• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۷۵۳۸۷
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۶
اقتصادی » صنعت

افزایش توان تولید در صنعت بسته بندی کشور

دبیر سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران گفت: صنعت بسته‌بندی از نظر توان تولیدی در وضعیت خوبی قرار دارد و با تأمین به‌موقع مواد اولیه و حمایت هدفمند، می‌تواند به یکی از مزیت‌های اصلی صادراتی کشور تبدیل شود.

آقای امیر سامان اسفندیاری در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما، بسته‌بندی را «فروشنده خاموش» کشور دانست و افزود: هر جا در تجارت نگاه کنیم، بسته‌بندی نقش بسیار مهمی در ساختار توزیع کالایی کشور دارد. صنعت چاپ و بسته‌بندی نه‌تنها در حوزه‌های آموزشی، بلکه در بخش‌های پزشکی، دارویی و سایر جنبه‌های زندگی روزمره حضور مؤثر دارد و از اهمیت بالایی برخوردار است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی با اشاره به سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده در این حوزه افزود: یکی از نقاط قوت کشور در حوزه صادرات می‌تواند صنعت بسته‌بندی باشد و امیدواریم حمایت‌های لازم از این صنعت صورت بگیرد. در این مسیر، چند وزارتخانه از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت صمت و همچنین بانک مرکزی نقش متولی دارند تا مواد اولیه مورد نیاز این صنعت به‌موقع تأمین شود.

دبیر سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران با بیان اینکه صنعت بسته‌بندی از نظر توان تولیدی وضعیت بسیار خوبی دارد، تصریح کرد: به شرط فراهم شدن امکان تأمین نهاده‌های تولید، این صنعت می‌تواند عملکرد مطلوب‌تری داشته باشد. هرچند فعالیت‌های خوبی انجام شده، اما تا رسیدن به یک حد قابل قبول هنوز فاصله داریم. اما اتفاقات مثبتی از جمله ورود شرکت‌های دانش‌بنیان و فعال شدن مجموعه‌هایی در زمینه تأمین تجهیزات و قطعات در حال وقوع است.

اسفندیاری با اشاره به فاصله فناوری‌های موجود میان ایران و جهان گفت: بخشی از این فاصله به حوزه‌های های‌تک مربوط می‌شود، اما در بخش‌هایی که فناوری پیچیده‌تری ندارند، داخلی‌سازی در حال انجام است. آمار دقیقی از میزان داخلی‌سازی ماشین‌آلات وجود ندارد، اما برآورد می‌شود تا حدود ۴۰ درصد امکان داخلی‌سازی وجود داشته باشد. تقویت دانش‌بنیان‌ها می‌تواند به کاهش این فاصله فناوری کمک کند تا در این حوزه حرفی برای گفتن داشته باشیم.

وی در ادامه با تأکید بر نقش راهبردی بسته‌بندی در زنجیره توزیع و صادرات گفت: ما به کشور‌های منطقه صادرات داریم و حتی در بخش سلولزی و کاغذی به چین و اروپا نیز صادرات انجام داده‌ایم. با وجود شرایط تحریم، اگر این محدودیت‌ها وجود نداشت، صنعت بسته‌بندی و محصولات وابسته می‌توانست بخش‌های گسترده‌تری از بازار‌های جهانی را پوشش دهد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

دبیر سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران با اشاره به نقش هنر در بسته‌بندی ادامه داد: بسته‌بندی فقط صنعت نیست و هنر هم در آن نقش بسیار مهمی دارد. ایرانی‌ها از توانایی هنری بالایی برخوردارند و تلفیق هنر با صنعت می‌تواند اثرگذاری محصولات ایرانی را در بازار‌های داخلی و خارجی افزایش دهد.

اسفندیاری درباره کیفیت محصولات داخلی گفت: با اطمینان می‌توان گفت که محصولات بسته‌بندی کشور در بسیاری از موارد قابل رقابت هستند، هرچند در برخی بخش‌ها تازه کار آغاز شده است. همان‌طور که در سایر صنایع به تولیدکنندگان داخلی فرصت داده شد تا مسیر بهبود را طی کنند، در این حوزه نیز باید زمان لازم به تولیدکننده داده شود تا اشکالات برطرف شود.

وی با اشاره به تجربه تولید کتب درسی افزود: در ابتدای کار مشکلات زیادی وجود داشت، اما به مرور این اشکالات رفع شد و به سطح قابل قبولی رسید. امیدواریم در زمینه مقوا و سایر محصولات نیز از نظر کیفی به جایی برسیم که هم تولید داخل تقویت شود و هم رضایت مصرف‌کننده تأمین شود.

دبیر سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران در پایان گفت: در حال حاضر حدود ۹۰ درصد جلد کتاب‌های درسی از منابع داخلی تأمین می‌شود که نشان‌دهنده پیشرفت قابل توجه در این بخش و ظرفیت بالای تولید داخل است.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
واکنش‌ پاکستانی‌ها به تجاوز نظامی آمریکا علیه ونزوئلا
آغاز ساخت مرکز پایش برخط زیست محیطی در بندرعباس
از تشویش اذهان عمومی در فضای مجازی جدا خوداری کنید
آغاز صادرات جوجه یکروزه از دوغارون تایباد به افغانستان
تجمع مردم دارالمومنین همدان در محکومیت نا آرامی‌های اخیر 
پایان پر گل دیدار تیم فوتبال منتخب کیش با پیکان
از سرگیری صادرات تخم مرغ
تحقق تعهد ایجاد اشتغال امسال در استان سمنان
صدرنشینی بحرگستر پارس در بانوان و استقلال در مردان
شب خاطره روایت حبیب
حرم شاهچراغ(ع) رخت عزا به تن کرد
آموزش ۹ هزار سرباز و جوان در کشور
مهلت ثبت نام ۱۵روزه برای کسانی که یارانه دریافت نمی کنند ،بدون مراجعه حضوری
­مرحله دوم لیگ آب‌های آرام؛ معرفی برترین‌های ۵۰۰ متر
زیرساخت‌های فرهنگی استان نیازمند تقویت است
نشست آموزشی نرم‌افزار «سنجاب» در مرکز آموزشی و درمانی رازی رشت
تجهیز ۸۵ درصد از اماکن شهری استان به طرح جی‌نف
صعود نماینده قم به لیگ برتر تفنگ کشور
جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی
آغاز بکار نخستین نمایشگاه روستا آباد در زاهدان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
میدری: کالابرگ از ۱۷ دی قابل برداشت است
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا
هیئت ویژه وزارت کشور در راه ایلام
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۵ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج  (۲ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۲ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
حق اولاد ۱۰۰ درصد و حق عائله‌مندی ۵۰ درصد افزایش می‌یابد  (۱ نظر)
آموزش و پرورش خط مقدم پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است  (۱ نظر)
کشفیات از دستگیر شدگان اغتشاشات در همدان  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)