• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۳۴۲۴۴
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۴
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

نظارت جدی سازمان بورس بر معاملات با اشخاص وابسته

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: نظارت بر معاملات با اشخاص وابسته و الزام به افشای دقیق و شفاف این معاملات، با جدیت در دستور کار سازمان بورس قرار دارد.

نظارت جدی سازمان بورس بر معاملات با اشخاص وابسته

به گزارش خبرگزاری صداوسیما ولی‌اله جعفری در پنل تخصصی حاکمیت شرکتی و گزارش‌گری مالی اثربخش؛ چالش‌ها و الزامات که در حاشیه همایش سالانه بازار سرمایه برگزار شد، در خصوص تعارض منافع اظهار کرد: گسترش پدیده تعارض منافع در شرکت‌های پذیرفته‌شده بورس را یکی از مهم‌ترین تهدید‌ها برای شفافیت اطلاعاتی و حقوق سهامداران دانست.

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه بیان کرد: تعارض منافع زمانی ایجاد می‌شود که مدیران تحت تأثیر منافع ثانویه خارج از منافع تجاری شرکت قرار گیرند. طبق آخرین محاسبات، میانگین سهام شناور آزاد شرکت‌های بورسی حدود ۲۸ درصد است و این نسبت بسته به شرایط بازار بین ۲۶ تا ۳۰ درصد در نوسان بوده است.

جعفری با اشاره به مشارکت متوسط ۷۵ درصدی سهامداران در برگزاری مجامع عمومی گفت: در عمل، تقریباً تمام کرسی‌های هیأت‌مدیره در اختیار سهام‌داران مدیریتی است. بخش خصوصی سهم قابل‌توجهی از مالکیت شرکت‌ها را در اختیار دارد و پس از آن وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با ۱۵ درصد، وزارت دفاع با ۱۲ درصد، وزارت نفت و وزارت اقتصاد هرکدام با حدود ۹ درصد، وزارت صمت از طریق شرکت‌های وابسته با ۷ درصد و سایر وزارتخانه‌ها در مجموع با حدود ۲ درصد حضور دارند. همچنین ستاد اجرایی فرمان امام (ره) نیز در برخی شرکت‌ها سهام‌دار است.

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه بیان کرد: مدیر نظارت بر ناشران معاملات با اشخاص وابسته برجسته‌ترین جلوه تعارض منافع است. این معاملات چالشی اساسی در گزارشگری مالی، شفافیت اطلاعات و رعایت عدالت میان سهام‌داران به شمار می‌رود. اهمیت موضوع به حدی است که ماده ۱۲۹ قانون تجارت و استاندارد حسابداری ۵۵۰ به‌طور مشخص آن را هدف قرار داده‌اند.

وی با اشاره به رویکرد نظارتی سازمان بورس افزود: در سوم دی ۱۳۹۰ دستورالعمل افشای اطلاعات و تصویب معاملات با اشخاص وابسته ابلاغ شد و سپس دستورالعمل حاکمیت شرکتی در تیر ۱۳۹۷ تدوین و در آبان همان سال ابلاغ شد. در نسخه اولیه این دستورالعمل، حداقل ۲۰ درصد اعضای هیأت‌مدیره باید مستقل می‌بودند، اما به دلیل ملاحظات حقوقی و اجرایی، اجرای این بند با چالش مواجه شد و نهایتاً دستورالعمل حاکمیت شرکتی در مهر ۱۴۰۱ بازنگری و از آذر همان سال لازم‌الاجرا شد.

وی با اشاره به اصول جدید حاکمیت شرکتی گفت: در ماده ۲ این دستورالعمل، رعایت یک‌سان حقوق سهامداران مورد تأکید قرار گرفته و در فصل مربوط به هیأت‌مدیره و مدیرعامل، تکالیف روشنی برای کنترل تعارض منافع و مقررات مرتبط با معاملات با اشخاص وابسته پیش‌بینی شده است. یکی از ارکان اصلی در بررسی معاملات با اشخاص وابسته، گزارش کارشناسان رسمی دادگستری است، اما در عمل با مواردی روبه‌رو هستیم که ابهام‌های جدی ایجاد می‌کند.

وی در پایان تأکید کرد: قانون‌گذار، تدوین‌کنندگان استاندارد‌های حسابداری و سازمان بورس در یک مسیر واحد حرکت می‌کنند و آن افزایش شفافیت، ارتقای کیفیت تصمیم‌گیری در مجامع، استقلال هیأت‌مدیره و تقویت اعتماد عمومی به بازار سرمایه است.» جعفری اعلام کرد که نظارت جدی بر معاملات با اشخاص وابسته و الزام به افشای دقیق این معاملات از اولویت‌های اصلی سازمان بورس است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
منع حضور مبتلایان به آنفلوانزا در میهمانی‌های شب یلدا
ورود نخستین گروه قو‌ها و غاز‌های مهاجر به پارک ملی بوجاق
سازمان تبلیغات اسلامی به نهادی قرآنی تبدیل شده است
قهرمانی ایران در دوگانه آسیا
تخریب ۱۶ آلاچیق در حریم رودخانه زاینده رود
فردا با دو ساعت تاخیر اغاز ساعات کاری
دستگیری شکارچیان متخلف و کشف ادوات شکار
فردا مدارس و ادارات با ۲ ساعت تاخیر آغاز به کار می‌کنند
تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی در کرمان
کسب ۵ نشان رنگارنگ رزمی کاران قمی در گیلان
افتتاح یک هزار میلیارد تومان طرح، امسال در شهرستان همدان
۲ شهید در حمله صهیونیست‌ها به جنوب لبنان
مرخصی ۷ روزه به ۶۸۱ زندانی واجد شرایط سمنان به مناسبت شب یلدا
عملیات طرح تامین انتقال آب به اراضی کشاورزی روستای ممسنی شهرستان اردل
برگزاری مرحله استانی مسابقات ملی مشاعره دانشجویی در آذربایجان‌شرقی
افزایش بستری‌ها در سارایوو به‌دلیل آلودگی هوا
تلفیق آلودگی و سرما در استان
احتمال بارش پراکنده و خفیف برف و باران در برخی نقاط آذربایجان‌غربی
برگزاری نمایشگاه دانش آموزی در شاهرود
فعالیت ۶ واحد مستقل و وابسته بسته‌بندی تخم‌مرغ در همدان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
جزئیات تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی از اول دی
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
حرکت صنعت هسته‌ای ایران در تراز کشور‌های پیشرفته جهان
افزایش شمار جانباختگان در سیلاب جنوب کشور به ۷ نفر
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
تعویق دیدار نفت و گاز گچساران و پیکان در جام حذفی فوتبال
محرومیت دوساله خواهران منصوریان
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۲ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
ایران ریاکاری آمریکا در «دلسوزی برای مردم ایران» را محکوم کرد  (۱ نظر)
بارش برف و لغزندگی همه محور‌های خراسان شمالی  (۱ نظر)
وضعیت مدارس برای روز شنبه  (۱ نظر)
آمریکا در حمایت از رژیم صهیونی ۲ قاضی لاهه را تحریم کرد  (۱ نظر)
انتقاد امام جمعه موقت آبادان از تاخیر یا کیفیت نامناسب در انجام وظایف مسئولان  (۱ نظر)