• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۶۹۳۷۴
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۷
اردبیل » اجتماعی

بیشتر مبتلایان به تب مالت از شیر سنتی استفاده می‌کنند

بیش از ۹۵ درصد مبتلایان به بیماری تب مالت در استان اردبیل از شیر سنتی استفاده کرده‌اند لذا شهروندان لازم است حتما از شیر جوشیده و یا شیر پاستوریزه استفاده کنند.

بیشتر مبتلایان به تب مالت از شیر سنتی استفاده می‌کنند

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با بیان این که اردبیل پس از استان‌های همدان و لرستان در رده سوم اتبلا به تب مالت قرار دارد، گفت: بیش از ۹۵ درصد مبتلایان به این بیماری از شیر سنتی استفاده کرده‌اند و شهروندان لازم است حتما از شیر جوشیده و یا شیر پاستوریزه استفاده کنند.
جواد ابیش وند با اشاره به این که تب مالت یک بیماری عفونی است که در اثر ارتباط با دام یا ترشحات دامی یا فرآورده‌های لبنیاتی آلوده به انسان منتقل می‌شود، اظهار کرد: تب مالت یک بیماری هزار چهره است و می‌تواند قسمت‌های مختلف بدن را درگیر کند، فردی را دچار بیماری اعصاب و روان می‌کند، گاهی قلب را درگیر می‌کند و گاهی شخص را دچار کمر درد یا ضعف و بیحالی کرده و با ظواهر مختلف خود را نشان می‌دهد.
وی مصرف لبنیات و تماس با دام آلوده را از راه‌های انتقال بیماری تب مالت عنوان کرد و گفت: بر اساس آمار ۳۱ درصد بیماران دامدار هستند، ۶۸ درصد موارد بیماری تب مالت در روستانشینان و یک درصد موارد نیز در عشایر بروز می‌کند.
ابیش وند گفت: زمانی که فرد به بیماری تب مالت آلوده می‌شود میکروب بیماری وارد بدن می‌شود، دوره کمون را طی کرده و بیماری بروز می‌کند.
رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با بیان این که تشخیص و درمان این بیماری بر عهده پزشکان حاذق و متخصص عفونی و داخلی است، افزود: باید راه‌های پیشگیری از این بیماری را بدانیم و با آن مقابله کنیم.
ابیش وند به شهروندان توصیه کرد حتما شیر جوشیده یا پاستوریزه استفاده کنند و افزود: استفاده از لبنیات سنتی در ابتلا به تب مالت خیلی مهم است، اگر یک قطره از شیر آلوده با دهان فرد تماس پیدا کند سریع مبتلا به این بیماری می‌شود.
وی با بیان اینکه شیر سه تا پنج دقیقه پس از مرحله به جوش رسیدن باید جوشانده شود، اضافه کرد: پنیر هم جزو بیشترین عوامل سرایت بیماری تب مالت در استان اردبیل است. با توجه به اینکه

