پخش زنده
امروز: -
نخستین جایزه علمی قطبالدین شیرازی، به دکتر سهراب راهوار، استاد فیزیک و عضو گروه کیهانشناسی دانشگاه صنعتی شریف تعلق گرفت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس،در آیین بزرگداشت و اعطای نخستین جایزه علمی قطبالدین شیرازی از کتاب تحفهالشاهیه اثر نفیس علامه قطبالدین شیرازی رونمایی و از مقام علمی پرفسور یوسف ثبوتی، چهره ماندگار فیزیک ایران و استاد پیشکسوت دانشگاه شیراز قدردانی شد.
این رویداد که در حوزه نجوم و اخترفیزیک به میزبانی دانشگاه شیراز در سالن اجتماعات هتل همای شیراز با حضور جمعی از مسؤولان ملی و استانی، دانشگاهیان، منجمان و فیزیکدانان ایرانی و خارجی ترتیب یافت،نخستین جایزه علمی قطبالدین شیرازی، به دکتر سهراب راهوار، استاد فیزیک و عضو گروه کیهانشناسی دانشگاه صنعتی شریف تعلق گرفت.
دکتر معین مصلح رئیس انجمن نجوم ایران در این مراسم گفت: ترویج علم، بخشی از کار انجمن نجوم ایران است و این برنامه نیز باهمین هدف شکل گرفته است.
عضو هیئتعلمی دانشگاه شیراز و رئیس رصدخانه ابوریحان بیرونی این دانشگاه از بابیان اینکه همه کلانشهرها موضوع ایجاد و بهروزکردن فرهنگسرای نجوم را پیگیری میکنند، افزود: شهرداری شیراز در کنار یک نهاد علمی، دانشگاه شیراز، جایزهای را به نام علامه قطبالدین شیرازی با هدف فرهنگسازی در زمینه معرفی بزرگان و مشاهیر و تشویق افراد و حمایت از فعالیتهای پژوهشی تعریف کرد که امیدواریم شاهد نتایج مثبت آن باشیم.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز هم در این مراسم با اشاره به اینکه شهرداری شیراز به دلایل مختلف به حوزه نجوم و جایزه علمی قطبالدین وارد شد، گفت: پیوند مدیریت شهری با حوزههای علمی مانند دانشگاه شیراز ازجمله این دلایل است.
محمدعلی چوبینی برخی از فعالیتها و دستاوردهای حوزه فرهنگی شهرداری شیراز را برشمرد و گفت: امسال جایزه ملی ادبیات کودک را نیز با همکاری مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز برگزار کردیم. در حوزه اجتماعی نیز در حاشیه شهر با همکاری جهاد دانشگاهی مباحث مشاوره و روانشناسی را دنبال میکنیم. تمام این دستاوردها نشان میدهد که مدیریت شهری توجه ویژهای به حوزه علمی و اجتماعی دارد.
چوبینی پرداختن به هویت شهر شیراز را هدف دیگر تشکیل این رویداد عنوان کرد و افزود: معتقدم آنچنان به فرصتهای شهر شیراز نپرداختهایم که این فرصتها تبدیل به تهدید شده است، ظرفیتهای بینظیر این شهر زیر سایه بزرگانی همچون حافظ و سعدی فراموش شدهاند. در شیراز ادبا و شعرای زیادی وجود دارد و نمونه آن قطبالدین شیرازی است، اما به ابعاد شخصیتی، علمی و ادبی این عالم خصوصاً در حوزه نجوم کمتر پرداخته شده است.
رسیدگی به مقبره قطبالدین شیرازی در تبریز
شهردار شیراز هم در همایش ملی نجوم و فیزیک گفت: تلاش میکنیم با سازمان یونسکو ارتباط برقرار کرده و داشتههای شیراز مانند مجموعه تاریخی زندیه را ثبت جهانی کنیم.
محمدحسین اسدی با قدردانی از همکاری علمی دانشگاه شبراز در برگزاری آیین بزرگداشت و اعطای نخستین جایزه علمی قطبالدین شیرازی، گفت: همانگونه که میدانید علامه قطبالدین شیرازی در تبریز دفن شده است، از همینرو بنا داریم در صورت امکان، مناسببودن شرایط و قبول همکاری مسئولان در تبریز، به مقبره قطبالدین شیرازی رسیدگی ویژه داشته باشیم.
وی با بیان اینکه شهرداری شیراز در کنار همه فعالیتهای عمرانی به مسائل فرهنگی نیز توجه ویژه دارد، تصریح کرد: شهرداری شیراز و شورای اسلامی شهر کار احیا و بازآفرینی مجموعه تاریخی زندیه را با تأمین اعتبار یکهزار میلیارد تومان آغاز کرده است.
اسدی، احیای میدان توپخانه و نقارهخانه را از دیگر اقدامات شهرداری شیراز مطرح کرد و افزود: تلاش میکنیم تا در نیمه اول سال آینده فاز اول پروژه زندیه را افتتاح کنیم.
کتاب تحفةالشاهیه که در مراسم بزرگداشت علامه قطب الدین شیرازی (۶۳۴-۷۱۰ ه. ق) از آن رونمایی شد، از نسخه برگردانِ نسخۀ خطی کتاب «التحفة الشاهیّة» که یکی از مهمترین آثار علامه قطبالدین شیرازی در علم هیئت است است. این نسخۀ نفیس خطی که کتابت آن به سال ۷۲۸ ه. ق بازمیگردد، در کتابخانۀ دانشگاه اصفهان به شمارۀ ۲۱۹/۲ نگهداری میشود. این کتاب با مقدمۀ پژوهشی دکتر ابوالقاسم رحمانی که از اعضای حرفهای انجمن نجوم ایران است، باحمایت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز به چاپ رسیده است.