• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۵۵۳۸۷
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۰
علمی و فرهنگی » معارف

دوره‌های توانمندسازی مؤسسات قرآنی برگزار می‌شود

مدیرکل توسعه مشارکت‌های مردمی سازمان دارالقرآن الکریم گفت: باید دوره‌های توانمندسازی برای موسسات قرآنی مردم نهاد در دستور کار قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از ایکنا، حسین بهبودی مدیرکل توسعه مشارکت‌های مردمی سازمان دارالقرآن الکریم گفت: با اشاره به تجربه برگزاری نخستین دوره جشنواره «حمایت از تشکل‌های قرآنی مردم‌نهاد» مشهود بود که برخی از این مؤسسات در زمینه طرح‌نویسی، برای معرفی قابلیت‌های فنی مؤسسه، ضعف دارند، لذا باید دوره‌های توانمندسازی برای ادوار آتی جشنواره در دستور کار قرار گیرد.

بهبودی افزود: ارزیابی طرح‌ها و ایده‌های دریافتی از هر یک از مؤسسات قرآنی شرکت‌کننده در بازه زمانی مشخصی انجام شد و بخشی از این ارزیابی به سال جاری موکول شد و پس از انجام این مرحله، مؤسسات منتخب در هر استان معرفی و جوایزی به آنها در قالب برگزاری اختتامیه‌های استانی اهدا شد.

وی ادامه داد: پیش‌بینی شده بود مرحله نهایی جشنواره به شکل ملی و با حضور منتخبان استانی در تهران نیز اجرا شود که این امر به دلیل طولانی شدن روند ارزیابی طرح‌ها و ایده‌های واصله محقق نشد، از آنجا که این جشنواره به شکل دوسالانه برگزار خواهد شد، لذا درصددیم که در پیش‌نویس سیاست‌های دوره آتی به برگزاری اختتامیه به شکل ملی بیاندیشیم و حتماً فراخوان دور دوم، سال آینده منتشر خواهد شد.

مدیرکل توسعه مشارکت‌های مردمی سازمان دارالقرآن الکریم دربارۀ حمایت‌ها یا امتیازاتی در نظر گرفته شده برای مؤسسات منتخب جشنواره، گفت: با توجه به قابلیت‌های شناخته‌شده از هر یک از مؤسسات منتخب در جریان روند ارزیابی جشنواره، طبیعتاً هر استان در واگذاری طرح‌های جاری خود به منظور اجرا، آنها را در اولویت قرار خواهد داد و این امر نیز با توجه به گرایش‌هایی که از هر یک از این مؤسسات در جریان جشنواره شناخته شده، انجام می‌شود.

بهبودی تصریح کرد: از دیگر اقدامات حمایتی و تعاملی، استفاده از طرح‌های ارائه شده در جشنواره است؛ اغلب این طرح‌ها قابلیت‌های لازم به عنوان یک طرح ملی را دارند و با معرفی آنها می‌توان مؤسسات دیگر را نیز تهییج کرد تا در امور جاری خود با توسل به طرح‌های مطرح شده، متناسب با نوع فعالیت قرآنی که دارند به مسیر فعالیت‌های اجرایی، آموزشی و پژوهشی خود شکل جدیدی دهند.

وی ادامه داد: یکی از اهداف این جشنواره رصد مؤسسات بر پایه برخی مظاهر فنی، تکنیکی و پژوهشی بود که با احصای این موارد می‌توان آنها را به عنوان مؤسسات دانش‌پایه معرفی کرد. در ارزیابی‌های دوره نخست این جشنواره، هیچ یک از مؤسسات شرکت‌کننده که درخواست چنین رصدی را داشتند، موفق به احراز شرایط به عنوان مؤسسه دانش‌پایه نشدند، زیرا از نظر ساختاری یا زیرساختی بنیه لازم علمی نداشتند.

مدیرکل توسعه مشارکت‌های مردمی سازمان دارالقرآن الکریم تأکید کرد: بخشی از این نقیصه ضعفی است که اغلب مؤسسات در طرح‌نویسی دارند تا جایی که در بررسی طرح‌های ارائه شده امتیاز لازم را به دست نیاوردند ولی وقتی به شکل نمونه، بازدید میدانی از برخی از مؤسسات داشتیم، متوجه شدیم که آنها چه فعالیت چشمگیری انجام می‌دهند، ولی متأسفانه در طرح ارائه شده به شکلی ضعیف به آن پرداخته‌اند و کارشناسان ارزیاب را در مواجهه با طرح نوشته شده، مجاب نکرده‌اند تا آن مؤسسه را به عنوان مؤسسه دانش‌پایه معرفی کنند.

بهبودی گفت: در دوره آینده جشنواره قرار است که دوره‌های توانمندسازی برای مؤسسات قرآنی استانی برگزار کنیم و از جمله مواردی که در این دوره‌ها به آنها آموزش خواهیم داد، کم و کیف چگونگی نگارش طرح‌نامه است که با استناد به آن قابلیت‌ها و ظرفیت‌های فنی و علمی هر مؤسسه براساس استاندارد‌های ارزیابی و داوری می‌شود.

وی افزود: اکنون بیش از یک ماه است که گزارش ارزیابی نخستین دوره این جشنواره به نگارش درآمده و به ریاست سازمان دارالقرآن الکریم ارائه شده است که به احتمال زیاد به اطلاع ریاست سازمان تبلیغات اسلامی نیز خواهد رسید و به این وسیله و از رهگذر تحلیل‌های کارشناسی، مبانی و اولویت‌های برگزاری دوره دوم این جشنواره احصا و بر این اساس فراخوان آن منتشر می‌‎شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
گشایش نمایشگاه اسوه در خوروبیابانک
پیام فرمانده انتظامی لرستان به مناسبت هفته بسیج
جنگ رسانه ای دشمن با اسلام و ایران
تفکربسیجی در جهان فراگیر شده است
بسیجی در هیچ ساختار و سازمان محدودی نمی‌گنجد
اقامه نماز باران در سمنان
بی مهری پرده نقره ای به نقش سرنوشت ساز رزمندگان استان مرکزی در عملیات خیبر
آقایی در پاراوزنه برداری پنجم شد
درخشش ورزشکاران بوکانی در مسابقات سرعت تبریز
احیای فرش و قنات نائین
بسیج مردمی‌ترین نیروی مقاومت جهان است
برگزاری یادواره ۲۵ شهید تنگ‌ چنار
نخبگان بسیجی پیشگام تحقق برنامه هفتم باشند
آنچه که لازم است درباره واکسیناسیون کودکان بدانیم!
۱۱۴ نیروگاه خورشیدی، هفته بسیج در بوشهر افتتاح می‌شود
تاکید بر تقویت زیرساخت‌های درمانی گلوگاه
دادگستری مازندران رتبه برتر کشور در حوزه حل اختلاف
مسکو: هیچ طرحی از آمریکا برای اوکراین دریافت نکردیم
رونمایی از سامانه هوشمندسازی شهرداری خوی
سجده شکر نمازگزاران بوکانی به‌پاس نعمت باران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
حل مشکلات ترافیکی شرق مازندران با ساخت یک پل
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
ماجرای چند ماه هدر رفتن آب
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
سفر رئیس جمهور به قزوین
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
شیوه جداسازی یارانه‌های اعضای خانوار تغییر کرد
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)