• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۰۸۷۰۸
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۶
اجتماعی » جامعه و شهری
مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران:

شیوه‌نامه معاینه فنی خودروهای برقی ابلاغ نشده است

مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران گفت: علیرغم مکاتبات صورت گرفته از سوی شهرداری تهران با وزارت کشور، هنوز شیوه‌نامه معاینه فنی خودروهای برقی ابلاغ نشده است.

شیوه‌نامه معاینه فنی خودروهای برقی ابلاغ نشده است

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،سیدمحمدمهدی میرزایی قمی ، با اشاره به معاینه فنی خودروهای برقی، گفت: ایستگاه یک آلایندگی وسایل نقلیه سبک و ایستگاه دو وضع ایمنی و سلامت فنی خودرو را بررسی می‌کند. شاید خودروهای برقی آلایندگی نداشته باشند اما ایمنی آنها که عمدتاً در بخش باتری است، باید بررسی شود.

وی با بیان اینکه خودروهای برقی بعد از چهار سال از این منظر مشمول معاینه فنی می‌شوند، خاطرنشان کرد: بر اساس قانون این خودروها نیز باید معاینه فنی شوند.

میرزایی قمی با اعلام اینکه عمر خودروهای برقی وارداتی به کشور کمتر از چهار سال است، یادآور شد: خودروها و موتورسیکلت‌های برقی با توجه به طول عمر کمتر از چهار سال مشمول معاینه فنی نمی‌شوند اما خودروهای عمومی شامل اتوبوس‌ها و تاکسی‌های برقی که در آستانه یک سالگی هستند، مشمول معاینه فنی هستند.

مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران با بیان اینکه در همین راستا بازدیدهایی از مراکز معاینه فنی چین و پروسه‌های انجام بررسی در این مراکز صورت گرفت، خاطرنشان کرد: در حال حاضر در قانون هوای پاک، تدوین و ابلاغ دستورالعمل‌های معاینه فنی وسایل نقلیه برقی بر عهده دولت است. پروسه‌های ایمنی، شیوه‌نامه‌ها، دستورالعمل‌ها و حدود مجاز باید توسط وزارت کشور و یا به عبارتی سازمان شهرداری‌ها ابلاغ شود و در بخش آلایندگی، پروسه‌ها را سازمان حفاظت محیط زیست ابلاغ می‌کند.

میرزایی قمی ادامه داد: با توجه به اینکه خودروهای برقی فاقد آلایندگی هستند، قاعدتاً در این حوزه نیاز به بررسی خاصی ندارند اما در حوزه ایمنی، باید فرایندهای لازم طی شود. ما مکاتبات مختلفی را با وزارت کشور برای ابلاغ دستورالعمل‌ها انجام دادیم اما متأسفانه تاکنون هیچ شیوه‌نامه و دستورالعملی در این زمینه ابلاغ نشده است. این شیوه‌نامه پس از ابلاغ باید در سامانه سیمفا اعمال شود که بتوان معاینه فنی خودروهای برقی را انجام داد.

وی همچنین تصریح کرد: یا باید شیوه‌نامه ابلاغ شود و یا تاکسی‌ها و اتوبوس‌های برقی تا زمان ابلاغ شیوه‌نامه از معاینه فنی مستثنی شوند. تعداد زیادی از رانندگان تاکسی برقی مبالغ زیادی را برای خرید وسیله نقلیه خود پرداخت کرده‌اند و قاعدتاً نباید متحمل خسارات و پرداخت هزینه و جریمه برای معاینه فنی شوند.

مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران تأکید کرد: تقاضای ما این است که گزینه خودروهای برقی در سامانه سیمفا تعریف شود که بتوانیم این خودروها را پذیرش کنیم؛ البته خودروهای برقی در دیگر شهرها نیز وجود دارد و به تهران محدود نیست و طبیعتاً سایر شهرها نیز به خدمات این حوزه نیاز دارند.

وی با بیان اینکه شهرداری تهران درخصوص تدوین پروسه انجام معاینه فنی اعلام کرده است، خاطرنشان کرد: ما هم مراکز تخصصی و هم نیروهای مختصص داریم که می‌توانند به عنوان یک بازوی کمکی برای تدوین شیوه‌نامه‌ها در کنار وزارت کشور قرار بگیرند.

میرزایی قمی با تأکید بر اینکه آزمایش ترمز و کمک فنر خودروهای برقی همچون خودروهای بنزینی است و به تجهیزات خاصی نیاز ندارد، گفت: تست‌های ایمنی به ویژه در بخش باتری به تجهیزات و استانداردهای خاصی نیاز دارد. با توجه به اینکه ممکن است به باتری‌ها آسیبی وارد شود و یا اینکه احتمال انفجار باتری وجود دارد، باید تست‌های ایمنی آن انجام شود. به عبارتی می‌توان گفت تست باتری خودروها و موتورسیکلت‌های برقی بسیار حائز اهمیت است.

مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای تهران با بیان اینکه برآوردهای اولیه برای خرید تجهیزات معاینه فنی خودروهای برقی صورت گرفته است، یادآور شد: با این وجود باید دید که چه تعداد مرکز می‌توانیم احداث کنیم تا بتوان هزینه‌های نهایی را برآورد کرد.

وی همچنین تصریح کرد: با توجه به اینکه هنوز شیوه‌نامه‌ها ابلاغ نشده، طبیعتاً باید در مراکز خدمات پس از فروش تست‌ سلامت باتری‌ها را انجام دهند اما نمی‌دانیم در حال حاضر چنین اقدامی در این مراکز صورت می‌گیرد یا خیر.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کلنگ‌زنی نخستین مدرسه ۱۲ کلاسه ویژه اتیسم استان البرز
وزش باد و بارش‌پراکنده در لرستان
زندان رجایی‌شهر به شهرِ زندگی، فرهنگ و دانشگاه تبدیل می‌شود
برپایی بیمارستان صحرایی در رومشکان لرستان
مراسم ترحیم مادر سردار جاویدالاثر حاج احمد متوسلیان
تأکید نماینده بروجرد بر تسریع اجرای سد آبسرده
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۹ اسفند ۱۴۰۴
افزایش ظرفیت تولید مرغ در زنجان با صدور مجوز‌های جدید
عروسک‌های بومی و محلی با پوشش لباس محلی استان زنجان، جلوه‌ای از هنر دست هنرمند ابهری
۱۲۷ دستگاه اتوبوس آماده جابه‌جایی ایمن مسافران زنجان
دعای هر روز و روز دهم ماه مبارک رمضان
کاهش تصادفات فوتی در لرستان
محفل انس با قرآن در خرم آباد
ادامه روند افزایشی دما در سمنان
کشف بیش از ۱۲ هزار مواد محترقه غیر مجاز در لاهیجان
تجلیل حجت‌الاسلام سیدرضا تقوی با حضور علمای دین و مسئولین
قدردانی فرمانده انتظامی لرستان از حضور مردم در تشییع پیکر شهید فتح‌الهی
احتمال بارش باران در چهارمحال و بختیاری
ثبت نام دوره بدون آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۴ (ویژه استعداد‌های درخشان) دانشگاه آزاد اسلامی
افزایش ساعت فعالیت نانوایی‌های شهر رشت در ایام ماه مبارک رمضان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزینه‌های ترامپ درباره ایران در حال محدود شدن است
هشدار سازمان همکاری اسلامی درباره تشدید تنش‌ها علیه ایران
هشدار زرد بارش باران و تندباد‌های لحظه‌ای در خوزستان
تخریب دیوار «زندان رجایی‌شهر» کمتر از ۴۸ ساعت
ادعای ترامپ: می‌خواهم با ایران توافق کنم
گزارش عراقچی از دور سوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا
رویترز: ادعای ترامپ با ارزیابی نهاد‌های اطلاعاتی مغایر است
معدوم‌سازی ۲۷۷ کیلوگرم فرآورده دامی فاسد در زنجان
عبدی به نشان برنز رسید
تامین حداکثری منافع ملی، راهبرد ایران در مذاکرات است
عراقچی افغانستان و پاکستان را به گفت‌و‌گو دعوت کرد
گزارش جدید آژانس انرژی اتمی در خصوص ایران منتشر شد
هدف قانون جوانی جمعیت؛ رسیدن نرخ باروری به بیش از ۲.۱
پیش بینی بارندگی برای مناطقی از شمال غرب کشور
اطلاعیه تأمین اجتماعی درباره واریز حقوق و زمان پرداخت عیدی بازنشستگان
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است  (۱۱ نظر)
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا  (۱ نظر)
گزینه‌های ترامپ درباره ایران در حال محدود شدن است  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
توزیع یک میلیون و ۸۰۰ هزار اصله نهال در آذربایجان شرقی  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
تقویت چشمگیر ایمنی تردد شبانه در محورهای خوزستان با اتمام پروژه‌های روشنایی  (۱ نظر)
آمادگی ایران برای هر دو گزینه صلح و جنگ  (۱ نظر)
ثبت درخواست‌های مردم مازندران از رئیس‌جمهور از طریق سامانه سامد  (۱ نظر)
هدف قانون جوانی جمعیت؛ رسیدن نرخ باروری به بیش از ۲.۱  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)
ونس: رئیس جمهور آمریکا خواهان حل دیپلماتیک برنامه هسته‌ای ایران است  (۱ نظر)
مهلت ۵ روزه برای ترخیص کالا‌های اساسی ابلاغ شد  (۱ نظر)
پایش و شناسه کردن واحد‌های بهره برداری کشاورزی  (۱ نظر)