پخش زنده
امروز: -
مردم پایتخت دیوارنگاره را یک ابزار مهم برای انتقال پیام به مخاطب دانستند و تاکید داشتند که هنر باید مردمی باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دیوارنگاره میدان ولیعصر این روزها رنگ و بوی انتخاباتی به خود گرفته است. طرح این دیوارنگاره تا پنج روز پیش به شهید جمهور اختصاص داشت، اما با ورود به جریان انتخابات و ثبت نام داوطلبان برای چهاردهمین ریاست جمهوری اسلامی ایران، این دیوارنگاره هم به عنوان بزرگترین تابلوی شهری در پایتخت، تصاویری از انتخابات ریاست جمهوری در ۱۳ دوره گذشته را نشان میدهد.
هفتصد قاب عکس روی دیوارنگاره میدان ولیعصر روایت گر ۱۳ روز تاریخی در عمر چهل و شش ساله انقلاب اسلامی است. روزهایی که مردم پای صندوقهای رای رفتند و رئیس جمهور انتخاب کردند.
جان کلام این عکسها همان جمله ایست که امام خمینی (ره) روز نهم اسفند سال ۶۲ در دیدار با کارکنان صدا و سیما بیان کرد که «انتخابات در انحصار هیچ کس نیست».
حالا این جمله در کنار تصاویر متعدد از انتخابات روی دیوارنگاره میدان ولیعصر به چشم میخورد.
وقتی سراغ رهگذران رفتیم، یکی از آنها درباره تاثیر دیوارنگاره در انتقال پیام به مردم گفت: با توجه به اینکه بیشتر مردم برای امور روزمره خود از این مکان تردد میکنند، یکی از بهترین ابزارهای انتقال پیام، دیوارنگاره و تابلو شهریست.
یک نفر دیگر از میان مردم هم گفت: در بیشتر کشورهای خارجی، هنر صرفا محدود به نمایشگاه و نگارخانههای خصوصی نیست، بیشتر هنرمندان آثار خود را در مکانهای پرتردد به نمایش میگذارند تا مردم با هنر ارتباط برقرار کنند؛ لذا دیوارنگاره و تابلوهای شهری یک ایده بسیار خوب برای برقراری ارتباط بین مردم و هنر است.
در کنار سوالهایی که درباره تاثیر دیوارنگاره در آشنایی و ارتباط مردم با هنر مطرح شد، چند سوال هم در خصوص جملهای که روی دیوارنگاره حک شده، پرسیدیم.
یک نفر گفت: همانطور که امام خمینی (ره) فرموده اند، انتخابات در انحصار هیچ کسی نیست؛ سابقه انتخابات در این ۴۵ سال نشان میدهد که در هر دوره، افراد مختلف با تفکرات متنوع پای کار آمده اند و هیچ گاه حکومت، عرصه را برای حضور عدهی خاصی فراهم نکرده است.
آقای رهگذری هم که مو سپید کرده و در نخستین انتخابات ریاست جمهوری در بهمن سال ۵۸ هم شرکت کرده بود، درباره حال و هوای انتخابات در آن سالها گفت: انتخاب رئیس جمهور یک حق برای مردم ایران است که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی احیا شد. در آن سالها مخصوصا نخستین سال برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، مردم ذوق و شوق بسیار زیادی داشتند. برایشان مهم بود که با آگاهی، رئیس جمهور انتخاب کنند. از طرفی توجه ویژهای به سخنان امام داشتند تا بتوانند از بین سخنان ایشان، ویژگیهای درست یک رئیس جمهور را پیدا کنند.
او تاکید کرد: خوشبختانه الان هم مردم پای کار هستند. هر قدر رسانههای بیگانه تلاش میکنند تا مردم را از آرمانهای انقلاب دور کنند موفق نمیشوند. در همه این سالها مردم ثابت کردند که خود را در برابر کشورشان مسئول میدانند برای همین بیش از پیش برای ثبت رای خود تلاش میکنند.
جمله پایانی این آقا، شد آغاز سوال بعدی ما از مردم. اینکه رئیس جمهور خوب باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟
بیشتر آنها در پاسخ گفتند: باید باتقوا باشد؛ درد مردم را بشناسد و حل مشکلات مردم برای او بزرگترین هدف و اولویت باشد.
یک آقای جوان هم مطرح کرد: من رئیس جمهوری را انتخاب میکنم که مانند آقای رئیسی مردمی و پرتلاش باشد؛ از زندگی و استراحت خود برای مردم بگذرد و اهل اختلاس و دزدی نباشد.
گفتنی است چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری، روز هشتم تیر ماه برگزار میشود. قرار است تصویر بعدی روی دیوارنگاره میدان ولیعصر، تصویر حضور مردم پای صندوقهای رای در انتخابات هشتم تیر باشد.