• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۰۰۰۵۱
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۲
علمی و فرهنگی » فضای مجازی
گاردین:

سخت‌گیری آمریکا در صادرات تراشه هوش مصنوعی به چین

شرکت انویدیا انتظار دارد ۵.۵ میلیارد دلار ضرر ببیند؛ زیرا آمریکا قوانین صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی به چین را سخت‌تر کرده است.

آمریکا برای صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی به چین قوانین سخت گیرانه وضع کرد***///تیتر بلند است و عکس داخل یا فیلم ندارد لطفا اصلاح شود
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، انویدیا اعلام کرده که پس از ممنوعیت فروش تراشه‌های هوش مصنوعی حیاتی‌اش به چین از سوی دولت دونالد ترامپ، انتظار دارد ضرری به میزان ۵.۵ میلیارد دلار (۴.۱ میلیارد پوند) متحمل شود. این خبر باعث سقوط ارزش سهام یکی از باارزش‌ترین شرکت‌های آمریکایی در معاملات پس از ساعت کاری شده است.
این شرکت در گزارشی رسمی در اواخر سه‌شنبه اعلام کرد تراشه هوش مصنوعی (اچ ۲۰) که به‌طور خاص برای بازار چین و به منظور رعایت محدودیت‌های صادراتی طراحی شده بود، اکنون برای فروش در این کشور «برای آینده‌ای نامعلوم» نیاز به دریافت مجوز ویژه دارد.
 
دولت آمریکا، که در رقابت برای برتری در حوزه هوش مصنوعی با چین درگیر است، به انویدیا اعلام کرده که این قوانین جدید با هدف کاهش ریسک استفاده یا انتقال این تراشه‌ها به یک ابررایانه در چین وضع شده‌اند.
 
این طراح تراشه اکنون انتظار دارد در گزارش مالی سه‌ماهه منتهی به ۲۷ آوریل، ۵.۵ میلیارد دلار بابت موجودی تراشه‌های (اچ ۲۰)  و تعهدات فروش، ثبت ضرر کند.
 
انویدیا که تراشه‌هایش در سال‌های اخیر نقش مهمی در پیشرفت‌های بزرگ فناوری هوش مصنوعی داشته‌اند، سود‌های بی‌نظیری را برای سرمایه‌گذاران خود به ارمغان آورده است. از سال ۲۰۲۰ تاکنون، ارزش سهام این شرکت بیش از ۱۴۰۰ درصد افزایش یافته و آن را به یکی از معدود شرکت‌های تریلیون دلاری آمریکا تبدیل کرده است.
 
با این حال، خبر سه‌شنبه باعث شد ارزش سهام انویدیا در معاملات پس از ساعت کاری حدود ۶٪ سقوط کند که ممکن است میلیارد‌ها دلار از ارزش بازار آن را در شروع معاملات روز چهارشنبه پاک کند.
 
در آسیا نیز فروش سهام شرکت‌های تولیدکننده تراشه آغاز شده است؛ شرکت‌های نیمه‌هادی کره‌جنوبی مانند سامسونگ الکترونیکس و اس‌کی هاینیکس شبانه تا ۳٪ افت داشتند. در اروپا نیز سهام شرکت‌ای اس‌ام ال در آغاز معاملات ۵٪ افت کرد. مدیرعامل این شرکت، کریستف فوکه، گفت: «اعلام تعرفه‌های اخیر، عدم قطعیت در محیط کلان اقتصادی را افزایش داده و وضعیت تا مدتی پویاتر باقی خواهد ماند.» این شرکت هلندی که ماشین‌های لیتوگرافی برای ساخت تراشه تولید می‌کند، همچنین اعلام کرد سفارشاتش در سه‌ماهه اول سال مالی ۳.۹۴ میلیارد یورو بوده که حدود ۱ میلیارد یورو کمتر از انتظار سرمایه‌گذاران است.
سهام شرکت آمریکایی‌ای‌ام‌دی نیز در معاملات پس از ساعت کاری ۷٪ کاهش یافت.
اگرچه صنعت تراشه تاکنون از تعرفه ۱۰٪ که از ۵ آوریل اعمال شده معاف بوده است، ترامپ اعلام کرده که طی این هفته بر واردات نیمه‌هادی‌ها تعرفه وضع خواهد کرد. وی افزود که ممکن است برای برخی شرکت‌ها در این بخش انعطاف‌هایی در نظر گرفته شود.
این هفته، وزارت بازرگانی آمریکا تحقیقاتی را درباره تأثیر واردات تراشه‌ها و دارو‌ها بر امنیت ملی آمریکا آغاز کرد.
 
