• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۱۳۱۶۳
تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۱
اقتصادی » اقتصاد کلان

ایستاده در مقابل تحریم‌ها

موسسه کوئینسی آمریکا در جدیدترین گزارش خود اعتراف کرده است که مردم ایران برای مقابله با هرکدام از تحریم‌های آمریکایی و اروپایی یک نسخه جدید رونمایی می‌کنند.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد کلان خبرگزاری صدا و سیما، به یک سخنرانی معروف در ۷ سال گذشته باز میگردیم، جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا در سال ۲۰۱۸ درتجمع منافقان (مجاهدین خلق) جمله‌ای را می‌گوید که سال‌های سال مورد تمسخر ایرانیان قرار می‌گیرد.

جان بولتون در این نشست می‌گوید، جمهوری اسلامی ایران جشن ۴۰ سالگی اش را نخواهد دید!

از آن سخنرانی ۷ سال گذشته و ایران جشن ۴۷ سالگی خودش را جشن می‌گیرد، اما او، به جرم انتشار مسائل محرمانه سیاست‌های آمریکا در کتابش، حالا در انتظار صدور حکم حبسش است!

از این تهدیدها، سخنرانی‌ها و اقدامات عملی علیه استقلال کشور‌ها به ویژه ایران و نظام جمهوری اسلامی ایران کم نبوده است. از آغاز موجودیت جمهوری اسلامی ایران جیمی کارتر در سال ۱۹۷۹ میلادی، اولین تحریم‌ها را به مردم ایران تحمیل می‌کند.

منع مراودات و سرمایه گذاری در ایران آغاز این تحریم هاست. جیمی کارتر ناتوانی خودش را به گردن ایران می‌اندازد و ایران را باعث و بانی شکستش در انتخابات می‌داند. سال‌ها بعد هم با گفتن جمله " اگر می‌توانستم با تسلیحاتم ایران را از روی نقشه جهان حذف می‌کردم" کینه هایش را آشکارا بیان می‌کند و در ۲۹ دسامبر ۲۰۲۴ در سن ۹۹ سالگی، این آرزو را با خود به گور برد.

ایستاده در مقابل تحریم

بعد از جیمی کارتر، این کلینتون بود که تحریم‌ها را ادامه داد و تا بوش پدر و بوش پسر، آن را ادامه می‌دهد. اقتصاد ایران با چالش‌های زیادی مواجه می‌شود. رچارد پرل مشاور دفاعی پیشین آمریکا راز این تحریم‌ها را بعد از بازنشستگی اش رسانه‌ها بیان می‌کند.

" تحریم برای ما ابزار تغییر حکومت هاست. ما از این ابزار برای سلطه بر کشور‌ها استفاده می‌کنیم"

این اعتراف البته کاملا مشخص است چرا که نمونه هایش را در بسیاری از کشور‌های آسیایی و آفریقایی دیده‌ایم.

ایران هربار یک نسخه برای تحریم می پیچد

اما ایران مقابل تحریم‌ها هربار نسخه‌ای جدید رونمایی می‌کند.. این را موسسه کوئینسی که در آمریکا نیز فعالیت می‌کند در گزارش جدیدش اذعان کرده است. گزارشی که به نحوه مقابله ایران با تحریه‌های چند سال اخیر اشاره کرده و حتی به بعد از جنگ ۱۲ روزه ایران با اسرائیل هم اشاره می‌کند.

کوئینسی در این قسمت از گزارشش، نوشته: ایران از بین دو راه حل جنگ و تسلیم در برابر فشار‌های اقتصادی آمریکا، راه حل سوم یعنی صبر راهبردی و تغییر مسیر در تصمیمات اقتصادی را انتخاب کرده است.

ایستاده در مقابل تحریم

تحریم‌ها با روی کار آمدن اوباما، بیشتر و تبدیل به قانون در ایالات متحده آمریکا می‌شود. تحریم بانکی، تحریم بیمه‌ای و تجاری و نفتی از جمله آن هاست.

