انقلاب نزدیکی روضه منوره است
سلامت، امنیت و آرامش؛ اولویت آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد در برگزاری امتحانات نهایی
پایگاه‌های آمریکا در کویت، بحرین، قطر و اردن زیر آتش موشک‌های ایران
قرارگاه خاتم: به مبدا پشتیبانی ارتش آمریکا حمله می‌کنیم  (۱۷ نظر)
ترامپ: یادداشت تفاهم تمام شد، قصد ندارم با ایران تعامل کنم  (۱۶ نظر)
سپاه: به ۸۵ نقطه از تاسیسات مهم نظامی آمریکا حمله کردیم  (۴ نظر)
نماز لیله الدفن آقای شهید ایران را اقامه می‌کنیم/تدفین پیکر رهبر شهید بامداد جمعه در دارالذکر حرم امام رضا ع  (۳ نظر)
قم، یکپارچه در سوگ و حماسه؛ بدرقه باشکوه امام مجاهد  (۲ نظر)
دریافت کارت ورود به جلسه امتحانات نهایی ۱۴۰۵  (۲ نظر)
تغییر غیرمنتظره هواپیمای ترامپ در بازگشت از ترکیه  (۲ نظر)
جزئیات حملات هوایی امروز رژیم تروریستی آمریکا به مناطقی از خوزستان  (۲ نظر)
حملات رژیم جنایتکار آمریکا به چندنقطه در سیستان‌وبلوچستان  (۲ نظر)
حمله موشکی دشمن آمریکایی به زیرساخت‌های ریلی کشور  (۱ نظر)
مراسم تشییع پیکر آقای شهید ایران در تهران _ ۵  (۱ نظر)
حمله سپاه به زیرساخت‌ها و تأسیسات مهم پایگاه‌های آمریکایی  (۱ نظر)
بیانیه وزارت‌خارجه درباره نقض تفاهم‌نامه اسلام‌آباد توسط آمریکا  (۱ نظر)
مراسم تشییع و تدفین رهبر شهید انقلاب در مشهد (۲)  (۱ نظر)
شهادت هشت نفر از دلاورمردان ارتش در حملات آمریکا  (۱ نظر)