ایالات متحده به‌شدت به واردات تراشه از تایوان متکی است. ترامپ تعرفه‌ای ۳۲٪ بر محصولات این کشور اعمال کرد، هرچند این تعرفه همراه با تقریباً تمام تعرفه‌های «متقابل» دیگر او، هفته گذشته به حالت تعلیق درآمد.
 
در روز سه‌شنبه، انویدیا همچنین به‌طور جداگانه اعلام کرد قصد دارد طی چهار سال آینده زیرساخت هوش مصنوعی به ارزش تا ۵۰۰ میلیارد دلار در آمریکا احداث کند، زیرا شروع به تقویت حضور خود در تولید داخلی آمریکا کرده است. انویدیا طراحی تراشه‌ها را انجام می‌دهد، اما تولید را به شرکت‌هایی مانند شرکت تایوانی تولید نیمه‌هادی (تی‌اس‌ام‌سی) واگذار می‌کند.
 
مقامات دولت بایدن نخستین بار در اکتبر ۲۰۲۲ فروش پیشرفته‌ترین تراشه‌های انویدیا و دیگر سازندگان تراشه هوش مصنوعی به چین را ممنوع کردند. از آن زمان، مقامات چینی نیز کنترل‌های خود بر ابزار‌ها و پردازنده‌های مورد نیاز برای ساخت تراشه‌ها را افزایش داده‌اند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کسب رتبه «عملکرد عالی» ستاد اربعین چهارمحال و بختیاری
اکتشافات زمین شناسی با هوش مصنوعی
آغاز به کار جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در کهگیلویه و بویراحمد
توقیف کامیون حامل ۳ تن بذر بلوط فاقد مجوز در خرم آباد
رسیدگی به شکایت مردمی درباره بوی نامطبوع در روستای ریه بهارستان
دستگیری قاتل متواری و تحت تعقیب در گلپایگان
انتخاب معتمدان هیئت اجرایی مرکزی انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا
امام باقر (ع) بنیان‌گذار نهضت علمی شیعیان
اقدامات حمایتی و توسعه دامپروری در شهرستان انگوت
درگذشت یک راهدار خراسان رضوی بر اثر سانحه رانندگی
نقره قاره کهن بر گردن بانوی دواتلون‌کار قم
۸۲۰ واحد مسکن ملی در شهرک سلیمانی اردبیل احداث می‌شود
کاهش ۸ درصدی ولادت‌ها در خراسان جنوبی
برگزاری نمایشگاه تخصصی آرد، نان و صنایع وابسته در زنجان
تشدید پایش و نظارت زیست‌محیطی در عرصه‌های طبیعی شهرستان ملارد
افتتاح نیروگاه خورشیدی یک مگاواتی با حضور معاون اجرایی رئیس‌‌جمهور
۱۲۰ ثانیه؛ مروری بر خبر‌های ۳۰ آذر در قم
بزرگداشت هفتمین روز درگذشت آیت الله شاهچراغی در سمنان
قدردانی از عوامل سازنده برنامه ساختمون شیشه‌ای در سمنان
هم‌افزایی رسانه‌ای برای تبیین اندیشه‌های ماندگار علامه مصباح یزدی (ره)
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد
فردا ادارات و مدارس با تأخیر آغاز به کار می‌کنند
فارسی ها فردا با ۱.۵ ساعت تأخیر سرکار می روند
سردار وحیدی: همه تحولات منطقه‌ای را زیر نظر داریم
۳۰۰۰ اتوبوس جدید تا سال آینده وارد ناوگان کشور می‌شود
پایان مهلت ثبت‌نام یازدهمین مرحله فروش محصولات ایران‌خودرو
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است
قالیباف: اولویت با ترمیم کابینه توسط دولت است
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین
بارش باران در شمال شرق کشور، امروز ۳۰ آذر
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳۰ آذر
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه
مدرسه تلویزیونی با رویکرد آموزش واقعی و عدالت‌محور به‌طور جدی دنبال می‌شود
۲۴ محور شریانی و غیر شریانی مسدود است
یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران باردار واریز شد
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۵ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
ایران ریاکاری آمریکا در «دلسوزی برای مردم ایران» را محکوم کرد  (۱ نظر)
بارش برف و لغزندگی همه محور‌های خراسان شمالی  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
وضعیت مدارس برای روز شنبه  (۱ نظر)