• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۷۲۷۸۳
تاریخ انتشار: ۰۸ دی ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۴
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

یبوست مزمن و ارتباطش با ضعف یک عضله بدن

دکترای تخصصی فیزیوتراپی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک درباره یبوست مزمن و ارتباطش با ضعف یک عضله بدن توضیح داد.

 
یبوست مزمن و ارتباطش با ضعف یک عضله بدن

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سعیده بابازاده، دکترای تخصصی فیزیوتراپی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: اختلالات ادراری، مشکلات دفعی، اختلالات جنسی، دردهای ناحیه لگن و افتادگی‌های کف لگن از شایع‌ترین مشکلات این ناحیه هستند که به‌ویژه در بانوان شیوع بالاتری دارند و در صورت بی‌توجهی می‌توانند به مراحل پیشرفته‌تری برسند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به رویکردهای درمانی گفت: فیزیوتراپی کف لگن مجموعه‌ای از درمان‌های غیرتهاجمی شامل جریان‌های الکتریکی، تکنیک‌های دستی تخصصی و تمرینات هدفمند است که در کنار سایر درمان‌های پزشکی به بهبود عملکرد این ناحیه کمک می‌کند.

بابازاده تصریح کرد: تمرینات کگل یکی از روش‌های شناخته‌شده در فیزیوتراپی کف لگن است که با هدف تقویت عضلات طراحی شده و به‌ویژه برای بی‌اختیاری‌های ادراری پس از زایمان کاربرد دارد؛ اما این تمرینات برای همه مناسب نیستند و در افرادی که دچار افزایش سفتی عضلات کف لگن هستند، حتی می‌توانند وضعیت را بدتر کنند. به همین دلیل، تمرینات باید به‌صورت کاملاً تخصصی و فردمحور طراحی شوند.

وی در ادامه گفت: بیوفیدبک‌تراپی یکی دیگر از روش‌های مؤثر در فیزیوتراپی کف لگن است که طی آن، انقباض و ریلکسیشن عضلات کف لگن توسط دستگاه ثبت و به مانیتور منتقل می‌شود و بیمار با دریافت بازخورد دیداری و شنیداری، روند درمان خود را بهتر درک می‌کند.

دکتر بابازاده با اشاره به موانع فرهنگی اظهار کرد: متأسفانه به‌دلیل حس خجالت، بسیاری از افراد از بیان مشکلات کف لگن خودداری می‌کنند و همین موضوع می‌تواند منجر به تشدید بیماری و نیاز به درمان‌های تهاجمی و جراحی شود. مراجعه زودهنگام به پزشک و دریافت درمان‌های غیرتهاجمی، از بروز مشکلات جدی‌تر جلوگیری می‌کند.

وی یکی از مشکلات شایع مرتبط با کف لگن را یبوست مزمن دانست و گفت: کاهش دفعات دفع، دفع سخت و زور زدن‌های مکرر، همگی از نشانه‌های یبوست هستند که می‌توانند ناشی از ناهماهنگی عضلات کف لگن یا اختلالات دستگاه گوارش باشند و در صورت بی‌توجهی، آسیب‌های جدی‌تری ایجاد کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: اصلاح سبک زندگی، درمان‌های دارویی و فیزیوتراپی کف لگن در کنار هم می‌توانند نقش مؤثری در بهبود یبوست‌های مزمن و ارتقای کیفیت زندگی بیماران داشته باشند.

وی با تأکید بر اهمیت آموزش کودکان گفت: به تعویق انداختن دفع در کودکان می‌تواند منجر به یبوست‌های مزمن شود. آموزش مراجعه به‌موقع به سرویس بهداشتی و توجه والدین به علائم اولیه، نقش مهمی در پیشگیری و درمان زودهنگام دارد.

بابازاده تأکید کرد: کف لگن ناحیه‌ای حساس و حیاتی است و نادیده گرفتن علائم آن می‌تواند به افتادگی‌های شدید لگن و نیاز به درمان‌های تهاجمی منجر شود. انجام چکاپ‌های دوره‌ای و پیگیری به‌موقع، بهترین راهکار برای حفظ سلامت این ناحیه است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آذربایجان شرقی ظرفیت تبدیل شدن به محور دیپلماسی منطقه‌ای را دارد
نگاهی به سه فیلم و مستند آماده پخش از سیما
افزایش آلودگی هوا در شهر‌های صنعتی؛ ۵ شهر در وضعیت قرمز
تقویم روز و اوقات شرعی هجدهم دی به افق آبادان و خرمشهر
اطلاعیه قطع برق در برخی شاهرود
تداوم آلودگی هوا در شهر‌های صنعتی
روایتی از تجمع اصناف و بازاریان بجنورد 
اکران سیار میزبان ۵۰ هزار معتکف سراسر کشور
«احمد» جمعه نیم‌بها اکران می‌شود
انتخاب سرمربی جدید هوادار
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۸ دی
رشد چشمگیر مشارکت مردمی در اعتکاف امسال استان زنجان
دانشگاه علوم پزشکی زنجان پیشتاز در اجرای برند دانشگاه تاثیرگذار
مطالعات پهنه‌بندی لرزه‌ای زنجان
قطع گاز ۶۶۴ ساختمان دستگاه های اجرایی در استان زنجان
احترام به خانواده شهدا در جمهوری اسلامی نظیری در دنیا ندارد
مشارکت هزار و ۲۰۰ خیر زنجانی با طرح صدقه الکترونیکی کمیته امداد
نقشه راه زنجیره‌های اقتصادی مزیت دار آذربایجان غربی تدوین  می‌شود
تأمین کالا‌های اساسی در آذربایجان‌غربی پایدار است
آغاز نظارت‌های گسترده جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی بر بازار همزمان با اجرای طرح جدید اقتصادی دولت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باد و برف در راه همدان
نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد در واحد‌های استانی اعلام شد
شهادت ۳ نفر از نیرو‌های فراجا در ناآرامی‌های امروز لردگان
تشییع پیکر شهید محمود حقیقت جمعی فردا در زاهدان
جزئیات برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه‌های کشور
رئیس جمهور به بانک‌ مرکزی رفت
نیروی عملیاتی موساد در ایران اعدام شد
تمرکز نیرو‌های فراجا باید معطوف بر پیشگیری از اغتشاشات باشد
انتشار عمومی بزرگترین کلان داده قضایی کشور
یکسان سازی نرخ ارز در مرکز مبادله طلا و ارز
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران
اعتبار کالابرگ هر سه ماه یکبار متناسب با تورم تغییر می‌کند
فرمانده کل ارتش:دشمن در اعتراضات مردم ایران دخالت نکند
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۷ دی
اطلاعیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره فیلم منتشر شده از اتفاقات اطراف بیمارستان سینا
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۸ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۲ نظر)
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
گذشت اولیای دم مرحوم خالقی از قصاص قاتل فرزند خود  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران  (۱ نظر)
انتشار کارت ورود به آزمون‌های استخدامی بانک کشاورزی و کمیته امداد  (۱ نظر)
آیت‌الله جنتی: دشمن‌شناسی مردم توطئه‌ها را خنثی می‌کند  (۱ نظر)
کادر فنی صنعت نفت آبادان در حال بررسی چند بازیکن مورد نیاز در نیم فصل دوم  (۱ نظر)
توضیحات وزیر ارشاد درباره کاغذ و ارز ترجیحی  (۱ نظر)
تولید مجموعه نمایشی طنز ورثه لر در خوی  (۱ نظر)