• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۵۸۰۳۶
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۷
بین الملل » تحلیلی
برنامه توسعه سازمان ملل ؛

بیش از یک میلیارد نفر در جهان از فقر «شدید» رنج می‌برند

برنامه توسعه سازمان ملل متحد روز پنجشنبه اعلام کرد بیش از یک میلیارد نفر در جهان که نیمی از آنها را کودکان تشکیل می‌دهند، از فقر «شدید» رنج می‌برند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما  ؛ خبرگزاری فرانسه روز پنجشنبه در گزارشی از نیویورک به قلم آنا فرناندز (Ana FERNÁNDEZ) نوشت: برنامه توسعه سازمان ملل متحد روز پنجشنبه اعلام کرد بیش از یک میلیارد نفر در جهان که نیمی از آنها را کودکان تشکیل می‌دهند، از فقر «شدید» رنج می‌برند.
برنامه توسعه سازمان ملل متحد و مرکز تحقیقات ابتکاری آکسفورد درباره فقر و رشد انسان در گزارش سالانه خود به ویژه درباره میزان فقر که در کشور‌های در حال جنگ سه برابر بیشتر است، هشدار دادند. این گزارش در حالی این هشدار را می‌دهد که بعد از جنگ جهانی دوم هرگز به اندازه بحران‌های مسلحانه در سال ۲۰۲۳، بحران در جهان وجود نداشته است.
برنامه توسعه سازمان ملل و مرکز تحقیقات ابتکاری آکسفورد از سال ۲۰۱۰ شاخص جهانی فقر چند بعدی را محاسبه و داد‌های ۱۱۲ کشور را که در آنها شش میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر زندگی می‌کنند، بررسی می‌کنند.
این شاخص عواملی مانند نبود مسکن مناسب، نظام‌های بهداشتی، برق، سوخت برای پخت و پز، غذا و نظام تحصیلی را شامل می‌شود.
- «فقر چند بعدی» -
یانچون ژانگ، کارشناس ارشد آمار در برنامه توسعه سازمان ملل اعلام کرد «شاخص فقر ۲۰۲۴ (برای سال ۲۰۲۳) تصویری هشدار دهنده ترسیم می‌کند: یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون نفر از فقر چند بعدی رنج می‌برند که ۴۵۵ میلیون نفر از آنها در مناطق درگیر بحران زندگی می‌کنند. در کشور‌های درگیر جنگ میزان فقر سه برابر بیشتر از کشور‌های در حال صلح است».
این مقام سازمان ملل متحد در گفتگو با خبرگزاری فرانسه توضیح داد و در این کشور‌های درگیر بحران‌های مسلحانه «محرومیت‌هایی که مردم با آنها مواجه هستند، سه تا پنج برابر شدیدتر است» زیر «برای فقرا مبارزه برای نیاز‌های اولیه آنها بسیار سخت‌تر است».  

بیش از یک میلیارد نفر در جهان از فقر «شدید» رنج می‌برند بیش از یک میلیارد نفر در جهان از فقر «شدید» رنج می‌برند بیش از یک میلیارد نفر در جهان از فقر «شدید» رنج می‌برند بیش از یک میلیارد نفر در جهان از فقر «شدید» رنج می‌برند بیش از یک میلیارد نفر در جهان از فقر «شدید» رنج می‌برند بیش از یک میلیارد نفر در جهان از فقر «شدید» رنج می‌برند بیش از یک میلیارد نفر در جهان از فقر «شدید» رنج می‌برند


