• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۴۶۳۴۵
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۰
بین الملل » اروپا

اهم نکات بیانیه کشورمان در نشست شورای حکام آژانس

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل و سایر سازمان‌های بین المللی مستقر در وین گفت: «فعالیت‌های هسته‌ای ایران، از جمله غنی‌سازی و ذخیره‌سازی در سطوح مختلف، کاملاً صلح‌آمیز و مطابق با حقوق مسلم آن ذیل NPT است و تحت نظارت و راستی‌آزمایی پادمان‌های آژانس قرار دارد».

اهم نکات بیانیه کشورمان در نشست شورای حکام آژانس

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از وین، رضا نجفی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل و سایر سازمان‌های بین المللی مستقر در وین، در نشست شورای حکام آژانس ذیل دستورکار مرتبط با گزارش آژانس در مورد اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل متحد تاکید کرد که «فعالیت‌های هسته‌ای ایران، از جمله غنی‌سازی و ذخیره‌سازی در سطوح مختلف، کاملاً صلح‌آمیز و مطابق با حقوق مسلم آن ذیل NPT است و تحت نظارت و راستی‌آزمایی پادمان‌های آژانس قرار دارد».

وی همچنین بیان داشتند که جمهوری اسلامی ایران، به عنوان یک عضو متعهد به NPT و همچنین بر اساس محاسبات راهبردی خود و با الهام از اصول والای اسلامی که در فتوای رهبری معظم متجلی شده است، به دنبال دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای نخواهد بود.

رضا نجفی تاکید کرد که «پس از برجام، ایران بطور کامل به تعهدات هسته‌ای خود پایبند بود و با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی فراتر از موافقتنامه پادمان جامع و حتی پروتکل الحاقی همکاری کرد. یک سال پس از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام و پس از اطمینان از اینکه ایالات متحده اجرای تعهدات خود را از سر نخواهد گرفت و اتحادیه اروپایی و سه دولت اروپایی کماکان به تعهدات خود پایبند نیستند، اجرای اقدامات جبرانی تدریجی خود را بر اساس حقوق مسلم اش وفق بند‌های ۲۶ و ۳۶ برجام آغاز کرد.»

آقای نجفی ضمن بیان ملاحظات جدی پیرامون محتوای گزارش مدیرکل آژانس، تاکید کرد که «موارد مطرح شده در گزارش مدیرکل در خصوص اجرای قطعنامه ۲۲۳۱، در خلاء اتفاق نیفتاده و نباید جدا از علل ریشه‌ای وضعیت فعلی پیرامون قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل و برجام تفسیر شود.»

جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو NPT، از «حق مسلم توسعه تحقیق، تولید و استفاده از انرژی هسته‌ای برای انرژی صلح‌آمیز» برخوردار است که شامل «غنی‌سازی» نیز می‌شود. صرف نظر از سطح و دامنه آنها، این فعالیت‌ها، از آنجاییکه تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هستند، نمی‌توانند و نباید «مورد نگرانی جدی» تلقی شوند.

در پاسخ به تهدید سه دولت اروپایی به اسنپ بک، رضا نجفی بیان داشت «سه دولت اروپایی/اتحادیه اروپایی با وضع تحریم‌ها و اقدامات محدودکننده علیه ایران، برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را شدیدا نقض می‌کنند. علاوه بر این، تصمیم سه دولت اروپایی برای خودداری از اجرای تعهدات لغو تحریم‌های مشخص شده در برجام در روز انتقالی برجام در اکتبر ۲۰۲۳، اقدامی غیرقانونی و نمونه بارز دیگری از عدم اجرای قابل توجه تعهدات آنها در نقض برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد بود. بنابراین، از آنجایی که سه دولت اروپایی در نقض شدید قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و برجام هستند، در موقعیت حقوقی یا اخلاقی نیستند که بتوانند سازوکار حل اختلاف برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ را فعال کنند.»

همچنین تاکید شد که «هرگونه اقدام علیه قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و جدول زمانی مندرج در آن یا هرگونه تحریم یا محدودیت احتمالی جدید توسط شورای امنیت، در صورت اجرا، پیامد‌های جدی خواهد داشت. در چنین سناریویی، گزینه‌های ایران، همانطور که قبلاً به سایر اعضای برجام اطلاع داده شده، قاطع خواهد بود و ایالات متحده و سه کشور اروپایی تمام مسئولیت را بر عهده خواهند داشت.»

در پایان نیز سفیر و نماینده دائم کشورمان بر این نکته تاکید کرد که «ایران به طور جدی و معنادار با سایر اعضای برجام تعامل داشته و همچنین مذاکرات غیرمستقیم با ایالات متحده را ادامه می‌دهد. جمهوری اسلامی ایران در طول ۵ دور مذاکرات گذشته با ایالات متحده، اراده جدی خود را برای دستیابی به یک توافق منصفانه، پایدار و کارآمد که تضمین‌هایی در مورد برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران ارائه می‌دهد و لغو مؤثر و قابل راستی آزمایی تحریم‌ها را تضمین می‌کند، نشان داده است. مایلم تأکید کنم که جمهوری اسلامی ایران معتقد است که اگر حقوق مسلم ایران، از جمله غنی‌سازی داخلی، محترم شمرده و به رسمیت شناخته شود، دستیابی به یک توافق دیپلماتیک امکان‌پذیر خواهد بود.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نجات یک فرد گورکن گرفتار در استخر آب کشاورزی در روستای کریم آباد چهارمحال و بختیاری
بررسی طرح‌های آبرسانی روستایی آذربایجان غربی با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی (ع)
پنج نشان کشوری بر گردن بانوان روشندل فارس
خودرو‌های شوتی و هنجارشکن زیر ذره بین پلیس کرمان
اعلام جزئیات ثبت‌نام کارت رفاهی ازدواج
آماده باش نیرو‌های عراقی برای تأمین امنیت انتخابات
ثبت ۸ هزار واقعه ولادت در خراسان جنوبی
آبرسانی پایدار به بیش از ۱۳۰ روستای لرستان
ورچشمه مینودشت ، روستایی‌ با جریان آب و آرامش
میانگین تحق برنامه هفتم در سال نخست ۳۵ درصد بوده است
۲۱۶ تن برنج احتکاری توقیف و شرکت متخلف جریمه شد
جاودانگی پس از مرگ
بهره مندی ۹۰ هزار نفر از بیمه رایگان سلامت در تایباد
پیام سردار رادان برای ۱۳ آبان و روز دانش‌آموز
بازداشت گوشی‌قاپان خیابان خیام
تدوین تقویم رویداد‌های گردشگری استان یزد
پیگیری ویژه طرح‌های عمرانی کرمان در وزارت راه و شهرسازی
پروانه رایگان برای بازسازی سرای حاج یوسف اردبیل
همکاری دانشگاه‌های صنعتی ایران و عراق در زمینه پژوهش و فناوری
خبرهای داغ نمایندگان برای حوزه های انتخابیه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
بازار روز شهید عراقی آمل؛ نگین ۳۴ ساله گردشگری مازندران
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
اختلال در واردات و تامین نهاده‌های دامی
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
ضوابط فعالیت سکو‌های خارجی
آخرین وضع مصدومان سپاهان
قانون کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در انتظار اجرا
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
لاریجانی: «خواسته‌های دشمن ته ندارد»
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)