• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۰۴۰۸۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۴۰۴ - ۰۱:۳۶
بین الملل » آمریکا
آخرین نشست دوره‌ای و عادی شورای امنیت درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام

سازمان ملل: دیپلماسی و گفت‌و‌گو بهترین گزینه در قبال برنامه هسته‌ای ایران

معاون دبیرکل سازمان ملل در آخرین نشست دوره‌ای و عادی شورای امنیت درباره قطعنامه ۲۲۳۱ این شورا و برجام گفت: دیپلماسی، گفت‌و‌گو و راستی‌آزمایی همچنان بهترین گزینه برای اطمینان از ماهیت منحصراً صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران است.

سازمان ملل: دیپلماسی و گفت‌و‌گو بهترین گزینه در قبال برنامه هسته‌ای ایران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، خانم رزماری دی کارلو معاون دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی و صلح در آخرین نشست دوره‌ای و عادی شورای امنیت درباره قطعنامه ۲۲۳۱ و توافق هسته‌ای ایران موسوم به برجام گفت: دیپلماسی، گفت‌و‌گو و راستی‌آزمایی همچنان بهترین گزینه برای اطمینان از ماهیت منحصراً صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران و ایجاد مزایای اقتصادی ملموس برای مردم ایران است.

دی کارلو تصریح کرد: همانطور که دبیرکل سازمان ملل اعلام کرده، سازمان ملل متحد آماده است تا از تمام تلاش‌هایی که صلح، گفت‌و‌گو و ثبات را در منطقه پیش می‌برد، حمایت کند.

معاون دبیرکل سازمان ملل درباره آخرین گزارش دبیرکل سازمان ملل درباره قطنامه ۲۲۳۱ و برجام افزود: کمتر از چهار ماه باقی مانده تا پایان مفاد آن (توافق هسته‌ای ایران)، اهداف قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) و اهداف برجام هنوز به طور کامل محقق نشده‌اند و این مایه تاسف است. برجام در سال ۲۰۱۵ برای اطمینان از صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران تصویب شد. این توافق شامل لغو تحریم‌ها، محدودیت‌های برنامه هسته‌ای و نظارت و راستی‌آزمایی بود.

دی کارلو گفت: برجام از آغاز با چالش‌های بسیاری مواجه شد، از جمله خروج ایالات متحده از توافق در سال ۲۰۱۸ و کنار گذاشتن برخی تعهدات از سوی ایران طبق متن توافق. با این حال، طی ماه‌های اخیر، مشارکت‌کنندگان برجام تلاش‌های خود را برای یافتن راه‌حلی جهت اجرای کامل آن افزایش داده‌اند. علاوه بر این، ایران و ایالات متحده پنج دور گفت‌وگوی دوجانبه با میانجی‌گری عمان برگزار کردند و متاسفانه هیچ‌یک از این ابتکارات منجر به دستیابی به راه‌حلی برای تضمین ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران نشده است.

معاون دبیرکل سازمان ملل گفت: افزایش تنش‌های نظامی میان ایران و اسرائیل از ۱۳ ژوئن و حملات هوایی آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران در ۲۱ ژوئن، دستیابی به اجرای کامل قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) را پیچیده‌تر کرده است.

معاون آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل ادامه داد: دبیرکل از اعلام توافق آتش‌بس میان ایران و اسرائیل، با هماهنگی ایالات متحده و قطر، استقبال کرد و خواستار پایبندی کامل طرفین به آن شد. این توافق یک دستاورد مهم است که می‌تواند ایران، اسرائیل و منطقه را از لبه پرتگاه بازگرداند. مردم ایران و اسرائیل پیش‌تر نیز بسیار آسیب دیده‌اند. به گفته وزارت بهداشت ایران، از آغاز درگیری تاکنون دست‌کم ۶۰۶ نفر کشته شده‌اند؛ ۱۰۷ تن تنها در ۲۴ ساعت گذشته، و ۵۳۳۲ نفر نیز زخمی شده‌اند و طبق اعلام مقامات اسرائیلی، ۲۸ نفر کشته و ۱۴۷۲ نفر زخمی شده‌اند.

دی کارلو گفت: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش فصلی خود در تاریخ ۳۱ مه ۲۰۲۵ اعلام کرد که افزایش چشمگیر تولید و انباشت اورانیوم با غنای بالا توسط جمهوری اسلامی ایران، نگرانی جدی ایجاد کرده است. آژانس تأکید کرد که فعالیت‌های راستی‌آزمایی و نظارتی‌اش به‌شدت تحت تأثیر توقف اجرای تعهدات هسته‌ای ایران ذیل برجام قرار گرفته است. آژانس همچنین اعلام کرد که به دلیل عدم دسترسی به تأسیسات، تداوم دانش نظارتی درباره بسیاری از جنبه‌های برنامه هسته‌ای ایران از بین رفته و بیش از چهار سال است که نتوانسته فعالیت‌های راستی‌آزمایی و نظارت مستقیمی در ایران انجام دهد. آژانس همچنین اعلام کرد که نتوانسته مقدار کل ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران را تأیید کند و از فوریه ۲۰۲۱ به بعد چنین کاری انجام نداده است.

