• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۷۹۴۲۳
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۹
علمی و فرهنگی » حماسه و ایثار

شناسایی بیش از ۲ هزار شهید غریب در اسارت

معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت : تاکنون ۲ هزار و ۴۰۴ شهید غریب در اسارت شناسایی شده است.

شناسایی ۲ هزار و ۴۰۴ شهید در اسارت

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛  معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران در نشست خبری کنگره ملی شهدای غریب در اسارت گفت: تاکنون ۲ هزار و ۴۰۴ شهید غریب در اسارت شناسایی شده است.

یعقوب سلیمانی با اشاره به برگزاری کنگره ملی شهدای غریب گفت: این شهدا در دوران اسارت رژیم بعث صدام، در اردوگاه‌ها به شهادت رسیدند.

وی افزود: هفتصد شهید در اسارت هنوز شناسایی نشده‌اند و بیشترین شهدا از استان خوزستان و کردستان و کمترین شهدا مربوط به استان ایلام بودند.

دبیرکل کنگره ملی شهدای آزاده غریب در اسارت در ابتدای این نشست گفت: هر بار که تصمیم به انجام فعالیتی برای شهدای غریب گرفته می‌شود، این اقدامات با مناسبت‌های مذهبی‌ای مقارن می‌شود که از نظر مفهومی با مظلومیت این شهدا همخوانی دارد.

محمدرضا زمردیان با اشاره به آغاز پیگیری موضوع شهدای غریب دوران اسارت افزود: ۲۳ سال پیش، زمانی که موضوع بازگشت پیکر شهدای غریب دوران اسارت به‌طور جدی مطرح شد، مقام معظم رهبری پیامی صادر کردند و بر مظلومیت این شهیدان که در دوران اسارت و شرایط بسیار سخت به شهادت رسیده بودند، تأکید کردند . 

وی گفت : با وجود گذشت بیش از ۲۳ سال و بازگشت پیکر برخی از این شهدا به میهن، بسیاری از خانواده‌ها همچنان از کیفیت و چگونگی شهادت عزیزانشان بی‌اطلاع هستند.

دبیرکل کنگره ملی شهدای آزاده غریب در اسارت با بیان اینکه شورا‌های مختلفی برای برگزاری این کنگره تشکیل شده است افزود : در ابتدا به دنبال آمار دقیق بودیم که در نهایت، سازمان صلیب سرخ ۱۵۳ نام را به جمعیت هلال احمر تحویل داد، اما نام هیچ‌یک از دوستانی که خودمان در دوران اسارت با آنها همراه بودیم، در این فهرست دیده نمی‌شد و همین موضوع انگیزه ما را برای ادامه کار دوچندان کرد.

زمردیان گفت : امروز تعداد شهدای غریب شناسایی‌شده از ۱۵۳ نفر به ۲۴۰۴ شهید رسیده است که تاکنون برای حدود ۱۸۰۰ نفر از آنان پرونده الکترونیکی تشکیل شده و بیش از ۷۰ هزار برگ سند الکترونیکی به مرکز اسناد بنیاد شهید تحویل داده می‌شود؛ اسنادی که تا امروز در هیچ مجموعه‌ای مورد استفاده قرار نگرفته بودند.

وی از تدارک مجموعه‌ای هفت‌جلدی با عنوان رنج و گنج خبر داد و افزود : از این مجموعه، چهار جلد در اجلاس کنگره رونمایی خواهد شد. بیشترین شهدای غریب مربوط به استان‌های کردستان و خوزستان هستند. از نظر وضعیت تأهل، ۳۸ درصد متأهل و ۶۲ درصد مجرد بوده‌اند. همچنین ۳۲ درصد از این شهدا توسط گروهک‌های معاند و ۶۸ درصد توسط حزب بعث عراق به شهادت رسیدند.

دبیرکل کنگره افزود: تاکنون پیکر حدود ۷۰۰ شهید هنوز به کشور بازنگشته و در مرحله جست‌و‌جو قرار دارند. در حال حاضر ۳۱۲۷ نفر از یادگاران شهدای غریب شناسایی شده‌اند که شامل ۱۴۷ پدر، ۴۰۵ مادر، ۶۴۶ همسر و ۱۹۲۹ فرزند می‌شود. دیدار با ۱۱۰۰ نفر از این یادگاران نیز تاکنون انجام شده است.

زمردیان گفت : در میان شهدای غریب، ۳۶ طلبه، ۲۴ معلم، ۱۵ دانشجو و ۱۱ بانوی شهیده حضور دارند. همچنین ۲۹۶ نقطه از کشور میزبان پیکر این شهداست، اما تاکنون تنها ۲۵ درصد از شاهدان شهادت این شهدا شناسایی شده‌اند.

در پایان این مراسم ، از پوستر همایش شهدای غریب در اسارت رونمایی شد.

اجلاسیه ملی شهدای غریب در اسارت با نام حضرت زینب و باحضور نمایندگان خانواده‌های شهدا در سراسر کشور، از ۱۸ تا ۲۴ دی ماه برگزار می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
صدور مجوز ۸۵ هزار استخدام جدید در آموزش و پرورش
اختتامیه شانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار
حریق یک واحد مسکونی در مهرویلا کرج سه مصدوم در پی داشت
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ بهمن ۱۴۰۴
۶ مصدوم دردمحور ارزوئیه به وکیل آباد
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۰ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
بیش از ۳۸ هزار کیلومتر از راه‌های اصلی و شریانی کشور برف‌روبی شد
جاده‌های لغزنده و ضرورت رعایت احتیاط رانندگان
انسجام ملی محور اصلی اردوی راهیان نور دانشگاه تبریز است
اقدام شورای اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی محکوم است
تداوم بارش برف در طالقان و محور‌های کوهستانی البرز
بررسی راهکارهای افزایش کمک به ستاد دیه
اجرای طرح ارتقا امنیت محله محور در کرمان
یاسوج سفید پوش شد
اختتامیه جشنواره ملی داستان ایثار و گرامی داشت شهدای غریب در یاسوج
ضرورت احیا و بهسازی قنوات برای پایداری کشاورزی
خروج سامانه بارشی از سمنان
نهضت عدالت آموزشی صرفاً به مدرسه‌سازی محدود نمی‌شود
هرمزگان الگوی تنوع فرهنگی قومی و فرهنگی
 دستگیری عامل وقوع تیراندازی در عنبرآباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
اعلام میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
هشدار نماینده ایران درباره پیامد اظهارات جنگ‌طلبانه ترامپ
پزشکیان: ایران در دفاع مقتدرانه از خود تردید نمی‌کند
عراقچی فردا به ترکیه می‌رود
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۹ بهمن ۱۴۰۴
تبعات خصمانه علیه سپاه متوجه سیاستمداران اروپایی است
عراقچی: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
فرصت سرمایه‌گذاری برای نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی در زنجان
الحاق هزار فروند پهپاد راهبردی به قوای ارتش
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)