• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۲۵۵۲۱
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۱
علمی و فرهنگی » راديو تلويزيون

نگاهی به چند برنامه رادیویی

برنامه‌های «دوراهی»، «جهان سیاست»، «سیم و زر»، و «سلام صبح بخیر»، از شبکه‌های رادیویی صبا، ایران و فرهنگ پخش می‌شود.

رادیو

به گزارش خبرگزاری صداوسیما،  برنامه «دوراهی»، که با نگاهی متفاوت به یکی از هنر‌های اصیل ایرانی پخش می شود، این بار موضوع «چهل‌تکه‌دوزی»، را محور رقابت و گفت‌و‌گو قرار داده است، هنری ظریف و خلاقانه که از کنار هم نشاندن تکه‌های پارچه، نقش‌هایی چشم‌نواز و ماندگار خلق می‌کند

در این قسمت، شرکت‌کنندگان در قالب رقابتی شنیدنی درباره پیشینه چهل‌تکه‌دوزی، شیوه‌های اجرا، ابزار و مواد مورد نیاز و کاربرد‌های امروزی آن در دوخت لحاف، رومیزی، کوسن و آثار تزئینی صحبت می‌کنند. آنها همچنین به نقش این هنر در حفظ فرهنگ بومی و انتقال ذوق و سلیقه نسل‌های گذشته به امروز می‌پردازند.

«دوراهی»، با ترکیب فضای مسابقه، اطلاعات کاربردی و حال‌وهوای صمیمی، تلاش می‌کند ضمن ایجاد لحظاتی شاد و پرانرژی، مخاطبان را با جنبه‌های هنری و فرهنگی چهل‌تکه‌دوزی بیشتر آشنا کند.

رادیو

برنامه «جهان سیاست»، با نگاهی تحلیلی به تحولات دیپلماتیک، انتخاباتی و امنیتی، مهم‌ترین رویداد‌های سیاسی ایران و جهان را در بستری تاریخی و راهبردی بررسی می‌کند.

این برنامه در بخش «دریچه» به مرور و تحلیل مصاحبه وزیر امور خارجه کشورمان با شبکه «سی‌بی‌اس» و ابعاد دیپلماتیک این اظهارات در فضای بین‌المللی می‌پردازد که علی پارساخصال، کارشناس مسائل سیاسی، آن را واکاوی می‌کند.

در بخش «میکروفن خبرساز»، هفتمین دوره انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا، میزان مشارکت داوطلبان و اهمیت این دوره از انتخابات بررسی می‌شود.

در ادامه و در بخش «با تحلیلگران»، اظهارات جنجالی سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی و بازتاب‌ها و واکنش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی آن با حضور اکبر معصومی، کارشناس مسائل غرب آسیا تحلیل خواهد شد.

«نسخه اصلی» این برنامه نیز ابتدا به روایت شهادت ملینا اسدی، دختر سه‌ساله کرمانشاهی در حوادث دی‌ماه می‌پردازد و سپس به بهانه سالگرد کودتای سوم اسفند، سه نسل کودتاچی در خاندان پهلوی را مرور و تحلیل می‌کند.

برنامه «جهان سیاست» به تهیه‌کنندگی رقیه‌زهرا پرنداور و با اجرای خانم لک، ساعت ۱۵:۳۰، پخش می‌شود.

رادیو

رنامه «سیم و زر» با محور نقد و بررسی کتاب «سلفی با میرزا» از رادیو فرهنگ پخش می‌شود.

در این برنامه، طاهره مشایخ، نویسنده کتاب «سلفی با میرزا» مهمان «سیم و زر» است و با امین خرمی، کارشناس‌مجری برنامه درباره روند شکل‌گیری این اثر، نگاه فانتزی به تاریخ معاصر و دغدغه‌های نوجوانان در روایت داستان صحبت می‌کند.

کتاب «سلفی با میرزا» اثری داستانی و فانتزی برای گروه سنی نوجوان است که با محوریت نوجوانی به نام «ارسلان»، ماجرای سفر او به گذشته و مواجهه با شخصیت تاریخی «میرزا کوچک‌خان جنگلی» را روایت می‌کند. این رمان با زبانی طنزآمیز و روایتی اول‌شخص، از دل زندگی روزمره و فضای مدرسه آغاز می‌شود و با ورود عنصر سفر در زمان، مخاطب را به فضای تاریخی و اجتماعی حدود یک قرن پیش ایران می‌برد. نویسنده در این اثر با استفاده از شوخ‌طبعی و نگاه انتقادی، تضاد‌های فرهنگی و اجتماعی نسل امروز و گذشته را به تصویر کشیده و تاریخ معاصر را با دغدغه‌های نوجوانان پیوند زده است.

