• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۲۶۷۳۸
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۹
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

ذخایر کافی سیب در سردخانه ها

مدیرکل دفتر امورمیوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی گفت: امسال باوجود کاهش میزان تولید سیب در کشور، کمبودی در بازار نخواهیم داشت.

ذخایر کافی سیب در سردخانه ها
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، داریوش سالم پور، مدیرکل دفتر امور میوه های سردسیری و خشک در گفت و گو با خبرنگار تحریریه کشاورزی به تشریح وضعیت تولید، ذخیره‌سازی و برنامه‌های اصلاحی باغات سیب، در سال جاری، پرداخت و گفت: تولید امسال، به‌دلیل خسارات ناشی از سرمای بهاره، تگرگ و خشکسالی حدود ۷ تا ۸ درصد کاهش یافته، اما با وجود این کاهش، کمبودی در تأمین نیاز داخلی و صادرات وجود نخواهد داشت.

وی افزود: امسال متاسفانه بیش از ۵۰ هزار هکتار از باغات سیب در کشور به دلیل سرمای دیررس بهاره، خسارت تگرگ در بعضی مناطق و محدودیت های ناشی از خشکسالی آسیب دیده و این خسارات موجب کاهش حدود ۵۵۰ هزار تنی تولید محصول سیب شده، لذا میزان تولید سیب نسبت به سال گذشته کاهشی بوده ولی در حالت کلی تولید امسال در محدوده رنج تولید چند سال اخیر می باشد و کمبود معنی داری از نظر تأمین نیاز مصرف داخلی و نیاز صنایع فرآوری و صادرات نخواهیم داشت.

سالم پور با بیان اینکه پیش بینی اولیه تولید سیب در کشور حدود ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تن بوده است، گفت: به دلیل برخی محدودیت های جوی، نظیر سرمای دیررس بهاره، تگرگ و خسارت خشکسالی حدود ۵۵۰ هزار تن از تولید سال جاری کم شده و به همین دلیل تولید امسال حدود ۳ میلیون و ۸۵۰ هزار تن برآورد می‌گردد که نسبت به سال گذشته تقریباً ۷ تا ۸ درصد کاهش یافته است.

سالم پور گفت: متوسط عملکرد سیب در کشور حدود ۱۸ تن در هکتار می‌باشد که این عدد در استان‌های مختلف متفاوت است. عوامل بسیار زیادی بر عملکرد باغات سیب تاثیر گذار است که می‌توان به: نوع باغ یعنی باغ درجه یک باشد یا درجه دو، نوع مدیریت باغ، نوع رقم و شیوه کاشت، شرایط اقلیمی و حوادث غیر مترقبه اقلیمی نظیر؛ سرمای دیررس بهاره، بارش تگرگ، شرایط مساعد گرده افشانی و همچنین مدیریت خوب باغ توسط باغدار شامل آبیاری به موقع و کافی، تغذیه اصولی و فنی، مبارزه با آفات و بیماری‌ها، هرس مناسب و بسیاری فاکتورهای دیگر بستگی دارد.

مدیرکل دفتر امورمیوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی گفت: استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، فارس، تهران، اصفهان و خراسان رضوی، بیشترین سهم تولید سیب، در کشور را دارند.

سالم پور، در خصوص ذخیره سازی سیب در سردخانه ها گفت: این امر از شروع فصل برداشت سیب پاییزه، یعنی از اواسط شهریور ماه تا اواسط آبان ماه، شروع می شود و تا تقریباً اواسط آذر ماه، ادامه دارد و تاکنون بیش از 1 میلیون و 200 هزار تن سیب در سردخانه و انبارهای فنی استان‌ها ذخیره شده است و کماکان، ادامه دارد.

سالم پور گفت: تغییرات اقلیمی حادث شده در سطح کشور از قبیل سرماهای دیررس بهاره، سرمای زودرس پاییزه، گرمای بسیار زیاد طی فصل رشد، بارندگی‌های بی موقع یا شدید در زمان گلدهی و گرده افشانی، بارش‌های تگرگ، کاهش کمی و کیفی منابع آب سطحی و زیرزمینی اثرات نامناسب بسیار زیادی بر باغات سیب داشته است و نیاز به مدیریت های فنی خاصی هست.