بیشتر مبتلایان به تب مالت از شیر سنتی استفاده می‌کنند

پنیر با شیر جوشانده نشده درست می‌شود، این پنیر باید دست کم سه ماه در آب نمک بماند تا عامل بیماری تب مالت از بین برود و سپس مصرف شود.
رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به مردم توصیه کرد: در خرید پنیر تازه از مغازه‌ها باید دقت کنند، حتی فرد هنگام تست طعم پنیر در مغازه‌ها می‌تواند در صورت آلوده بودن به بیماری تب مالت مبتلا شود.
این مقام بخش بهداشت استان اردبیل تماس نزدیک با دام را یکی از دیگر راه‌های انتقال بیماری تب مالت ذکر کرد و افزود: در مواقعی بویژه در عید قربان وقتی بچه‌ها گوسفند یا بره را در آغوش می‌گیرند سریع می‌توانند به این بیماری مبتلا شوند، مردم همچنین باید از خرید گوشت‌های خارج از کشتارگاه‌ها و مراکز مجاز که عامل سرایت بیماری است پرهیز کنند.
ابیش وند خاطر نشان کرد: هنگام نزدیک شدن به دام استفاده از دستکش و عینک محافظ باید مورد توجه قرار بگیرد. هنگام کمک به زایمان دام باید برای احتیاط از آلوده شدن به ترشحات دامی از وسایل حفاظت فردی استفاده شود، یک فقره ترشحات زایمانی آلوده به عامل بیماری تب مالت ۱۰ به توان ۲۵ عامل بیماری تب مالت دارد، چون میکروب تب مالت دارد.
وی اضافه کرد: در استان اردبیل میزان بروز بیماری تب مالت چند برابر کشور است، چون هم واحد‌های دامداری زیادی در استان فعال است و هم مصرف لبنیات سنتی در استان بالاست.
رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل افزود: در پرس و جو از بیماران مبتلا به تب مالت در مراکز بهداشتی و درمانی استان اردبیل ۹۵ درصد بیماران گفته‌اند که از شیر و پنیر سنتی استفاده کرده‌اند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
موفقیت علمی زمانی ماندگار است که با اخلاص همراه باشد
محبت به امیرالمومنین حقیقتی برخاسته از معرفت
برخورد قطار محلی خاش–زاهدان با واگن باری
دلیل اصلی دشمنی دشمنان ایران اسلامی چیست؟
محوریت بازرسی در بازار
کشف احتکار ۴۵ تن روغن در خاش
برگزاری همایش خادم یاران رضوی در تبریز
کشف چوب قاچاق در تالش
بیش از ۶۰۰ نفر در باشت معتکف شدند
کاهش صف انتظار تسهیلات ازدواج و فرزندآوری در هرمزگان
افزایش غلظت غبار و آلاینده های جوی در سمنان
رونق تولید و اشتغال در کرمان نیازمند حمایت همه جانبه
آغاز نام‌نویسی داوطلبان شورا‌های اسلامی شهر‌ها
سه شنبه بازار فومن
اعلام آمادگی خیر سلامت برای ساخت همراه‌سرا در مرکز آموزشی درمانی ۱۷ شهریور رشت
تأمین کالا‌های اساسی در آذربایجان‌غربی
ملی شدن طرح پمپاژ سه هزار هکتاری سیروان
همایش سراسری کارگزاران گزینش کشور با حضور رییس جمهور
ابلاغ بخشنامه حمایتی سازمان امور مالیاتی کشور
بسته خبر‌های کوتاه ۱۶ دی در یک نگاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟
اطلاعیه وزارت رفاه درباره زمان بندی دریافت کالابرگ
میدری: کالابرگ از ۱۷ دی قابل برداشت است
هیئت ویژه وزارت کشور در راه ایلام
سردار وحیدی: از قدرت ظاهری دشمن نباید ترسید
قیمت جدید روغن نباتی اعلام شد
تداوم عملیات عمرانی و خدماتی در سطح منطقه چهار شهرداری ارومیه
بیانیه مجمع نمایندگان استان ایلام در پی وقوع حادثه ناگوار شهرستان ملکشاهی
تداوم رفتار خصمانه پاسخ قاطع و متناسب خواهد داشت
حبس ملی پوشان گیتی‌پسند در اصفهان
شیوه برگزاری امتحانات پایان نیمسال دانشگاه آزاد اسلامی
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۶ دی
فوتبال جام ملت‌های آفریقا؛ صعود نیجریه و مصر به مرحله یک چهارم نهایی
مرتکبان کشتار جمعی امروز مدعی دفاع از حقوق بشر هستند
راه‌اندازی شبکه‌های «شورا» و «آرا» ویژه انتخابات شورا‌ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۶ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج  (۲ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۲ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
حق اولاد ۱۰۰ درصد و حق عائله‌مندی ۵۰ درصد افزایش می‌یابد  (۱ نظر)
آموزش و پرورش خط مقدم پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است  (۱ نظر)
کشفیات از دستگیر شدگان اغتشاشات در همدان  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
فعالیت ۳۵۹۶ تاکسی در برف و سرمای اردبیل  (۱ نظر)
ضرورت تدبیراندیشی برای افزایش جمعیت سالمند ایران در آینده  (۱ نظر)