• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۲۳۰۸۵
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۷
علمی و فرهنگی » کتاب و مطبوعات
بهار کتاب ؛

آمار بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب امسال قابل‌توجه است

رئیس سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران همزمان با هفتمین روز برگزاری این رویداد، با حضور در جمع خبرنگاران، آمار بازدیدکنندگان نمایشگاه را قابل‌توجه توصیف کرد.

آمار بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب امسال قابل‌توجه است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محسن جوادی در جمع خبرنگاران درباره حل مسئله افزایش قیمت کتاب گفت: مسئله قیمت کتاب فقط مربوط به این حوزه نیست بلکه شامل خیلی موارد دیگر هم هست ولی در حوزه کتاب باید تدبیر‌های مختلفی را اندیشید تا بازار را پررونق کنیم.
وی افزود: این بازار را می‌توانیم از طریق افزایش کتابخوانی و در واقع آوردن کتاب به سبد خرید خانواده مثلاً کتابخانه‌های خانگی پیگیری کنیم. اکثر دنیا هم همین رویکرد را دارند یعنی مثلاً خرید‌های زیادی از کتابخانه‌ها دارند. این خودش موجب رونق می‌شود. وقتی بازار کتاب رونق داشته باشه طبیعتاً یک مقداری قیمت هم متفاوت می‌شود.
جوادی تصریح کرد: در مورد مسئله کاغذ هم ضروری است که فکری داشته باشیم بلکه بتوانیم سازوکاری پیدا کنیم که بخشی از حداقل نیاز کاغذ را که امروز صنعت نشر ما دارد برآورده کنیم. مجموعه این عوامل می‌تواند کمک‌کننده باشد، اما یک مقداری از این مسئله، مربوط به روند عمومی افزایش قیمت‌هاست. خیلی هم دست ما نیست که بتوانیم کاری کنیم.
رئیس نمایشگاه کتاب تصریح کرد: از هر دو ظرفیت واردات و خودکفایی باید استفاده شود. رویکرد ما این است که از ظرفیت کاغذ داخلی استفاده کنیم و این ظرفیت را نادیده نمی‌گیریم. البته در حد معقول و مناسب. با توجه به مجموعه نیاز‌ها واردات هم باید تامین‌کننده باشد.
جوادی در پاسخ به خبرنگار ستاد خبری نمایشگاه کتاب درباره افزایش میزان بازدیدکنندگان از نمایشگاه گفت: در حال حاضر آمار دقیقی برای محاسبه جمعیت بازدیدکنندگان داریم، مکانیزم‌هایی که برای آمارگیری داریم به این شکل نیست که بگوییم در فلان روز چه تعداد بازدیدکننده داشته‌ایم، اما بعضی دوستانی که به هر حال از این سازوکار‌ها استفاده می‌کنند می‌توانند در ساعت خاص یا در زمان خاص تعداد حاضران را برآورد کنند.
وی گفت: جمعیت خیلی ناامیدکننده نیست و خوب است. مثلا در بعضی زمان‌ها بین ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار نفر به‌صورت همزمان داخل همین شبستان و سالن‌ها حضور دارند و اگر این عدد را با مجموعه طول روز ضرب کنید، رقم قابل توجه‌ای به دست می‌آید.
رئیس نمایشگاه کتاب درباره همکاری سایر نهاد‌ها در برگزاری نمایشگاه گفت: نهاد‌هایی مثل صداوسیما، شهرداری در برگزاری نمایشگاه همکاری خوبی داشتند و من از همکاری‌شان راضی‌ام. البته در روز‌های اخیر خبری درباره کم‌کاری شهرداری مطرح شد که مربوط به درگیری بنر‌های شهرداری بها رویداد‌های دیگر بود. ولی مجموعاً همکاری خوبی داشتند.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد درباره جلوگیری از حضور کتابسازان در نمایشگاه هم گفت: حضور این ناشران یا تخلفات یک مسئله‌ای است که باید آن را ریشه‌ای‌تر از نمایشگاه ببینیم. این موضوع چیزی نیست که اینجا آن را حل و فصل کنیم. ما کارگروه بررسی تخلفات را باید فعال کنیم و همچنین در بخش مجوز‌های کتاب بررسی‌های بیشتری با استفاده از فناوری‌های نوین انجام شود. ان‌شاالله برای آینده به‌صورت ریشه‌ای این مسئله حل شود.
وی در پاسخ به سوالی در این باره که به‌عنوان معاون فرهنگی به دنبال حل چه مسئله‌ای است؟ گفت: جمع‌بندی همین نقاط کاستی و در واقع اشکالاتی که در یک رویداد بزرگی مثل نمایشگاه کتاب هست، اولین اقدامم خواهد بود.

