پخش زنده
امروز: -
دبیر کل پیشین نهاد کتابخانههای عمومی کشور گفت: بیش از سه هزار کتابخانه تا پایان دی ماه ۱۴۰۳ در کشور ثبت شده که این تعداد رو به افزایش است.
آقای مهدی رمضانی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: در سالهای قبل از انقلاب اسلامی به مسئله کتاب و کتابخوانی توجه چندانی نمیشد و تا سال ۱۳۵۷ تنها ۳۸۰ باب کتابخانه در سراسر کشور وجود داشت.
وی با بیان این که نهضت انقلاب اسلامی، نهضتی فرهنگی بود، گفت: از ابتدا، مسئولان انقلاب اسلامی به مسائل فرهنگی توجه ویژهای داشتند و به همین منظور تلاش شد تا تولیدات و مکانهای فرهنگی در حوزه سینما، تئاتر، موسیقی، کتاب و کتابخوانی در کشور افزایش یابد.
رمضانی با بیان این که نهضت انقلاب اسلامی و تمامی شعارهایی که در پیروزی انقلاب اسلامی نقش داشت، ابتدا فرهنگی و بعد سیاسی بود، افزود: مهمترین حرکتی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اتفاق افتد، انقلاب فرهنگی بود که در نتیجه به ارکان انقلاب اسلامی نیز تبدیل شد که طیفهای مختلف در اوایل انقلاب بر این موضوع اجماع داشتند.
وی افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه تولید کتاب و محصولات فرهنگی، پیشرفت بسیاری داشتیم و از کشورهای منطقه در این زمینه پیشی گرفتهایم و اعداد و ارقامی که هر سال از خانه کتاب و ادبیات ایران منتشر میشود گواه این امر است.
وی در خصوص افزایش تعداد عناوین کتاب در کشور، پس از انقلاب اسلامی افزود: در سال ۱۳۵۷ تنها ۳۰۰ عنوان کتاب منتشر شده وجود داشت و این آمار در سال ۱۴۰۲ به بیش از ۱۱۵ هزار عنوان کتاب افزایش یافت.
رمضانی با اشاره به این که ساختار انقلاب توجه ویژهای به فرهنگ دارد، افزود: با گذشت بیش از چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی، پیشرفتهای بسیاری در حوزههای مختلف فرهنگی داشتهایم که این روند باید با سرعت بیشتری ادامه یابد تا مانع از ضربه زدن دشمنان به آن شویم.
دبیرکل سابق نهاد کتابخانههای کشور افزود: اگر جریان نهضت انقلاب اسلامی را مطالعه کنیم، به موضوع کتاب و کتابخوانی پی خواهیم برد که چگونه بر جریان انقلاب اسلامی اثرگذار بوده است.
رمضانی با اشاره به اهمیت جایگاه کتاب گفت: در سالهای منتهی به انقلاب اسلامی، کتابهایی از شخصیتهای تاثیرگذار انقلابی مانند شهید مطهری و امام خمینی (ره) منتشر میشد که وظیفه هدایت افکار عمومی و هدایت جامعه را بر عهده داشت.
وی افزود: بخشی از دستورات و مصوبات در سفرهای استانی رهبر معظم انقلاب اسلامی و مقامات دولتی، در خصوص ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است و این نیز یکی دیگر از توجهات انقلاب اسلامی به حوزه کتاب و کتابخوانی است.
تربیت ۳۵ هزار نویسنده فعال که نامشان به تدریج در سامانه اهل قلم ثبت شده، برقراری عدالت فرهنگی به ویژه در مناطق کم برخوردار و افزایش سرانه مطالعه در کشور از آثار و نتایج توجه ویژه نهادهای فرهنگی کشور پس از انقلاب اسلامی است.