پخش زنده
امروز: -
نشست بررسی ۱۵۰ سال استعمار انگلیس در کشورهای حوزه خلیج فارس با تمرکز بر جزیره بحرین در مرکز لندن برگزار شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، الکس کنی (Alex Kenny) از اعضای اتحادیه معلمان انگلیس و نماینده سازمان ضد جنگ این کشور در این نشست گفت: بریتانیا اصلا پیشینه قابل افتخاری در منطقه خاورمیانه ندارد. اگر چه جای امیدواری چندانی هم وجود ندارد. ما باید با دولت جدید این کشور گفتگو کنیم تا از پشتیبانی رژیمهای ستمگر در منطقه، از جمله رژیم آل خلیفه در بحرین، دست بردارد و در وهله نخست، فروش جنگ افزار به عربستان و بحرین را قطع کند، زیرا به سرکوب و کشتار بیشتر مردم این کشورها منجر شده است.
پس از خروج انگلیس از منطقه شرق سوئز، در سال ۱۹۷۱، آمریکا به عنوان استعمارگر جدید، به حمایت از رژیمهای دست نشانده غرب پرداخت و اسرائیل را علیه مردم منطقه، مسلح کرد. پایگاههای متعدد نظامی آمریکا و انگلیس در کشورهای حوزه خلیج فارس نشان میدهد این کشورها هنوز نیز مستعمره اند و حاکمانشان با حمایت همه جانبه غرب، سرپا مانده اند.
"کالوم رابرتسونز" (Callum Robertsons)، مشاور سیاسی و فعال رسانهای و دیگر سخنران این نشست گفت: من فکر میکنم اگر به سیاست خارجی بریتانیا توجه کنید، به ندرت نشانهای از اخلاق، عدالت و حقوق بشر پیدا میکنید. مثلا به روابط ما با بحرین نگاه کنید که فقط بر پایه پول است. در سیاست خارجی بریتانیا، حرف آخر را پول میزند.
بر اساس اسناد تاریخی منتشر شده در انگلیس ۲۳ مرداد سال ۱۳۵۰ خورشیدی جزیره بحرین، استان چهاردهم ایران در پی جدایی از سرزمین مادری با دسیسههای قدرت استعماری انگلیس اعلام استقلال کرد و محمدرضا پهلوی جدایی بحرین از ایران را تبریک گفت. نظام سیاسی پادشاهی ایران در آن زمان، نخستین کشوری بود که یک ساعت پس از اعلام استقلال، آن کشور را به رسمیت شناخت.
سخنرانان در این نشست گفتند تاکنون صدها نفر از بحرینیهای مخالف رژیم آل خلیفه شهید، حدود ۶۰۰ نفر زندانی سیاسی و صدها نفر نیز سلب تابعیت شده اند، اما چون منافع سرکوب مردم بحرین به لندن میرسد، حمایت انگلیس از رژیم آل خلیفه همچنیان ادامه دارد.
به گفته سخنرانان دراین نشست، سیاست خارجی دولت انگلیس در حمایت از رژیمهای دست نشانده از جمله در بحرین به گونهای است که حقوق بشر، دموکراسی، حاکمیت ملی و عدالت کنار گذاشته میشود.