معاون دبیرکل سازمان ملل افزود: در ۱۷ مارس، نمایندگان دائم چین، جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه بیانیه مشترکی از نشست ۱۴ مارس در پکن را ارائه کردند که در آن بر اهمیت قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) و جدول زمانی آن تأکید شده بود. در نامه‌ای جداگانه در همان روز، نماینده دائم چین طرحی برای حل مسئله هسته‌ای ایران ارائه کرد و بر استفاده از برجام به‌عنوان پایه‌ای برای اجماع و همکاری جدید از طریق گفت‌و‌گو و رویکردی گام‌به‌گام و متقابل تاکید کرد. در نامه‌هایی به تاریخ‌های ۹، ۱۱ و ۱۲ ژوئن، نمایندگان دائم فرانسه، آلمان، بریتانیا، جمهوری اسلامی ایران و روسیه نیز دیدگاه‌های مختلف خود را درباره علل بن‌بست در اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) مطرح کردند. با وجود تفاوت دیدگاه‌ها، هر پنج کشور عضو، بر اهمیت گفت‌و‌گو و تعهد خود به یافتن راه‌حل دیپلماتیک تأکید کردند.

دی کارلو درباره اقدامات محدودکننده مندرج در ضمیمه B قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) نیز گفت: تنها اقداماتی که همچنان در حال اجرا هستند، مربوط به فعالیت‌ها و انتقالات هسته‌ای‌اند. این تدابیر تا ۱۸ اکتبر ۲۰۲۵ ادامه خواهند داشت، مگر آنکه شورای امنیت تصمیمی متفاوت اتخاذ کند. در دوره گزارش‌دهی، هیچ گزارشی مبنی بر نقض این مفاد به دبیرخانه نرسیده است. همچنین طی شش ماه گذشته، هیچ پیشنهاد جدیدی به کانال تدارکات ارائه نشده است. با این حال، شورای امنیت هشت اطلاعیه در خصوص اقدامات محدودکننده مرتبط با فعالیت‌های هسته‌ای، مطابق با برجام، دریافت کرده است.

معاون دبیرکل سازمان ملل اضافه کرد: پس از درگیری‌های خونین ۱۲ روزه اخیر، توافق آتش‌بس فرصتی برای جلوگیری از تشدید فاجعه‌بار بحران و رسیدن به راه‌حلی مسالمت‌آمیز برای مساله هسته‌ای ایران فراهم کرده است. دیپلماسی، گفت‌و‌گو و راستی‌آزمایی همچنان بهترین گزینه برای تضمین صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران و همچنین ایجاد منافع اقتصادی ملموس برای مردم ایران است. همان‌طور که دبیرکل امروز اعلام کرد، سازمان ملل آماده است از تمام تلاش‌ها برای پیشبرد صلح، گفت‌و‌گو و ثبات در منطقه حمایت کند.

معاون دبیرکل سازمان ملل در پایان تاکید کرد: دبیرخانه سازمان ملل تا تاریخ پایان مفاد قطعنامه، یعنی ۱۸ اکتبر، به حمایت از اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) ادامه خواهد داد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
برنامه ی هسته ای ایران به هیچکس ربطی ندارد وکسی دراین مورد نبایدغلط زیادی کند.بروند سلاحهای اسرائیل تروریست خونخوار راجمع کنند
نظر شما
آخرین اخبار
پرواز بی پایان؛ بازخوانی شهادت مسافران پرواز ۶۵۵ در هرمزگان
ادامه حملات موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی
شناسایی و جمع آوری اتباع غیرمجاز در تبریز
برپایی بزرگترین تعزیه میدانی کشور امروز در فسا
۱۲۰ ثانیه خبر، مروری بر خبر‌های مهم استان قم است
پیش بینی هواشناسی هرمزگان ۱۲ تیر
نمایشگاه هنر‌های تجسمی ایران در قاب هنر
مراسم علم گردانی درجزیره هرمز
حضور دو ورزشکار نیشابوری در رقابت های کاپ بسکتبال بانوان آسیا
وفاداری به امام حسین ( ع) با برپایی مراسم جوش زنی در ولاغوز کردکوی
رونمایی ازدستگاه‌های جدید دیالیز بیمارستان شفا کرمان
برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای عزت و شرافت در حاجی آباد
کمین‌های مرگبار حماس برای سربازان رژیم صهیونیستی
تخصیص ۴۰ میلیارد تسهیلات اشتغال به خراسان شمالی
روسای گروه‌ APA جنایات رژیم صهیونی را محکوم کنند
مراسم عزاداری شب هفتم محرم ۱۴۰۴ در امامزاده صالح (ع) تجریش
یکی از راه‌های صاف شدن قلب‌ها امام حسین(ع) است
۳۰ هزار میلیارد ریال برای تکمیل بیمارستان نجف‌زاده اردبیل نیاز است
اعتراض روزنامه‌نگاران بی‌بی‌سی به روند جانبداری خبری از اسرائیل
توزیع بیش از سه هزار تن کود یارانه‌ای کشاورزی در شهرستان ارومیه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ابلاغ آیین‌نامه اجرایی واردات خودرو در سال ۱۴۰۴
اسرائیل بی‌اجازه از حریم ما برای حمله به ایران استفاده کرد
مقر محرمانه ارتش اسرائیل چگونه منهدم شد
آغاز ثبت نام آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی
ابلاغ قانون تعلیق همکاری با آژانس انرژی هسته‌ای
برگزاری مراسم عزاداری اباعبدالله (ع) در حسینیه امام خمینی
کاروان ورزش ایران از حضور در یونیورسیاد بازماند
دروازه بان ذوب‌آهن در این تیم ماندنی شد
عملیات وعده صادق ۳ توسط رهبر انقلاب فرماندهی شد
نشست شورای عالی قضایی
آغاز تمرینات ملی پوشان جوان تیم پارادو ومیدانی نابینایان و کم بینایان
تعویق انتخابات فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام
آماده‌باش سراسری صنعت برق برای روز‌های گرم پیش‌رو
رژیم صهیونی در مسیر سقوط
تصویب هزار میلیارد تومان برای کمک به آسیب‌دیدگان تجاوز رژیم صهیونی
گروسی: ایران سلاح هسته‌ای ندارد  (۱ نظر)