• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۹۷۵۸۲
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۸
علمی و فرهنگی » معارف

آموزش پژوهش‌محور؛ راهبرد جدید حوزه‌های علمیه برای تعالی علمی طلاب

معاون آموزش حوزه‌های علمیه گفت: نیازمند پیاده‌سازی الگوی آموزش پژوهش‌محور در حوزه علمیه هستیم تا وضعیت آموزشی بهتری را شاهد باشیم.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از حوزه، حجت‌الاسلام و المسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی معاون آموزش حوزه علمیه امروز، ۲۳ مهر در سیزدهمین اجلاسیه معاونان پژوهش حوزه‌های علمیه استان‌ها و مناطق ویژه گفت: از جمله نقاط قوت حوزه علمیه این است که همواره با دو بال علم و پژوهش و توجه همزمان به مباحث آموزشی و پژوهشی، پیش رفته است.

حجت‌الاسلام و المسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی ادامه داد: با این حال باید توجه داشت که همه کارکرد‌های حوزه مرهون علمیت آن است و برای تأثیرگذاری در عرصه‌های مختلف نخست باید بر مسئله علمیت طلاب و فضلای حوزه تأکید کنیم.

وی افزود: وظیفه ما این است که تعالی علمی لازم را در طلبه ایجاد کنیم و بر اساس رهنمود‌های رهبر معظم انقلاب در منشور حوزه سرآمد و پیشرو، قدم‌های خوبی برداریم.

معاون آموزش حوزه علمیه همچنین با اشاره به این که معاونت‌های آموزش و پژوهش در نهاد حوزه رسالت بسیار مهمی برعهده دارند، گفت: مهارت‌آموزی در عرصه پژوهش، لازمه تولید علم در حوزه است و به لطف الهی در فرآیند‌های تحولی به خصوص ناظر به مباحث آموزشی در حوزه، توجه ویژه‌ای به مقوله پژوهش شده است و نگاه و رویکرد تخصصی در این زمینه وجود دارد.

حجت‌الاسلام و المسلمین قیمی حاجی ادامه داد: باید نظام دانشی طراحی شود که تکثر دروس بهتر و مطلوب‌تر ساماندهی شود و باید مدل آموزش پژوهش محور را با جدیت دنبال کنیم، البته تجربه‌های خوبی نیز در این زمینه در برخی قسمت‌ها وجود داشته که باید از ثمرات آن استفاده کنیم.

وی یادآوری کرد: چنانچه پژوهش بیش از پیش وارد بدنه نظام آموزشی شود، بسیاری از مشکلات ناخود آگاه مرتفع می‌شود، البته باید به آیین نامه‌ها به درستی توجه کرد و از این ظرفیت در مسیر رشد و تعالی حوزه‌های علمیه بهره برد.

معاون آموزش حوزه علمیه گفت: در همین راستا از ایده‌ها و نکات استادان، فضلا و نخبگان حوزه استقبال می‌کنیم، ضمن آن که در سطح استان‌ها نیز می‌توان با هم‌اندیشی به الگو‌های خوبی برای پیاده کردن مدل آموزش پژوهش محور دست یافت.

حجت‌الاسلام و المسلمین مقیمی حاجی افزود: به عقیده من می‌توان به طور جدی در زمینه تغییر و تحول در نظام آموزشی کار کرد و به تدریج می‌توان سهم پژوهش را در این زمینه افزایش داد که البته باید از دیدگاه‌های استادان و بزرگان حوزه نیز نهایت استفاده را کرد.

وی در پایان ضمن پاسخ به سؤالات و ابهامات معاونان پژوهش حوزه‌های علمیه استان‌ها، بر لزوم تقویت همکاری و تعامل مسئولان معاونت آموزش حوزه با معاونت پژوهش تأکید کرد.

در ابتدای این نشست حجت‌الاسلام مازنی؛ دبیر جشنواره علامه حلی کشور و از مسئولان معاونت پژوهشی حوزه علمیه با اشاره به برخی مشکلات معاونان پژوهشی گفت: تعامل هر چه بیشتر و بهتر معاونت آموزش و پژوهش حوزه، بی‌شک باعث تسهیل در فعالیت‌های علمی و آموزشی می‌شود و زمینه رشد و ارتقای مطلوب‌تر طلاب و روحانیان را در عرصه پژوهش فراهم می‌کند.

گفتنی است سیزدهمین اجلاسیه معاونان پژوهش حوزه‌های علمیه استان‌ها و مناطق ویژه با محوریت بررسی مسائل پژوهشی واحد‌های آموزشی در سالن امین مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه قم برگزار شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز ساخت مجتمع تولید کود و گیاه‌پزشکی
دستگیری سارق مشاعات ساختمانی در مسجدسلیمان
آمادگی کامل داروخانه‌های فارس در شرایط ناپایدار جوی
بازار خوزستان زیر ذره بین تیم‌های نظارتی صمت خوزستان
مسیر توسعه زنجان با نقش‌آفرینی بانوان تحصیل‌کرده هموار می‌شود
اختصاص رتبه نخست کشت نخیلات به سیستان وبلوچستان
بارش پراکنده برف در برخی محور‌های ارتباطی آذربایجان‌غربی
۲۶۰ مدول تصفیه فاضلاب در نواحی صنعتی در حال بهره برداری است
بازگشایی محور مواصلاتی در جنوب سیستان وبلوچستان
اختصاص ۲۳ همت تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی اردبیل
آماده باش نیرو‌های امدادی هلال احمر یزد در پی هشدار هواشناسی
افتتاح نهمین مرکز مشاوره خانواده استان در شهرستان چرام
یازدهمین همایش حمل و نقل رانندگان در قوشچی برگزار می‌شود
موسیقی و ترانه از قله شعر فاخر فاصله گرفته است
افتتاح ۲ زمین چمن مصنوعی در مدارس بخش جولکی آغاجاری
برف و باران چهره قم را زمستانی کرد
محافل انس با قرآن کریم در مدارس چهارمحال و بختیاری
زبان معیار
پایان جودو قهرمانی بانوان ایران با معرفی برترین‌ها
ساعت کاری بانک‌ها از اول دی اعلام شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
لامردی ها ، بیشترین سهامداران بارش های فارس
پیکر بی جان بانوی کوهنورد گیلانی در دماوند پیدا شد
اعلام میزان بارش باران در فارس
خداداد عزیزی و رفیعی جریمه شدند
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس
فعالیت سامانه بارشی از امشب در همدان
افزایش فوتی‌های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر
حجم مبنا در بورس حذف شد
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد
شهادت سه تن از عوامل انتظامی و یک شهروند بامداد امروز
گزارش بارندگی ۲۴ ساعت گذشته در استان کرمان
مدارس مشهد فردا چهارشنبه ۲۶ آذر حضوری است
آبگرفتگی در جنوب کشور؛ پارسیان هرمزگان، لامرد فارس و فیروزآباد کرمان پر بارش‌ترین شهر‌ها
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان
دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی با مشاور رهبر انقلاب
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۳ نظر)
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
هشدار بارش باران شدید در ۴ استان  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)