پخش زنده
امروز: -
۲۵ تا ۳۰ میلیون مسلمان در چین از ۱۰ اقلیت مختلف زندگی میکنند که بزرگترین آنها از نظر جمعیت، دو اقلیت هویی و ایگور هستند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ شبکه الجزیره در گزارشی به حال و هوای مسلمانان چین در ماه مبارک رمضان پرداخت.
۲۵ تا ۳۰ میلیون مسلمان در چین از ۱۰ اقلیت مختلف زندگی میکنند که بزرگترین آنها از نظر جمعیت، دو اقلیت هویی و ایگور هستند. ماه رمضان مناسبتی برای تاکید بر هویت دینی و فرهنگی آنان است.
محمد البقالی خبرنگار الجزیره در چین: اینجا شهر شینگینگ در غرب چین و امروز یکی از روزهای ماه رمضان است.
نشانههای جشن گرفتن ماه رمضان در بازار این شهر هم آشکار است. بیشتر فروشندگان در اینجا از اقلیت مسلمان هویی هستند که با ظاهر و لباس خود شناخته میشوند، اما مشتریان از همه قومیتها هستند. در این شهر چند قومیتی، صدایی بلندتر از صدای همزیستی وجود ندارد. یانگ شیاون آخرین خریدهای خود را پیش از بازگشت به خانه انجام میدهد. در آنجا به بقیه زنان خانواده خواهد پیوست، زیرا آماده کردن افطاری برای رمضان، مانند آماده کردن دیگر وعدههای غذایی نیست.
مسلمان چینی: آماده کردن غذا برای خانواده پس از یک روز روزهداری، اهمیت زیادی برای من دارد و احساسی بزرگتر از موفقیت به من میدهد. غذاهایی که تهیه میکنیم، به ویژه برای وعده افطاری، متنوع است و هر کسی در درست کردن یک غذا مهارت دارد.
در این خانه، چهار نسل زندگی میکنند. پس از بازگشت بچهها، پدربزرگ و مادربزرگ منتظر آنان هستند. این فضای ساده، بسیار اهمیت دارد، زیرا از طریق آن، نسلهای مختلف، هویت خود را منتقل میکنند.
مسلمان چینی: بچهها این سنتها را میبینند و آنها را به خاطر میسپارند. این سنتها بخشی از میراث جامعه ماست. به نوههای خود میگویم که باید سنتهای اسلامی را حفظ کنند و آنان خودشان این موضوع را خواهند فهمید.
در این شهر، مسجد دانخوان شاهدی برای قدمت حضور مسلمانان در چین است. به گفته امام این مسجد، ماجرای احداث آن، تاییدی بر همزیستی گسترده بین قومیتهای مختلف است.
ما زهوی عبدالله امام مسجد: هر روز میزبان حدود ۷۰۰ نمازگزار هستیم که در روز جمعه تعداد به حدود ۲۰ هزار نفر میرسد. این مسجد، شاهدی بر وحدت قومیتهاست. مقادیر زیادی از چوب و مصالح و پولهای لازم برای احداث این مسجد را قومیتهای دیگر تقبل کرده اند.
در انتظار زمان افطار، کلاسهایی برای قرائت قرآن کریم برگزار میشود. به علت مانع زبان، این کار آسان نیست. اما اصرار زیادی بر قرائت وجود دارد. بقیه در حیاط مسجد، افطاری را آماده میکنند تا اینکه صدای اذان مغرب بلند میشود.
ماه رمضان علاوه بر ابعاد معنوی، با آیینهای عبادی و فرهنگیاش، فرصتی برای تاکید بر وحدت مسلمانان چین است تا ارتباط خود با هویت دینیشان را نشان دهند و آن را به نسلهای آینده منتقل کنند. این ماه، همچنین فرصتی برای تاکید بر همزیستی در جامعهای است که از قومیتهای مختلف تشکیل شده است.