• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۲۷۰۹۰
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۷
اقتصادی » صنعت

صادرات ۳۰۰ میلیون دلاری فرش دستباف

رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: بیش از ۳۰۰ میلیون دلار فرش دستباف از مبادی غیررسمی صادرات داشته‌ایم.

خانم زهرا کمانی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگارتحریریه صنعت خبرگزاری صداوسیما، با اشاره به تولید بیش از دو میلیون متر مربع فرش دستباف در ده ماه منتهی به بهمن امسال افزود: فرش دستباف ایران هنوز هم جایگاه اول را در جهان دارد، درست است که آمار گمرک ایران بیش از ۳۰ میلیون دلار صادرات فرش را نشان می‌دهد، اما در حال حاضر این کالا به ۶۱ کشور صادر می‌شود؛ گمرک ایران به دلیل برخی شرایط تحریمی و پیمان سپاری ارزی، آمار غیر رسمی صادرات فرش دستباف را ندارد با توجه به این شرایط، صادرات فرش دستباف از مبادی دیگری صورت می‌گیرد. 
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: بر اساس تولیدات فرش دستباف ایران، بیش از ۳۰۰ میلیون دلار صادرات فرش انجام شده است البته هند به عنوان نخستین صادرکننده فرش دستباف درگیر مسائل و مشکلاتی که ایران درگیر آن است، نیست، اما با رقم صادراتی کشورمان اختلاف چندانی ندارد؛ ایران، صادرات پنهان فرش دستباف دارد به طوری که در حال حاضر به کشور‌هایی مثل آمریکا که در تحریم قرار گرفته است همچنان صادرات فرش دستباف دارد به همین دلیل رقم صادرات غیررسمی در آمار گمرک وجود ندارد.
 
کمانی با بیان اینکه یکی از مهمترین دغدغه‌های دولت، رفع موانع صادراتی فرش دستباف ایرانی است، گفت: مرکز ملی فرش در دولت چهاردهم توانسته است موانع و مشکلات حوزه صادرات را شناسایی کند دو مقرره در مسیر تصویب هیئت دولت قرار دارد ابتدا رفع کامل و خروج فرش دستباف از شمول پیمان سپاری ارزی است و مسئله دیگر ورود فرش‌های صادر شده که دچار فرسودگی و پاره گی  و در خارج از کشور انبار شده است را برطرف کنیم.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
وی درباره سند راهبردی تحول فرش دستباف ایران گفت: حدود ۸ ماه است مرکز ملی فرش ایران و فعالان این حوزه در جلسات متعدد با معاونت برنامه ریزی و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت در حال تدوین سند راهبردی تحول صنعت فرش دستباف هستند و این سند تهیه شده است؛ سند راهبردی تحول فرش دستباف با امضای وزیر صنعت، معدن و تجارت به معاون اول رئیس جمهور تقدیم خواهد شد و در صورت تصویب در هیئت دولت، از این سند رونمایی خواهیم کرد.
 
رئیس مرکز ملی فرش ایران افزود: با تصویب سند راهبردی تحول صنعت فرش، برنامه‌های عملیاتی و طرح‌هایی در ذیل این سند تعریف شده است که می‌تواند گام موثری در رفع مسائل و مشکلات صادرکنندگان بردارد.
 
کمانی در رابطه با مشکل تامین ارز برای تامین مواد اولیه فعالان صنعت فرش دستباف، گفت: همه مصرف مواد اولیه فرش دستباف با پیشینه قدیم از داخل کشور تامین می‌شد و ارزبری نداشت، اما در طول چند سال اخیر با توجه به تغییر سلیقه مردم و یا مصرف ابریشم در بافت بسیاری از فرش ها، از مواد اولیه وارداتی استفاده می‌شود، بر این اساس موضوع وارادت مواد اولیه از شرایط نوسانات ارزی تبعیت می‌کند.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
وی ادامه داد: در تلاش هستیم گفت‌و‌گو‌ها و تعاملاتی را با کشور ازبکستان برای تامین مواد اولیه وارداتی داشته باشیم و بتوانیم دانش فنی موجود برای استحصال و عمل آوری ابریشم را بدست آوریم تا در تامین بخشی از پشم و مواد اولیه مورد نیاز فعالان صنعت به خودکفایی برسیم البته بخشی از پشم مورد نیاز این هنرصنعت ایرانی از نیوزیلند و استرالیا وارد می‌شود که با چالش‌هایی همراه بوده است.
 
رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به تعاملات انجام شده با وزارت کار، رفاه و تعاون اجتماعی مبنی بر تخصیص تسهیلات کم بهره به قالیبافان، افزود: امسال ۹ هزار میلیارد تومان تسهیلات به مشاغل خانگی برای افرادی که در خانه یا کارگاه‌های کوچک به قالیبافی اشتغال دارند در نظر گرفته شده است؛ از بانک‌های عامل درخواست داریم سخت گیری‌های تضامین بانکی را مرتفع سازند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رفع تصرف اراضی ملی در سیاهکل
آغاز پویش خانه‌تکانی با مصرف بهینه آب در بندر ماهشهر 
کشت گیاه علوفه‌ای ماشک در مزارع الوار گرمسیری اندیمشک
۳ کشته و مصدوم در حادثه رانندگی محور یامچی - مرند
مجازی شدن کلاس‌های نظری دانشگاه آزاد خوزستان تا پایان امسال
مهر و موم کردن مرکز زیبایی غیرمجاز در لنگرود
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
محرومیت روستای دره اشکفت بخش مرغای ایذه از جاده آسفالت+فیلم
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر سپاه و بسیج در کهگیلویه و بویراحمد
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر سپاه و بسیج در استان
دیدار استاندار خراسان شمالی با رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) 
هماهنگی‌های بزرگداشت سردار سرافراز، شهید حسین املاکی در لنگرود
حقوق اسفندماه رانندگان سرویس مدارس دزفول پرداخت می‌شود
یک برد و یک شکست سهم نمایندگان استان در لیگ برتر هندبال مردان
اوقات شرعی اهواز، ۷ اسفند ۱۴۰۴
کمک میلیونی اهالی گوراب زرمیخ با پرداخت زکات مستحبی
صادرات کالا به ارزش بیش از ۲۱ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار از استان
افتتاح طرح اشتغالزای پرورش ماهی قزل‌آلا در ماهان کرمان
برگزاری آخرین آزمون کسب پروانه تخصصی مشاوران املاک و خودرو در خوزستان
طرح جامع ترافیک خراسان شمالی تا پایان سال تعیین تکلیف می‌شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا
ترکیه ادعای برنامه‌ریزی برای حمله به ایران در صورت اقدام آمریکا را رد کرد
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است
ایرانیان کارکرد رُعب‌افکنی آمریکایی‌ها را مختل کرده‌اند
قالیباف خطاب به آمریکایی‌ها: همه گزینه‌ها روی میز است
آغاز فیلمبرداری کوچه ۶ متری در البرز
تخلفات رانندگی در سفر‌های نوروزی پر هزینه‌تر شد
کشتی آزاد رده بندی اتحادیه جهانی؛ معرفی حریفان نمایندگان ایران
ضرورت راه اندازی کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها
ترامپ ترجیح می‌دهد بحران با ایران از راه دیپلماتیک حل‌ شود
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز
دادگاه کورش کمپانی در ایستگاه پایانی
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۳ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
اعلام محل‌های مجاز تخلیه نخاله در ارومیه  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های صنعت برق در ۳ استان کشور  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
حضور ۲۱۲ تولیدکننده پوشاک در نمایشگاه هدی  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)