بر اساس شاخص فقر سازمان ملل، شاخص فقر در سال ۲۰۲۳ برای سال ۲۰۲۲ نیز یک میلیارد و یکصد میلیون نفر از شش میلیارد و یکصد میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۱۰ کشور را شامل می‌شد.
فقر شدید همچنان مناطق روستایی را بیشتر از نواحی شهری تحت تاثیر قرار می‌دهد و نزدیک به ۸۴ درصد از افراد فقیر در جهان در روستا‌ها زندگی می‌کنند.
فقیرترین افراد زیر ۱۸ سال، ۵۸۴ میلیون نفر کودکان و نوجوانان را شامل می‌دهد. نرخ فقر افراد خردسال در جهان ۲۷ و ۹ دهم درصد است در حالی که نرخ فقر افراد بزرگسال جهان ۱۳ و ۵ دهم درصد است.
اکثر قریب به اتفاق فقیرترین افراد (۸۳ و ۲ دهم درصد) در جنوب صحرای آفریقا و جنوب آسیا یعنی شبه قاره هند، پر جمعیت‌ترین منطقه جهان، زندگی می‌کنند.
-هند در راس قرار دارد-
پنج کشوری که جمعیت فقیرترین افراد در آنها بالاتر است، عبارتند از: هند با ۲۳۴ میلیون نفر (از جمعیت یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفری)، پاکستان با ۹۳ میلیون نفر (از جمعیت ۲۳۶ میلیون نفری)، اتیوپی با ۸۶ میلیون نفر (از جمعیت ۱۲۳ میلیون نفری)، نیجریه با ۷۴ میلیون نفر (از جمعیت ۲۱۸ میلیون نفری) و جمهوری دموکراتیک کنگو با ۶۶ میلیون نفر (از جمعیت ۱۰۰ میلیون نفری).
به نظر سابینا آلکیره، مدیر مرکز تحقیقات ابتکاری آکسفورد «جنگ‌ها و بحران‌های خشونت آمیز نه تنها زخم‌های عمیق و ماندگاری در زندگی مردم به جا می‌گذارند بلکه مانع از کاهش فقر نیز می‌شوند».
او به خبرگزاری فرانسه گفت «این گزارش نشان می‌دهد ۴۰ درصد از یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون نفر جمعیت فقیر در مناطق بحران زده زندگی می‌کنند (و) نرخ کلی فقر در مناطق جنگ زده سه برابر بیشتر از مناطق غیر بحرانی است (۳۴ و ۸ دهم درصد در برابر ۱۰ و ۹ دهم درصد).
سابینا آلکیره ضمن ترغیب جامعه جهانی (..) برای کاهش فقر به صفر با حمایت از صلح»، خاطر نشان کرد و «آنچه ما را دچار شک کرد شمار کسانی است که برای زندگی آبرومندانه و در عین حال با بیم از امنیت خود می‌مبارزه می‌کنند و جمعیت آنها بالغ بر ۴۵۵ میلیون نفر است».

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف 89 کيلو ترياک از اتوبوس عبوري از فهرج
ملت ایران پای نظام اسلامی ایستاده
برگزاری اجلاسیه سالانه مجمع بسیج
پزشکیان: هیچ سرمایه‌ای برای نظام بالاتر از مردم نیست
برگزاری امتحانات پایان نیمسال اول دانشگاه شهرکرد با یک هفته تاخیر
برگزیدگان دومین جشنواره ملی فیلم ایثار معرفی شدند
اجرای طرح ملی جامع ۱۵ ماده‌ای حمایت معیشتی و امنیت غذایی
معرفی و راه‌اندازی سامانه جدید سازمان منطقه آزاد انزلی
آغاز ثبت‌نام بیست‌وچهارمین دوره اعزام دانشجویان به نجف و کربلا
تقویت سیل‌بندهای بالادست روستای رستم‌آباد چاه‌ملک
برگزاری رقابت‌های شطرنج جام پدر در ماسال
دعوت بوکسور بوکانی به اردوی تیم ملی بزرگسالان
ورود پلیس به بیمارستان امام خمینی، فقط برای مقابله با هنجارشکنان بود
شعب اخذ رای انتخابات شوراها در مشهد افزایش خواهد یافت
نماینده ایران ربایش رئیس جمهور ونزوئلا را به شدت محکوم کرد
تاکیدمردم زرند و کوهبنان در مجلس بر حل مشکلات اقتصادی و معیشتی
وقوع ۸۰ درصد از حوادث تروریستی پاکستان در ایالت خیبرپختونخوا
کلاهبرداري3ميلياردي با ترفند فروش تراکتور به شهروند کهنوجي
پیروزی نمایندگان آذربایجان شرقی در لیگ یک والیبال کشور
طرح تنظیم امنیت غذایی و ضرورت نظارت بیشتر بر بازار
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟
اطلاعیه وزارت رفاه درباره زمان بندی دریافت کالابرگ
میدری: کالابرگ از ۱۷ دی قابل برداشت است
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
هیئت ویژه وزارت کشور در راه ایلام
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۶ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج  (۲ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۲ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
حق اولاد ۱۰۰ درصد و حق عائله‌مندی ۵۰ درصد افزایش می‌یابد  (۱ نظر)
آموزش و پرورش خط مقدم پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است  (۱ نظر)
کشفیات از دستگیر شدگان اغتشاشات در همدان  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
فعالیت ۳۵۹۶ تاکسی در برف و سرمای اردبیل  (۱ نظر)
ضرورت تدبیراندیشی برای افزایش جمعیت سالمند ایران در آینده  (۱ نظر)