• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۸۴۷۴۷
تاریخ انتشار: ۰۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۲
بین الملل » اروپا

رسوایی درز اطلاعات نظامی آمریکا در حمله به یمن و نگرانی اروپایی‌ها

افشای پیام‌هایی که گفته شده به طور تصادفی با روزنامه نگار آتلانتیک به اشتراک گذاشته شده، حقیقت بدون پرده‌ای را درباره دیدگاه ونس و هگست درباره متحدان اروپایی فاش و نگرانی در میان آنان ایجاد کرد.

رسوایی درز اطلاعات نظامی آمریکا در حمله به یمن و نگرانی اروپایی‌ها

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، اگر اروپا هنوز متوجه نشده بود، درز فوق‌العاده تصمیمات جِی‌دی ونس معاون رئیس جمهور آمریکا و دیگر مقامات ارشد دولت ترامپ درباره حمله به یمن، به عنوان نشانه دیگری از نگاه منفی دولتمردان جدید آمریکا نسبت به دولت‌های اروپایی با واکنش‌های گسترده مبدل شده است.

مقامات دولتی به جفری گلدبرگ از آتلانتیک فرصتی برای مشاهده‌ی برنامه ریزی برای حمله به یمنی‌ها داده‌اند که یک افشای شگفت‌انگیز اطلاعات نظامی است که علاوه بر دموکرات‌ها موجب خشم جمهوری‌خواهان شده که خواستار تحقیقات کیفری علیه هیلاری کلینتون و دیگران به دلیل رعایت نکردن اصول حفاظت از اطلاعات حساس بودند.

از ظاهر قضیه، حمله به یمنی‌ها بیشتر به سیاست‌های دولت در زمینه حفاظت از تجارت دریایی و مهار ایران مربوط می‌شد تا نگرانی‌های آن درباره‌ی بهره‌برداری اروپا از هزینه‌های دفاعی و توان نظامی آمریکا.

اما به نظر می‌رسد که ونس معاون ترامپ مصمم است این زاویه را به عنوان دلیلی برای به تعویق انداختن حمله مطرح کند.

وی با درج اینکه: «فکر می‌کنم داریم اشتباه می‌کنیم»، افزود که در حالی که تنها سه درصد از تجارت آمریکا از آبراهه کانال سوئز می‌گذرد، چهل درصد از تجارت اروپا از این مسیر عبور می‌کند. «خطر واقعی این است که مردم این موضوع را درک نکنند یا دلیل ضرورت آن را نفهمند.» او ادامه داد: «دلیل قوی برای انجام این کار این است که، همانطور که ترامپ گفت، پیامی ارسال کنیم.»

ونس معتقد بود که دوباره ایالات متحده کاری را انجام می‌دهد که اروپا باید انجام می‌داد. این با استدلال‌های گذشته او همخوانی دارد که آمریکا برای امنیت اروپا بیش از حد هزینه می‌کند و تمسخر او از متحدان اروپایی (که احتمالاً انگلیس و فرانسه هستند).

ونس پیش‌تر گفته بود «آنها در سی – چهل سال گذشته جنگی نکرده‌اند» که خشم مقامات لندن و پاریس را برانگیخت و استارمر در نخستین واکنش از نظامیان کشته شده در جنگ‌های این کشور به همراه امریکا در عراق و افغانستان تجلیل کرد و تلویحا مقامات آمریکا را به ناآگاهی و بیان اطلاعات نادرست متهم کرد.

در جریان رد و بدل این پیامک‌های سیاستی، گلدبرگ نوشت: او مطمئن شده بود که نظر‌ها و پیامک‌های واقعی ونس و همچنین پیت هیگستث، وزیر دفاع، مایکل والتز، مشاور امنیت ملی، و استیفن میلر، مشاور ارشد ترامپ، را می‌خواند.

به گفته او ونس سپس یک قدم فراتر رفت و به طور ضمنی اختلاف خود را با سیاست خارجی ترامپ اعلام کرد و گفت که حمله ممکن است سیاست اروپا را که ترامپ دنبال می‌کند، تضعیف کند - سیاستی که به رهبری ونس در سخنرانی جنجالی‌اش در کنفرانس امنیتی مونیخ که در آن رهبران اروپایی را به فرار از رای‌دهندگان خود متهم کرده بود، شکل گرفته است.

