پخش زنده
امروز: -
فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست کشور از تصویب نامگذاری هشتم آبان با عنوان روز محیط بان در تقویم رسمی کشور خبر داد و گفت:با تاسی از امام رضا (ع) این روز با عنوان روز محیط بان نامگذاری شده است.
محبت خانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: امسال برای اولین بار هشتم آبان ماه به نام محیط بان در تقویم رسمی کشور ثبت شد.
او گفت:یکی از مطالبات جدی محیط بانان کشور نامگذاری روز محیط بان در تقویم رسمی کشور بود که بعد از جلسات متعددی که با سازمان فرهنگ عمومی کشور برگزار شد برای نامگداری این روز موافقت صورت گرفت که به تاسی از امام هشتم با لقب ضامن آهو این روز را به بزرگداشت محیط بانان اختصاص داده شود.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست در ادامه به اقدامات انجام گرفته برای محیط بانان اشاره کرد و گفت: امسال ۲۵۰ محیط بان استخدام شدند تا کمی از کمبود نیروی محیط بان کاسته شود. البته پیگیر هستیم در سالهای آینده نیز جذب نیروی محیط بان به تعداد ۲۵۰ نفر ادامه داشته باشد.
محبت خانی گفت: امسال در حوزه تجهیزات نوین استفاده از دوربینهای مدار بسته و هوشمند کردن مناطق چهارگانه در دستور کار قرار گرفته و در حال انجام است و تلاش داریم با افزایش هوشمند سازی در مناطق تحت حفاظت درگیری بین محیط بانان و شکارچیان را به حداقل برسانیم.
وی گفت:در حال حاضر ۳۰ درصد مناطق تحت حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست به تجهیزات هوشمند مجهز شده است.
امید حاجتی، معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیطزیست، نیز با اشاره به اینکه روز ۸ آبان در شورای فرهنگ عمومی کشور به عنوان روز ملی محیطبان ثبت شده است، بیانکرد: این روز از سال آینده در تقویم رسمی کشور ثبت میشود.
وی ضمن تبریک روز ملی محیط بان به خادمان طبیعت، افزود: محیطبانان ما دلسوزانه و ایثارگرانه از نعمت بزرگ محیطزیست کشورمان پاسداری میکنند و این در حالی است که کاستیهای فراوانی در حوزه جبران خدمات محیطبانان زحمتکش و تجهیزات مورد نیاز آنها وجود دارد ولی ما در سازمان حفاظت محیطزیست تلاش میکنیم تا با حمایت دولت محترم و ریاست محترم سازمان، برنامهریزی لازم را برای بهبود حداکثری وضعیت موجود انجام دهیم.
حاجتی همچنین خبر داد که امسال برای اولین بارهدیهای به مناسبت روز ملی محیطبان برای همه محیطبانان کشورمان در نظر گرفته شده است "هرچند که جبران گوشهای از تلاش و زحمات عزیزان محیط بان نخواهد بود".
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و أمور مجلس در ادامه با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین رویکردهای دولت چهاردهم هوشمندسازی مدیریت مناطق و تلفیق آن با حفاظت مشارکتی و ارتقاء توان محیطبانان در قالب منابع، تجهیزات و ماشینآلات است؛ گفت: امیدواریم بر اساس سیستم محیطبانی نوین علاوه بر انجام امور حفاظت مناطق، اجرای برنامه پایش مبتنی بر ایجاد دادههای رقومی و سنجش از دور و نیز تطبیق ظرفیت برد و توان اکولوژیک در بهرهبرداری پایدار، به زودی عملیاتی شود.
وی عنوان داشت: بر این اساس مدل ساختاری اجرای برنامه مدیریت مناطق از مدلهای تک محوری به مدل چهار بعدی حفاظت، احیا، پایش و بهرهبرداری پایدار تبدیل شده و مسیر ارتقا شغلی محیط بانی نیز تعریف و اصلاح خواهد شد.