جوادی درباره بین‌المللی شدن مخاطبان نمایشگاه کتاب افزود: نقطه قوتی که سبب می‌شود به سمت مخاطبان بین‌المللی برویم فعالیت بخش مجازی نمایشگاه و توزیع بن در خارج از ایران است. ما نزدیک به ۶ میلیون ایرانی خارج از کشور داریم که هم اهل فرهنگند که مهاجرت کرده‌اند و در حال تحصیل‌اند، این مسئله به نظرم به بخش بین‌المللی کمک ویژه می‌کند.
وی گفت: اینگونه نیست که با آوردن چند نفر بگوییم نمایشگاه بین‌المللی است. اگر بتوانیم مقداری ارتباطات را قوی‌تر کنیم خب طبیعتاً شرایط بهتر از این خواهد شد. الان بعضی از ناشران خارجی در نمایشگاه نمایندگی دارند و خودشان حاضر نیستند، وضعیت مطلوب‌تر این است که خود ناشران خارجی شرکت کنند. حضور ناشران خارجی در اختیار ما نیست و به معادلات اقتصادی و تحریم و این داستان‌ها برمی‌گردد. با همه این شرایط، در ایران بورسیه‌های خیلی زیادی از کشور‌های مختلف داشتیم. فعالیت‌های بین‌المللی در حد خوبی شروع شده، اما قطعاً مطلوب نیست، من هم قبول دارم.

رئیس نمایشگاه در پایان با تشکر از مجموعه مصلای امام خمینی (ره)، اظهار کرد: دوستان پای کار آمدند و به ما کمک کردند. از همراهی و همکاری ان‌ها تقدیر و تشکر می‌کنم ازیک جهت فکر می‌کنم کتاب و صلاة می‌توانند رابطه خوبی داشته باشند، کتاب هم یک جور نیایش عقلانی است و راهی است که ما بتوانیم مسیر درست را پیدا کنیم و امیدوارم این مسیر را ما بتوانیم ادامه بدهیم.

سی‌ و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) ادامه خواهد یافت.
هم‌زمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقه‌مندان فراهم کرده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قصه‌هایی که بلندترین شب را برای کودکان کوتاه می‌کنند
تقویت توان مدیریت بحران در حوزه گردشگری
براثر واژگونی کامیون حمل بتن در محور بیستون یک نفر جان باخت
مه غلیظ صبحگاهی در برخی محور‌های خراسان جنوبی
پروژه قطار شهری باید فعال و دارای روزشمار باشد
وزیر راه و شهرسازی: لباس راهداری نماد ایثار و آرامش است
دورهمی علمی
اجرای طرح خطر سنجی بیماری های غیرواگیردار در دامغان
تأکید بر جایگاه آیین‌های کهن ایرانی
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
یک فوتی و یک مصدوم حادثه گازگرفتگی در فلاورجان
رونمایی از ناوگان جدید راهداری با حضور وزیر راه و شهرسازی
نقش رویداد‌های فرهنگی در توسعه گردشگری
ادامه بارندگی در کشور
اجرای کنسرت «واگویه‌ها» در تالار وحدت
عقیل کشاورز مأمور موساد و ارتش رژیم صهیونیستی اعدام شد
رویداد ملی تولید محتوای دیجیتال بسیج در مراغه
صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان (شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴)
ایران مذاکره برمبنای احترام به حقوق خود را رد نکرده است
وزارت دفاع روسیه از سرنگونی ۳۶ پهپاد اوکراینی خبر داد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مدارس کدام استان‌ها، فردا (شنبه) غیرحضوری است
مدارس ۵ شهرستان فارس فردا غیرحضوری است
میران بارش‌ها در چهارمحال و بختیاری
اعلام میزان بارش‌های اخیر استان کهگیلویه وبویراحمد
تمامی فرودگاه‌های کشور در آماده‌باش کامل قرار گرفتند
ادامه بارش‌ها و کاهش دما در نقاط مختلف کشور
کنفرانس‌های ضدفاشیست در ونزوئلا، آمریکا را عصبانی کرده است
فردا، فعالیت همه مدارس و مراکز آموزشی آذربایجان شرقی
اعلام وضعیت مدارس استان برای روز شنبه ۲۹ آذرماه
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
پیش بینی آغاز مجدد بارش برف از ظهر امروز، ۲۸ آذر، در خراسان رضوی
صادرات غیرنفتی از ۵۴۳ میلیون دلار در سال ۵۷ به ۴۵ میلیارد دلار رسید
ثبت رکورد جدید بارش‌ها در غرب و جنوب کشور
۲۰ هزار نفر جذب وزارت بهداشت می‌شوند
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۱۱ نظر)
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
اجرای ۴۲ طرح عمرانی در کمالشهر  (۲ نظر)
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)