او نوشت: «من مطمئن نیستم که رئیس‌جمهور بداند که این چقدر با پیام او درباره‌ی اروپا در حال حاضر ناسازگار است.» او همچنین افزود: «خطر دیگری وجود دارد که ممکن است شاهد افزایش قیمت نفت از حد متوسط تا شدید باشیم. من آماده‌ام تا از اجماع تیم حمایت کنم و این نگرانی‌ها را برای خودم نگه دارم. اما دلایل قوی برای به تعویق انداختن این موضوع به مدت یک ماه وجود دارد، تا کار پیام‌رسانی برای توضیح اهمیت این موضوع انجام شود، وضعیت اقتصادی بررسی شود، و غیره.»

این اختلاف دیدگاه‌ها نشان داد که رویکرد ونس در زمینه سیاست خارجی به طور کامل با ترامپ هماهنگ نیست. ترامپ به طور کلی جهان را به عنوان یک معامله‌گر تجاری می‌بیند و خوش‌بین‌ها در اروپا ادعا کرده‌اند که او می‌تواند با وادار کردن کشور‌های اروپایی به افزایش بودجه‌های دفاعی، نتیجه مثبتی ایجاد کند. اما ونس که در مخالفت با اتحاد آتلانتیک به نظر می‌رسد بیشتر مقابله جو باشد و رهبران اروپایی را به دلیل حمایت از ارزش‌هایی که به گفته‌ی او با ایالات متحده هماهنگ نیستند، هدف انتقاد قرار داد.

این رسوایی سبب نگرانی بیشتر اروپا از ونس شده است و کایا کالاس مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، ونس را به تلاش برای «دنبال کردن یک دعوا» با متحدان اروپایی متهم کرد. یک دیپلمات اروپایی دیگر گفت: «او برای اروپا بسیار خطرناک است و شاید خطرناک‌ترین فرد در دولت ترامپ باشد.» یک نفر دیگر گفت که او «وسواس» دارد که میان اروپا و آمریکا شکاف ایجاد کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ضرورت ترمیم سریع محل سیم‌های سرقت‌شده برق و تلفن در اردبیل
انبارهای استان مرکزی مملو از نهاده‌های دام و طیور
راه اندازی دکل جدید همراه اول در شهرک صنعتی کاویان فریمان
دارو‌های قاچاق عامل تداخل دارویی و مسمومیت‌های شدید
یادگار ماندگار پدر برای فرزند آسمانی‌اش
عرضه بیش از ۹۲۰ هزار تن کالا در تالار‌های بورس کالا
آغاز هفته سوم لیگ برتر والیبال ساحلی از بندر ترکمن
آخرین روز‌های پاییز کم بارش
جهش تولید در کشاورزی با دانش گره خورده است
ثبت احوال بوشهر در مسیر حکمرانی هوشمند
ارتش بر خلق فناوری‌های بازدارنده متمرکز شده است
انتشار کتاب‌های کودک در هفته‌ای که گذشت
تولید تجهیزات آزمایشگاهی داخلی، گامی حیاتی در جهت خودکفایی علمی و کاهش خروج ارز است
جهش ۴۸ درصدی صادرات چای ایران
اداره کشور با «نمی‌توانم» و «نمی‌شود» معنا ندارد
هشدار پلیس راه درباره احتمال سیلاب
اسماعیلی: هنوز تا تحقق عدالت و کیفیت آموزشی فاصله داریم
استمرار برفروبی در جاده‌های کوهستانی مازندران
مصر اتیوپی را به اقدام نظامی تهدید کرد
آغاز ثبت سفارش جدید محصولات ایران خودرو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
اتوبوس‌های قم ۲۶ آذر رایگان شد
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
امروز؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۳ آذر
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)
بارش برف وباران در برخی نقاط استان کرمان  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
ممنوعیت استفاده از گرما تابش و میز آتشدان در مراکز گردشگری و تجاری خراسان رضوی  (۱ نظر)
طرح جامع جمع‌آوری آب‌های سطحی اهواز نیازمند ۱۵ همت اعتبار  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)