طاهره مشایخ متولد سال ۱۳۵۴ است و آثاری، چون «مهرک»، «ماموریت فلامینگوها»، رمان نوجوان «دوچرخه طلایی» و «زنان دات آی‌تی» را در کارنامه دارد. رمان نوجوان «سلفی با میرزا» رتبه دوم جایزه ادبی شهید اندرزگو و نامزدی قلم زرین ۱۴۰۴ را کسب کرده و این نویسنده همچنین رتبه‌های برتر جشنواره‌ها و فراخوان‌های مختلف ادبی از جمله «شوق وصال»، «خون‌نگاشت» و جشنواره ادبیات داستانی بسیج هنرمندان استان گیلان را به دست آورده است.

برنامه «سیم و زر» به تهیه‌کنندگی فریده گودرزی و با تمرکز بر نقد و بررسی کتاب‌های شاخص حوزه ادبیات، دوشنبه‌ها، ساعت ۱۳:۴۰، پخش می شود.

رادیو

هم‌زمان با بزرگداشت خواجه‌نصیرالدین طوسی، روز مهندس، برنامه «سلام صبح بخیر» نگاهی دارد به مفهوم «ساختن»، از مهندسی و خلاقیت تا زندگی روزمره و آینده‌ای که می‌توان آن را ساخت.

این برنامه سه‌شنبه ۵ اسفند‌، ساعت­۰۶:۳۰، با محور «ساختن زندگی»، از رادیو ایران پخش می شود و تلاش می‌کند مفهوم ساختن را فراتر از سازه‌ها و پروژه‌های عمرانی، در حل مسئله، امید، خلاقیت و انتخاب‌های روزمره معنا کند.

این برنامه به بهانه بزرگداشت خواجه‌نصیرالدین طوسی و روز مهندس، از نقش اندیشه و اراده در پیشرفت فردی و اجتماعی می‌گوید و با طرح پرسش مردمی «چقدر به جمله یا راهی خواهم یافت یا راهی خواهم ساخت اعتقاد دارید؟» مخاطبان را به مشارکت دعوت می‌کند. ­

در بخش دیگری از برنامه، به دستاورد‌های مهم مهندسی پس از انقلاب اسلامی، از جمله طرحهایی که کمتر دیده شده یا به‌درستی معرفی نشده‌اند، پرداخته می‌شود تا یادآوری شود مسیر پیشرفت کشور متوقف نشده و با تکیه بر خودکفایی و توان داخلی با قدرت ادامه دارد.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دعوت از ۷ اصفهانی به اردوی تیم ملی کشتی فرنگی و آزاد
میزبانی بوشهر از اردو‌های تیم ملی کشتی فرنگی نوجوانان و جوانان
بررسی همکاری‌های راهبردی در صنعت پلیمر کشور
جلسه هماهنگی انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا در خوزستان
استفاده تروریست‌ها از کوادکوپتر در حمله به پاکستان
تسهیلات بنیاد برکت برای حمایت از تولیدات روستایی
استرالیا خواستار حذف برادر شاه انگلیس از پادشاهی شد
گروه مهندسی جواد الائمه سپاه گلستان، پای کار دفاع از وطن و سازندگی
کشف ۲ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در بیضا
مسابقات قهرمانی تکواندوی نونهالان استان تهران
خاموشی ماینر‌های غیرمجاز به ارزش ۶۵ میلیارد ریال در شیراز
پرداخت تسهیلات ازدواج، فرزندآوری و مسکن به ۴۳ هزار متقاضی در همدان
آمادگی مردم زرقان برای انتخابات شورا‌های شهر و روستا
مسجد سنگر است
از توسعه مشاغل خانگی زنان تا استحکام اقتصاد خانواده
حال و هوای متفاوت نوجوانان روزه‌اولی در ماه مبارک رمضان
چتر قانون برسر انتخابات در استان اردبیل
لزوم ثبت جزئیات املاک قولنامه‌ای در سامانه ادعا از سال جدید
ویژه برنامه «سی قرار عاشقی» در شهریار
تصویب بودجه پیشنهادی ۱۴۰۵ شهرداری اهواز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است
نارضایتی شدید خدمه ناو هواپیمابر فورد برای تمدید ماموریت
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است
واکنش بقایی به اظهارات اخیر سفیر آمریکا در تل‌آویو
پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور از روز سه‌شنبه
مطالبات مراکز درمانی و بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی تسویه شد
واکنش مقام‌های کشورهای مختلف به سخنان سفیر آمریکا
بیانیه بسیج دانشجویی خواجه نصیر درباره اتفاقات اخیر دانشگاه‌ها
برگزاری مسابقات کشتی آزاد چهار جانبه در آباده
از شکست میدانی تا عقب‌نشینی راهبردی
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه
کمپین «همه ما ایران هستیم» در برزیل
پاکستان و ۱۴ کشور اسلامی ادعای سفیر آمریکا را محکوم کردند
اعلام قیمت تضمینی پیله ابریشم
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۸ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۶ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
پاکستان رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسد  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
حضور جوانان در راهیان نور افزایش چشمگیری داشته است  (۱ نظر)
نتایج بررسی صلاحیت‌ داوطلبان انتخابات شورا‌ها درهمدان  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)