پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد گفت: رعایت همه توصیههای علمی در زمینهای کشاورزی امکان افزایش ۲ برابری تولید گندم و رسیدن به رکورد هفت تن در هر هکتار وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سیدمحمود طبیب غفاری با بیان اینکه میانگین برداشت گندم در خوزستان حدود چهار تا ۴.۵ تن در هر هکتار است، بیان کرد: کشاورزان برتر خوزستان با رعایت اصول علمی در مزارع خود رکورد برداشت هفت تن گندم در هر هکتار را ثبت کردهاند.
وی با بیان اینکه میزان میانگین تولید گندم آبی در خوزستان طی نیم قرن گذشته همواره صعودی بوده است، افزود: میانگین تولید گندم آبی در هر هکتار از یک هزار و ۵۰۰ تن در دهه ۶۰ شمسی به بیش از سه هزار و ۵۰۰ کیلوگرم در دهه اخیر افزایش یافته است ضمن اینکه بالاترین رکورد خوزستان نیز در این زمینه مربوط به سال ۹۶ با چهار هزار و ۶۶۰ کیلو در هر هکتار بوده است.
رئیس مرکز تحقیقات صفی آباد ادامه داد: میزان برداشت گندم در زمینهای تحقیقاتی رکورد ۹ تن در هر هکتار نیز ثبت شده است که این موضوع نشان میدهد در صورت اجرای شیوه نامههای علمی و اجرای دانش تولید در زمینهای کشاورزی امکان افزایش ۲ برابری تولید گندم در خوزستان وجود دارد.
طبیب غفاری افزود: در حالی که رکورد برداشت گندم در هر هکتار در خوزستان هفت تن است، این رکورد در کشور تا ۱۴ تن نیز رسیده است و دلیل این اختلاف زیاد این است که محدوده زمانی کاشت تا برداشت گندم در مزارع استانهای دیگر حدود ۱۰ تا ۱۱ ماه است و این در زمان در خوزستان نصف این مدت است.
وی ادامه داد: زمینهای کشاورزی خوزستان حداقل ۲ بار در سال کشت میشوند به همین دلیل مدت زمان کاشت تا برداشت گندم در این خوزستان کمتر از استانهای دیگر است با این وجود امکان برداشت ۲ برابر از هر هکتار با رعایت توصیههای علمی در مزارع میسر است.
طبیب غفاری با اشاره به تنوع بخشی به ارقام مختلف گندم طی چند دهه اخیر توسط مراکز تحقیقاتی گفت: رقمهای مختلف گندم در مناطق و شرایط اقلیمی مختلف عملکردهای متفاوتی دارند که تهیه نقشه جانمایی ارقام مختلف گندم با بالاترین بهره وری توسط مرکز تحقیقات صفی آباد به عنوان نخستین مرکز در کشور سال ۹۹ اجرایی شد.
وی افزود: تهیه نقشه جانمایی کشت ارقام مختلف گندم با بالاترین بازده در هر منطقه با ابتکار مرکز تحقیقات صفی آباد برای نخستین بار در کشور اجرایی و این ابتکار در سطح ملی مورد استقبال و سایر مراکز تحقیقاتی کشاورزی نیز مطالعات خود را متناسب با این اقدام آغاز کردهاند.
رئیس مرکز تحقیقات صفی آباد ادامه داد: نقشه جانمایی کشت رقمهای مختلف گندم نقش کلیدی در ارتقای بهره وری زمینهای کشاورزی دارد و این فرصت را برای کشاورزان فراهم میکند تا نسبت به نوسانات محیطی ارقام با بالاترین عملکرد متناسب با شرایط محیطی خود را کشت کنند.
طبیب غفاری با اشاره به وجود چهار اقلیم مختلف در کشور گفت: اقلیمهای گرم جنوبی، گرم ساحل خزر، اقلیم معتدل و اقلیم سرد چهار اقلیم مختلف است که مرکز تحقیقات صفی آباد یکی از مراکز سطح اول کشور در اقلیم گرم جنوبی است و دستاوردهای علمی این مرکز در معرفی رقمهای مختلف گندم نقش کلیدی دارد.