پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان خصوصی سازی گفت: از آبان ۱۴۰۱ تاکنون، در مجموع ۵۹۶ ملک عرضه شده و ۲۱۳ مورد هم فروش رفته یا تهاتر شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، میزان داراییهای دولت مشخص نیست. دولت داراییهای غیرمنقول بسیار زیادی دارد که متاسفانه اشراف بسیار کمی به آنها دارد و تعداد و ارزش واقعی آنها را نمیداند. این در حالی است که داراییهای دولت یا سرمایههای راکد مانده کشور، میتواند گره پروژههای نیمه تمام، طرحهای ضروری، اما فاقد پشتوانه مالی و هر نیازی که به دلیل کمبود یا نبود اعتبار متوقف شده است را باز کند.
به کار انداختن این داراییهای راکد سالها مطرح بود، اما دولت سیزدهم تصمیم گرفت با پذیرفتن تمام ریسکها و انتقادات، آن را به مرحله اجرا برساند.
سرانجام در تاریخ ۲۱ آبان ۱۴۰۱، مصوبه شصت و هفتمین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، به تائید رهبر انقلاب رسید و هیاتی متشکل از معاون اول رئیس جمهور، وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر کشور، وزیر راه و شهرسازی، رئیس سازمان بودجه و برنامه، یک نماینده از طرف رئیس مجلس و یک نماینده از طرف رئیس قوه قضائیه، مامور شدند تا مصوبه مولدسازی داراییهای دولت را اجرایی کنند.
همه کشورهای پیشرفته نیز، امکان رصد و پایش دقیقی از داراییهای دولت دارند و اجازه نمیدهند که داراییها به رکود و وضعیت غیرمولد دچار شود. در دو مطالعه انجام شده یکی موسسه KPMG که ۲۸ کشور اتحادیه اروپا را بررسی کرده و مطالعه دیگری که کشورهای آمریکای لاتین را بررسی کرده است، نشان میدهند همه این کشورها یا به بهترین جایگاه مولدسازی داراییهای ثابت خود رسیدند و یا در مسیر این مولدسازی قرار دارند.
دستگاههای اجرایی فرهنگ فروش مال ندارند
مدت زمان مصوبه مولدسازی دو سال است. حالا که به روزهای پایانی نزدیک میشود، نتایج را از رئیس سازمان خصوصی سازی جویا شدیم. آقای بازیان گفت: در راستای مولدسازی داراییهای دولت، استانها تا پایان دولت سیزدهم ۴ هزار ۶۰۶ ملک را شناسایی کردند. از این تعداد، ۲ هزار و ۵۵۲ ملک به تصویب هیات عالی مولدسازی رسیده، ارزش افزایی ۱ هزار ۳۹۵ ملک در حال انجام و تصویب است و ۳۵۷ ملک هم قیمتگذاری شده اند. در مجموع، ۵۹۶ مورد عرضه شده و ۲۱۳ مورد هم فروش رفته یا تهاتر شده است.
او در ادامه بیان کرد: در سال گذشته، حدود ۵۴ هزار میلیارد تومان عملکرد مولدسازی بوده است. در حالی که تکلیف قانون ۹۰ هزار میلیارد تومان بوده است.
این ۵۰ هزار میلیارد تومان به سه بخش تفکیک میشود. ۶ هزار میلیارد تومان عملکرد خزانه، ۱۴ هزار میلیارد تومان عملکرد بانکها و ۳۴ هزار میلیارد تومان هم عملکرد سازمان ملی زمین و مسکن بوده است.
بازیان اظهار کرد: استانهای اردبیل، خراسان رضوی، اصفهان و قزوین استانهای پیشروی ما هستند و استانهای شرقی مانند سیستان و بلوچستان، ایلام و چهارمحال و بختیاری متفاوت عمل کردند.
او در ادامه گفت: وزارت بهداشت، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و آموزش و پرورش جزء دستگاههای موفق ما بودند، اما وزارتخانههای صمت، نیرو و جهاد کشاورزی باید همکاری بیشتری داشته باشند. دستگاهها همکاری نمیکنند، فرهنگ فروش مال ندارند.
براساس مصوبه مولدسازی، مردم هم میتوانند با مراجعه به سایت وزارت اقتصاد، اموالی که در اطراف آنها به صورت بلااستفاده رها شده را معرفی کنند.