در پایان، مدیرکل دفتر امورمیوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی اظهار نمود: از محل اعتبارات یارانه نهال و همچنین تسهیلات کمک‌های فنی و اعتباری متقاضیان اصلاح و احیای باغات درجه ۲ و همچنین حذف و جایگزینی باغات درجه ۳ به منظور انجام عملیات سرشاخه کاری با استفاده از ارقام تجاری پرمحصول و روز دنیا، استفاده از نهال‌های پایه رویشی و همچنین نهال‌های لیبل آبی و تغذیه باغات مورد حمایت قرار می‌گیرند، کما اینکه امسال نیز از محل اعتبارات یارانه نهال، بخشی از اعتبار به خرید ارقام اصلاح شده جدید، اختصاص داده شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بیشتر واگن‌های خط ۵ به مرحله تعمیرات اساسی رسیده‌اند
۶ روز تا پایان جشنواره بین المللی عکس ایران جوان
لایروبی ۱۲۰ هکتار از آب‌بندان‌های شهرستان رشت
تاکید بر نقش گردشگری در بازنمایی چهره واقعی ایران
پلیس امنیت عمومی فراجا، اراذل فراری را زمین گیر کرد
اجرای طرح توسعه شبکه فیبر نوری مخابرات در مهرشهر و کیانشهر اهواز
درگذشت پدر شهید والامقام مهدی صبروند در لاهیجان
گرامیداشت روز جهانی نوزادان نارس در بیمارستان بوعلی اردبیل
تفاهم دانشگاه بجنورد و شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی برای گسترش تحقیقات حوزه آب
برنامه عملیاتی تشکیل هلدینگ مس سونگون تدوین شود
رستوران‌های یزد زیر چتر استاندارد
آغاز اجرای طرح محله من در زاهدان
فروش ۳ میلیاردی «فرمانروای آب» در نمایش‌های مردمی
 اهالی روستای خنداب تاکستان طعم گوارای آب پایدار را چشیدند
تجهیز بیمارستان ۲۲ بهمن مسجدسلیمان به دستگاه فیکو برای جراحی‌های چشم
دوازده مستند پرتره بین‌المللی در «سینماحقیقت»
دستور استاندار برای تعیین‌تکلیف فوری کمک‌های فنی و اعتباری
قیمت رسمی طلا و سکه ۲۶ آبان
آغاز اجلاس بین‌المللی ایران‌شناسان با حضور ۵۰ ایران‌شناس جهان
آماده‌باش بهاباد برای فصل سرد و حوادث احتمالی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
شیراز لرزید
هوای اصفهان سالم شد
توصیه‌های هواشناسی کشاورزی استان همدان
احتمال کاهش فشار یا قطع آب در مناطقی از شهر اصفهان
استخدام در صداوسیما - استان مرکزی
تکذیب استعفای اعضای دولت
ختم ۴۲ درصد پرونده‌ها در شورا‌های حل اختلاف به سازش
رکورد ۱۹۰ روزه در ساخت ۱۵۰۰ واحد مسکونی
بدون تعارف با رئیس سازمان هواشناسی کشور
آغاز اصلاح یک موسسه اعتباری ناتراز
اطلاعیه دانشگاه تهران درباره حواشی رویدادی در دانشکدگان هنر‌های زیبا
قطع آب اداره‌های دولتی پر مصرف
فرهنگ در خدمت بی فرهنگی
مهلت یکساله پزشکیان برای بهینه‌سازی مصرف سوخت خودروها
۸۵ درصد بازار واردات نهاده‌ها در اختیار چند واردکننده اصلی است
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)
تنش در روابط چین و ژاپن  (۱ نظر)
۱۰ تا ۱۵ درصد ناترازی موجود به دلیل استخراج غیرمجاز رمز ارز در کشور است  (۱ نظر)
برای جوانان هر کاری انجام می‌دهیم تا با امید زندگی کنند  (۱ نظر)
کشاورزی محوری، خط‌مشی اصلی دولت  (۱ نظر)
افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم  (۱ نظر)