نقش تعیین کننده نیروی انسانی در ستاد و صف
رئیس سازمان صدا و سیما در دیدار با رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: نیروی انسانی ما هم در ستاد و هم در صف میتواند نقش تعیینکنندهای در بهبود فرآیندها داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی رسانه ملی، نشست رئیس سازمان صدا و سیما و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، روز سهشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ با حضور جمعی از معاونان و مدیران دو سازمان برگزار شد.
پیمان جبلی در این نشست بر اهمیت ساماندهی نیروی انسانی و التزامبخشی به فرآیندهای اداری تأکید کرد و گفت: ساماندهی فرآیندهای اداری و نیروی انسانی یکی از اساسیترین وظایف دولتهاست که تأثیر مستقیمی بر پیشرفت کشور دارد.
رئیس سازمان صدا و سیما افزود: سهم حوزه منابع انسانی در توسعه کشور بسیار مهم است. در تحقق توسعه، سهم بهرهوری منابع انسانی را ۲ درصد درنظر گرفتند. اگر بهرهوری در این بخش افزایش یابد، میتواند به رشد اقتصادی کمک شایانی کند.
پیمان جبلی با اشاره به جایگاه بیبدیل صدا و سیما در حکمرمانی فرهنگی کشور، گفت: رسانه ملی در فرآیندهای اداری خود را ملزم به رعایت اصول اساسی میداند و از سرمایه انسانی بهصورت بهینه استفاده میکند، اما در نظر داشته باشیم این دستگاه، بر اساس قانون اساسی دارای شأن منحصر به فردی است و باید با نگاهی متفاوت به آن پرداخت. کار فرهنگی، تکثر شبکههای رادیویی و تلویزیونی سراسری، استانی، برونمرزی و جایگاه قانونی رسانه ملی از جمله مواردی است که وضعیت منابع انسانی این سازمان را متمایز میکند. در سازمانهای فرهنگی مانند صدا و سیما که هر نیرو بهعنوان یک عنصر فرهنگی عمل میکند، توجه به این حوزه اهمیت دوچندانی مییابد. نیروی انسانی ما هم در ستاد و هم در صف میتواند نقش تعیینکنندهای در بهبود فرآیندها داشته باشد.
رئیس سازمان صدا و سیما همچنین به نقش رسانه در موفقیت ماموریتهای دستگاههای اجرایی کشور با ابزارهایی همچون فرهنگسازی و مطالبهگری اشاره کرد و افزود: هرجا دستگاهی از ظرفیتهای صدا و سیما استفاده کرده، موفق بوده است؛ مانند مدیریت بحران در حادثه اخیر بندرعباس که صدا و سیما توانست از پس این مهم بربیاید. در همینباره برای تحقق و ارتقای ماموریتهای سازمان اداری و استخدامی کشور به ویژه تدابیری برای افزایش بهرهوری، در کنار شما هستیم.
رسانه ملی؛ پیشگام مطالبهگری حقوق مردم در نظام اداری باشد
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان استخدامی کشور نیز بر نقش محوری رسانه ملی در تبیین حقوق اداری مردم و ایجاد مطالبهگری تأکید کرد و گفت: سامانه ایران ۱۲۸ (فوریتهای اداری/ فواد) از طرحهای جدید سازمان اداری و استخدامی کشور است که به واسطه این سامانه، تمام دستگاههای اجرایی موظف به پاسخگویی فوری به مردم هستند. از روز شنبه این سامانه در تمام استانها مستقر شده و به صورت فوری به شکایات و درخواستهای مردم پاسخ میدهد. در زمینه معرفی و تبیین کارکردهای این طرح، رسانه ملی میتواند مثل همیشه نقش پررنگی ایفا کند. بدیهی است با تبیین صحیح در رسانهها، مردم از نیت خدمترسانی دولت بیش از پیش آگاه خوهند شد.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور ضمن تشریح عملکرد سامانه ۱۲۸ به عنوان مرکز فوریتهای اداری، اظهار داشت: این طرح نشاندهنده عزم دولت برای خدمترسانی مطلوب به مردم است. صدا و سیما میتواند با پوشش مناسب طرحهایی همچون هوشمندسازی دولت، به شفافسازی فرآیندها کمک کند. هر شهروندی در هر نقطه از کشور باید بتواند به راحتی از روندهای اداری و استخدامی به همان میزان مطلع شود که یک شهروند تهرانی در پایتخت اطلاع مییابد؛ این مهم بر عهده رسانه ملی به عنوان بزرگترین دستگاه رسانهای کشور است.
علاءالدین رفیعزاده افزود: ضعف اصلی در اصلاح نظام اداری ادوار گذشته، تبیین نشدن صحیح مسائل بوده است. امروز رسانه ملی میتواند با ایجاد مطالبهگری در مردم و شفافسازی فرآیندها، تحولی اساسی در این زمینه ایجاد کند.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور تأکید کرد: شعار ما عدالتمحوری است و معتقدیم با همراهی رسانه ملی میتوانیم گامهای بلندی در تحقق دولت الکترونیک و خدمترسانی عادلانه برداریم.
در پایان این نشست، دو طرف با امضای تفاهمنامهای بر همکاری مشترک در زمینههای افزایش بهرهوری منابع انسانی، بهبود فرایندهای اداری و فرهنگسازی تأکید کردند.