• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۷۲۹۹۵
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۷
اجتماعی » حقوقی و قضایی

گزارشی جدید از دادگاه متهمان پرونده چای دبش

یکی از تقلب‌های متهم ردیف اول پرونده گروه دبش در واردات چای، موضوع ثبت سفارش‌های منتهی به دریافت حواله‌های ارزی مربوط می‌شود.

گزارشی جدید از دادگاه متهمان پرونده چای دبش
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، بر اساس بررسی‌های صورت گرفته در پرونده موسوم به چای دبش، متهم ردیف اول این پرونده با وجود دریافت حواله‌های ارزی برای واردات چای مرغوب هندی چای کنیایی نامرغوب و با ارزش بسیار پایین‌تر از چای اظهار به کشور وارد می‌کرد.

 
پرونده موسوم به چای دبش اولین بار با گزارش وزارت اطلاعات دولت شهید رئیسی به عنوان گزارش دهنده در دستور کار قوه قضائیه قرار گرفت و به موازات آن سایر دستگاه‌ها نیز به این پرونده ورود کرده‌اند، در واقع این اقدام  تعاملی بین قوه قضائیه و دولت قبل (دولت شهید رئیسی) بوده است.
 
این پرونده با ۶۱ متهم و صدور احکام برای ۴۲ نفر از آنها، ابعاد گسترده‌ای از فساد و تخلفات مالی را فاش کرده است.
 
نهایتاً، رأی بخش عمده‌ای از متهمان پرونده (۴۴ متهم) صادر شد و طبق رأی صادرشده محکوم‌علیه ردیف اول مجموعاً به ۶۶ سال حبس، جزای نقدی سنگین و استرداد ارز محکوم شد.
 
یکی از تقلبات عمده و عمیق متهم اکبر رحیمی متهم ردیف اول این پرونده در واردات چای، به بیش اظهاری قیمت چای موضوع ثبت سفارش‌های منتهی به دریافت حواله‌های ارزی مربوط می‌شود.
 
صرف نظر از اینکه بیش از ۱.۴ میلیارد یورو از حواله‌های ارزی صادره بابت واردات چای از جانب متهم ردیف اول و شرکت‌های وابسته و متعلق به وی رفع تعهد نشده است؛ بلکه در خصوص حواله‌های ارزی که کالا‌های آنها حسب ظاهر وارد کشور شده است هم تقلب و هم تخلف بیش اظهاری ارزش ارزی کالا وجود دارد.
 
متهم در ثبت سفارش‌های منتهی به دریافت حواله‌های ارزی، چای مرغوب هندی را اظهار می‌کند ولی آنچه که وارد کشور می‌شود چای کنیایی با چای هندی نامرغوب با ارزش بسیار پایین‌تر از چای اظهار شده بود.
 
در گزارش ارسالی از سوی ضابطان آمده است که: مداقه در آمار‌های واردات گروه دبش در حوزه چای، بیانگر اظهار چندین برابری قیمت چای مطابق با نظریه اتحادیه است.
 
به طور مثال یک محموله چای این شرکت میزان ۲۱۵ هزار و ۶۰۰ کیلوگرم چای سیاه فله به قیمت ۴ میلیون و ۶۰۶ درهم امارات بوده که قیمت هر کیلو چای حدود ۲۱.۳ درهم معادل ۵.۷۳ دلار است که اظهار این قیمت‌ها توسط شرکت دبش، مشابه بار‌هایی است که هم اکنون در حال ورود به کشور است؛ لذا تخلفات این شرکت در سال‌های اخیر دائماً استمرار داشته است که این موضوع با بررسی حسابرس قطعاً محرز و مشخص می‌شود. در واقع شرکت در سال‌های اخیر دقیقاً تمامی بار‌های وارداتی را با قیمت بیشینه اظهار نموده تا از منافع حداکثری ارزی استفاده کند.
 
یکی از نکات قابل توجه در اسناد بار‌هایی که اخیراً مورد بازرسی قرار گرفته، تناقض اطلاعات با واقعیت است، به طوری که در ثبت سفارش شماره ۱۰۴۵۶۸۸۰ نوع کالا چای سیاه از مبدا هندوستان و امارات قید شده، اما فاکتور فروش کالا در اسناد اظهار شده حمل کالا، از شرکت JOE of CUP واقع در شهر نایروبی کشور کنیا است؛ لذا بار اظهار شده مغایر با مبدا اعلام شده کالا می‌باشد که در گزارش اتحادیه نیز این مسئله صراحتاً قید شده و در اسناد بارنامه‌ها نیز این مسئله قابل مشاهده است.
 
