• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۳۸۳۰۳
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۵
بین الملل » اروپا

صلح باکو و ایروان باید بدون مداخله بازیگران فرامنطقه‌ای باشد

سخنگوی وزارت خارجه روسیه با اشاره به مذاکرات اخیر سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان در واشنگتن بر ضرورت عادی‌سازی روابط ۲ کشور بر اساس منافع متقابل و بدون مداخله بازیگران فرامنطقه‌ای تأکید کرد.

صلح آذربایجان و ارمنستان باید بدون مداخله بازیگران فرامنطقه‌ای باشد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه عصر شنبه با اشاره به گفت‌و‌گو‌های سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان در واشنگتن، تأکید کرد که فدراسیون روسیه خواهان ایجاد «منطقه‌ای باثبات و شکوفا» در قفقاز جنوبی است و یکی از مهم‌ترین شروط این هدف را «عادی‌سازی جامع روابط میان آذربایجان و ارمنستان بر اساس در نظر گرفتن منافع مردم هر دو کشور» می‌داند.

در شامگاه جمعه، «الهام علی‌اف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان و «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان در کاخ سفید با «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا دیدار کردند. این دیدار با هدف امضای پیمان صلح تاریخی میان ۲ کشور برگزار شد.

ترامپ پس از دیدار با سران ۲ کشور، اعلام کرد که ارمنستان و آذربایجان متعهد شده‌اند برای همیشه جنگ‌ها را متوقف، تجارت را آزاد و به تمامیت ارضی یکدیگر احترام بگذارند و این توافق، آغاز صلح پایدار در قفقاز خواهد بود.

طبق بیانیه منتشر شده در ویگاه وزارت خارجه روسیه، وی با مثبت ارزیابی کردن نشست اخیر واشنگتن و میانجی‌گری آمریکا گفت: «امیدواریم این گام به پیشبرد دستورکار صلح کمک کند، هرچند تا همین اواخر باکو و ایروان تأکید داشتند که گفت‌و‌گو را به‌طور مستقیم و بدون کمک خارجی ترجیح می‌دهند.»

زاخارووا یادآور شد: «مرحله کنونی عادی‌سازی روابط ارمنستان و آذربایجان با نقش محوری و مستقیم روسیه و از طریق بیانیه سه‌جانبه ۹ نوامبر ۲۰۲۰ در بالاترین سطح برای آتش‌بس و توقف همه عملیات‌ها در منطقه قره‌باغ آغاز شد. در این چارچوب، نیروی حافظ صلح روسیه در منطقه مستقر شد که نقش بی‌بدیلی در تثبیت اوضاع ایفا کرد و ما همواره یاد نیرو‌های حافظ صلحی را که در انجام وظیفه جان باختند، گرامی می‌داریم.»

سخنگوی وزارت خارجه روسیه با اشاره به توافقات سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ در قالب سه‌جانبه روسیه، ارمنستان و آذربایجان افزود: «در این چارچوب، نقشه‌راهی برای همه حوزه‌های کلیدی آشتی از جمله تدوین معاهده صلح، رفع انسداد ارتباطات حمل‌ونقل و اقتصادی منطقه، تحدید و تعیین مرز‌های دولتی و توسعه تماس‌های جامعه مدنی تهیه شد و در هر حوزه پیشرفت‌های قابل توجهی حاصل شد.»

وی بهترین راه‌حل مشکلات قفقاز جنوبی را «یافتن و اجرای تصمیماتی دانست که توسط کشور‌های منطقه با حمایت همسایگان مستقیم آنها یعنی روسیه، ایران و ترکیه اتخاذ شود».

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه همچنین هشدار داد: «ورود بازیگران خارج از منطقه باید به تقویت دستورکار صلح کمک کند و نباید مشکلات و خطوط جدایی جدید ایجاد کند. مایل هستیم از تجربه تلخ مداخله غرب در حل‌وفصل بحران‌های خاورمیانه دوری کنیم. در قفقاز جنوبی نیز نمونه حضور هیأت ناظران اتحادیه اروپا در ارمنستان وجود دارد که فعالیت آن همواره باعث نارضایتی دیگر بازیگران منطقه‌ای شده است.»

زاخارووا با اشاره به اظهارات مقامات واشنگتن درباره رفع انسداد مسیر‌های ارتباطی منطقه‌ای گفت: «در این حوزه همچنان توافقات سه‌جانبه با مشارکت روسیه معتبر است و هیچ‌یک از طرف‌ها از آن خارج نشده‌اند. باید توجه داشت که ارمنستان عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیاست و این موضوع به‌ویژه در مورد سازماندهی ترانزیت کالا از خاک این کشور اهمیت دارد. همچنین نباید فراموش کرد که مرز ارمنستان با ایران توسط مرزبانی روسیه و بر اساس توافق بین‌دولتی ۳۰ سپتامبر ۱۹۹۲ حفاظت می‌شود.»

سخنگوی دستگاه دیپلماسی روسیه در پایان تأکید کرد: «امضای توافق‌نامه صلح و برقراری روابط بین‌دولتی میان آذربایجان و ارمنستان، اهمیتی اساسی در استقرار صلح خواهد داشت. آشتی دو کشور باید در چارچوب منطقه‌ای تعریف شود و بر پایه توازن منافع و احترام کامل به اولویت‌های طرفین و کشور‌های همسایه باشد.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کم سابقه ترین بارش ها در استان کرمان
ششمین جشنواره فیلم بسیج برگزیدگان خود را شناخت
۱۵ مسجد شهرستان صومعه‌سرا میزبان معتکفان
البرز میزبان نخستین دوسالانه ملی نقاشی جوان
استمرار بارش برف و باران در سمنان
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم
بهره برداری از فرهنگسرای امام علی (ع) در نظرآباد
اجرای طرح پویش یلدای مهربانی بهزیستی در کیش
آغاز فصل اجرایی منطقه آزاد تجاری مهران
دومین همایش زکات شهرستان انار
بیش از ۷۷ درصد صادرات البرز در بخش صنعت است
مانور درشهربابک
بسته خبر‌های کوتاه ۲۶ آذر در یک نگاه
کشف ۴ دستگاه ماینر در شهرستان آستانه اشرفیه
تأکید استاندار آذربایجان‌غربی بر مدیریت بازار در آستانه شب یلدا
استاندار هرمزگان: همه برای موج سوم بارندگی‌ها آمادگی داشته باشند
برف، شبانه به ایلام آمد
طرح ویژه نظارت بر بازار شب یلدا در استان البرز
تجلیل از دو دانش آموز و یک معلم پژوهشگر برتر استان کرمان
مادران امروز، ستون استوار خانواده و مدافعان میهن و ولایتند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند
میزان بارش ها در استان کرمان طی ساعات گذشته
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
واریز اعتبار مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۲۹ آذر
قطعی آب برخی مناطق به دلیل کاهش ظرفیت تولید تصفیه خانه بزرگ آب گیلان
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
روحیه استکبارستیزی امام (ره) در عرصه بین الملل جذابیت دارد
هشدار نارنجی بارندگی برای ۲۳ استان کشور
پدافند هوایی شعار ارتش فدای ملت را معنا کردند
بارش برف در چهارمحال و بختیاری
ساعت کاری بانک‌ها از اول دی اعلام شد
آخرین وضعیت بارش در هرمزگان تا ساعت ۶ صبح ۲۶ آذر ۱۴۰۴
دشمن شکست‌خورده و به جنگ روانی روی آورده است
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۶ آذر
دریادار ایرانی: هر تهدیدی را با قدرت پاسخ خواهیم داد
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)