اما آن تغییر مسیری که موسسه کوئینسی از آن گفته هربار با هر تحریم، اینجا با خودکفایی در ساخت تجهیزات نفتی آغاز می‌شود و موجودیت تولیدات و اقتصاد را به سمت خودکفایی و دانش ایرانی سوق می‌دهد.

ایران با وجود تحریم ها، دهمین کشور در حوزه تولید فولاد، پنجمین کشور در حوزه فناوری‌های نانوتکنولوژی، هشتمین کشور پرتاب کننده ماهواره‌های فضایی، پانزدهمین کشور تولیدکننده شناور‌های سنگین در دنیا و عضوی از ده کشور برتر تولید کننده واکسن‌های نوترکیب در دنیاست.

ایستاده در مقابل تحریم

کوئینسی در ادامه گزارشش، معتقد است که تحریم‌ها نتوانست آمریکا و غرب را به اهدافشان یعنی فروپاشی اقتصاد ایران و از بین رفتن جمهوری اسلامی ایران شود.

رشد دو تا سه درصدی اقتصاد ایران در سال های بعد از برجام

جواد صالح اصفهانی، استاد دانشگاه ویرجینیاتک آمریکا هم به این موضوع اشاره کرده و می‌گوید: جنگ دوازده روزه اسرائیل با ایران، نتیجه عمل نکردن تمام تحریم‌های اقتصادی و هسته‌ای بود. آن ها، چون در تحریم موفق نبودند به سراغ جنگ رفتند.

او در ادامه به وضعیت اقتصادی ایران با وجود تحریم و حتی بعد از خروج آمریکا از برجام اشاره کرده و می‌گوید: اقتصاد ایران بعد از خروج ترامپ از برجام، توانست بازهم به رشد اقتصادی بین ۲ تا ۳ درصدی برسد. شاید مردم کشور فکر کنند وضعیت خوب نیست، اما آمار‌ها چیز دیگری می‌گویند و وضعیت آنقدر‌ها هم بدنیست بلکه بانک جهانی ایران را با رشد اقتصادی تحلیل می‌کند.

سال ۲۰۲۴ مجددا ترامپ رئیس جمهور آمریکا شده و با جنگ روانی به سراغ کشور‌های مختلف می‌رود. ایران را باز مورد تحریم‌ها قرار داده و در جنگ دوازده روزه و بمباران سایت‌های هسته‌ای، فرمانده عملیاتی اسرائیل می‌شود.

تحریم افراد و نهادها، فشار بر تجار طرف معامله با ایران، لفاظی‌ها و توهین‌های مختلف به مردم و فعال سازی مکانیزم ماشه از طریق فشار به اروپایی‌ها از جمله اقدامات او برای متوقف کردن ایران در عرصه‌های مختلف است.

اما کوئینسی این درگیری‌ها با ایران را تنش‌های ایجاد شده در منطقه نامیده خلاصه وار از فعالیت‌های ایران به هنگام تحریم‌های اقتصادی می‌گوید و به نکته‌ای ویژه درباره ایران اشاره می‌کند.

ایستاده در مقابل تحریم

" قدرت نهایی و بی انتهای جمهوری اسلامی ایران، مردم آن هستند. "

مردم که از فشار‌های اقتصادی با علم به استقلال و توانایی‌های داخلی عبور می‌کنند. تعبیری که رهبر انقلاب در دیدار اخیر خود به آن اشاره می‌کند اینجاست ایشان می‌فرمایند. "ایران دارای ظرفیت‌های بسیاری است. آمریکا و متحدانش می‌خواهند ایران را ببلعند و مردم جمهوری اسلامی ایران این اجازه را نمی‌دهند."