نکته قابل تأمل دیگر، مغایرت میزان تولید چای دارجلینگ توسط گروه دبش با میزان واردات شرکت مذکور، می‌باشد. از طرف دیگر واردات چای ۱۴ دلاری (چای لوکس) به کشور هیچ توجیه عقلانی و منطقی ندارد، زیرا با قیمت تمام شده چای دارجلینگ، در بازار همخوانی ندارد، مگر اینکه مشابه آنچه در مشهد مورد بازرسی قرار گرفته، در بسته بندی‌های چای دارجلینگ، چای دیگری به قیمت پایین عرضه گردد.
 
مضافاً بر اینکه بررسی بار کانتینر‌های موجود در بندرعباس، حاکی از این مسئله است که چای اظهاری به عنوان دارجلینگ، چای CTC کنیا با قیمت حدود یک دلار بوده است. به طور کلی قیمت‌های پایین محصولات گروه دبش، موید واردات چای بی کیفیت و مغایر با ثبت سفارشات شرکت مذکور می‌باشد.
 
گفتنی است، پرونده چای دبش با شکایت بانک مرکزی و بانک‌های دولتی و خصوصی که به عنوان بانک‌های شاکی شناخته می‌شوند (بانک ملت، بانک ملی، صادرات، پارسیان، رفاه کارگران، خاورمیانه، پاسارگاد، آینده، صنعت و معدن، سامان و کار آفرین و ایران زمین) و گزارش های متعددی که وزارت اطلاعات، سازمان بازرسی کل کشور، گمرکات کشور و پلیس اقتصادی فراجا تهیه کردند و گزارش‌هایی را به مراجع نظارتی دادند تشکیل شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افتتاح حوضچه‌های ۱۳۵ میلیون لیتری در سروستان
بازار بروجرد زیر ذره بین بازرسی
۴ دستگاه ماینر قاچاق در بجنورد متوقف شد
صادرات ۲۹ هزار تنی میوه از مازندران به هند و سایر کشورها
افزایش ۱۰۰ درصدی ظرفیت کاروان‌های عمره مازندران در سال جاری
ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان اصفهان چشمگیر است
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
پایان هفته یازدهم لیگ برتر فوتبال
بارش باران در برخی از مناطق کشور
تجلیل از فرماندهان برتر پایگاه های بسیج در شاهین شهر 
احضار ۳ استقلالی به کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال
نمایه شدن فصلنامه آنالیزی دانشگاه آزاد مراغه در پایگاه استنادی ISC
تولید محصولات تقلبی آرایشی و بهداشتی
پیام تسلیت رئیس رسانه ملی درپی درگذشت همسر معاون رئیس‌جمهور
رسول خطیبی از هدایت مس رفسنجان برکنار شد
مجازی شدن کلاس‌های حضوری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۰ آذر
نایب قهرمانی تیم ملی کاراته ایران در رقابت های جهانی
صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان (دهم آذرماه ۱۴۰۴)
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (دهم آذر ۱۴۰۴)
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز ؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند
آغاز ثبت نام کاروان‌های عمره دی و بهمن از ساعت ۱۰ امروز، ۹ آذر در خراسان رضوی
بررسی راهکارهای تعیین تکلیف بخشی از زمین‌های واقع در شهر ارومیه
دستگیری زورگیران اطراف خوابگاه‌های دانشجویی
چالش‌های بازگشت ارز صادراتی
برگزاری همایش در روز‌های آلوده تهران!
تولید محصولات تقلبی آرایشی و بهداشتی
رژیم صهیونی و آمریکا با پیشرفت کشور‌های اسلامی مخالف‌اند
امسال، حدود ۴۴ مدرسه غیردولتی متخلف لغو امتیاز شده‌اند
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از فردا
انهدام باند قاچاق مهمات جنگی در کردستان
نقش مخرب رژیم صهیونی محور مذاکرت لاریجانی و فیدان
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۹ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
دولت فرمایشات رهبری را پشتوانه‌ای محکم برای خود می‌داند
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک  (۳ نظر)
جزئیات تعطیلی شنبه ۸ آذرماه در آذربایجان‌غربی به دنبال تداوم آلودگی هوا  (۲ نظر)
امروز ؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
اجتماع بزرگ حجاب فاطمی در تهران  (۱ نظر)
پاسخ رهبر انقلاب به نامه نوه سرلشکر شهید حاجی‌زاده  (۱ نظر)
تمامی مدارس خراسان رضوی فردا ۸ آذرماه دایر هستند  (۱ نظر)
پیگیری گلایه یکی از شهروندان از نحوه خدمات درمانی در بیمارستان قدس   (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
درخشش وزنه بردار سمنانی در کشور  (۱ نظر)
غلظت آلاینده ها و غبار در سمنان  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
هیچ ضرب‌الاجل اسرائیلی برای جنگ قریب‌الوقوع وجود ندارد  (۱ نظر)
سفر علی لاریجانی شتاب تازه‌ای در روابط اسلام‌آباد  (۱ نظر)