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

گزارش از نرگس معززی - خبرنگار گروه اقتصاد کلان خبرگزاری صدا و سیما

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیام تبریک پوتین به پزشکیان
میزبانی کیش از دوازدهمین اردوی تیم ملی پارا تیروکمان بزرگسالان
همایش بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و تأمین مالی راه‌گذر‌های ریلی با حضور رئیس جمهور
عزم نظام اسلامی در خدمت رسانی به مردم در مناطق مرزی کردستان
گام مؤثر در جلوگیری از خام‌فروشی و توسعه صنایع استان کرمانشاه
سفر به سرزمین نخل و آفتاب از پهنه آسمان
ورودی‌های شهر یزد ساماندهی می‌شود
۲۵ فقره سرقت در پرونده سارق سابقه دار
لیگ برتر فوتبال؛ پیروزی خیبر خرم‌آباد مقابل ملوان بندرانزلی
پایان بلاتکلیفی، آغاز فصل انضباط و ارتقای پژوهش
تاکید بر مهارت‌آموزی و اشتغال‌زایی
تأکید رئیس حوزه قضائی نرماشیر بر تسریع در رسیدگی به پرونده‌های مسن
دیدار رئیس سازمان قضائی نیرو‌های مسلح کشور با خانواده شهید پرستار مرضیه نبوی‌نیا
برگزاری مسابقات والیبال برفی کشور در الیگودرز لرستان
به میزان ۵۰ درصد منابع ارزی واردات قطعات؛ ارز برای واردات خودرو داده می‌شود
ضرورت طراحی نظام ارائه خدمات کریمانه به جامعه معلمان
معرفی برگزیدگان جشنواره موسیقی فجر
فضای مجازی صبر و حوصله را از جوانان گرفته است
همت کشاورز ایرانشهری در تولید محصولات کشاورزی
آغاز فعالیت اجرایی دستورالعمل قرارگاه جهاد تبیین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی بارش های پراکنده در مناطقی از غرب کشور
تأکید معاون رئیس‌جمهور بر لزوم اصلاح دیوان سالاری برای پیشتازی اصفهان در هوش مصنوعی
نیمه نهایی جام حذفی اسپانیا؛ شکست بارسا در مادرید
پیام تبریک وزیر امور خارجه روسیه به آقای عراقچی
نورپردازی پرچم ایران در برج تفلیس صدای رژیم صهیونیستی را درآورد
تردد در چالوس و آزادراه تهران - شمال تا اطلاع بعدی ممنوع شد
۴ مرحله کالابرگ رفع سوء تغذیه به صورت یکجا تمدید اعتبار شد
وزش باد در همدان ادامه دارد
قدردانی عراقچی از پیام تبریک پادشاه بحرین
به‌نژاد تا اطلاع ثانوی محروم شد
فرآیند ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی روستا‌ها
پیام رهبر انقلاب اسلامی به کنگره ملّی «شهدای غریب اسارت»
افزایش ۲۱ درصدی ورودی سدها و کاهش ۵ درصدی ذخایر آبی در آذربایجان غربی
ریزش یک تریلیون دلاری بازار سهام آمریکا
تأکید مدیرکل محیط زیست زنجان بر پایش شبانه و نظارت میدانی مستمر بر صنایع
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۵۴ نظر)
روایتی از شبی که شهید زلفی آسمانی شد  (۳ نظر)
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است  (۲ نظر)
حضور عروس و داماد اهوازی در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد  (۱ نظر)
کم‌آوردن خیابان اصلی اراک در استقبال از راهپیمایی ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
ورود موج دوم سامانه بارشی به چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
انهدام یک هسته تروریستی سلطنت‌طلب در خراسان رضوی  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی فردوس در درگیری مسلحانه با قاچاقچیان مواد مخدر  (۱ نظر)
تعریض رئیس جمهور به رسانه‌های بیگانه در سفر گلستان  (۱ نظر)
حضور داور کردستانی در کلینیک داوری جهانی رشته کاراته  (۱ نظر)
کاهش ۷۰ درصدی تقاضای پروانه ساختمانی انبوه‌سازان در همدان  (۱ نظر)