پخش زنده
امروز: -
دبیر علمی یازدهمین کنگره قرآن، عترت و سلامت گفت: در این کنگره سه روزه، ۵۵ سخنران از جمله ۲۰ سخنران خارجی، مقالات خود را ارائه میکنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، قاسم رضیعی دبیر علمی یازدهمین کنگره قرآن، عترت و سلامت با حضور در برنامه سلام خبرنگار با اشاره به آغاز به کار این کنگره سه روزه، اظهار کرد: ۱۰ دوره قبلی کنگره قرآن، عترت و سلامت با همکاری وزارت بهداشت و فرهنگستان علوم پزشکی به صورت ملی برگزار شده است، اما امسال یازدهمین دوره آن را به صورت بین المللی برگزار میکنیم.
رضیعی افزود: مخاطبان این کنگره، اساتید هیات علمی، دانشجویان، دستیاران، فلوشیپها و کارکنان حوزه سلامت هستند و حدود ۳۳۰ مقاله به دبیرخانه کنگره واقع در دانشگاه علوم پزشکی ایران که میزبان این کنگره سالیانه است ارسال شده است.
وی ادامه داد: از مقالات دریافتی، تعدادی برای ارائه شفاهی انتخاب شده است و تعدادی هم به عنوان پوستر در کنگره استفاده میشود. استقبال خوبی از کنگره شده است و تا دیشب سه هزار مخاطب برای شرکت در کنگره ثبت نام کرده اند که تعداد بسیار قابل توجهی است، معتقدیم فرهنگ ما منبعث از قرآن و عترت است و انتظار داریم دانشمندان و پژوهشگران ما در هر حوزهای از منابع عظیم فرهنگی قرآن استفاده و آن را به جهانیان معرفی کنند.
دبیر علمی یازدهمین کنگره قرآن، عترت و سلامت گفت: در سنوات گذشته از کشورهایی که ادعای دموکراسی میکنند قرآن سوزیها و هجمههای وسیعی بر ضد قرآن صورت گرفته است، گرچه مسلمانان و جامعه جهانی این اعمال را محکوم کردند، اما کافی نیست، جامعه علمی کشورمان باید خصوصیت علمی این منبع عظیم را به جهانیان معرفی کند و به مقابله با افرادی که نسبت به قرآن هجمه میکنند، برود.
رضیعی درباره محورهای برگزاری این کنگره اضافه کرد: محورهایی کنگره امسال شامل؛ اخلاق و سبک زندگی قرآنی، مفهوم شفا در قرآن، مفهوم عافیت، صحت و سلامت از منظر قرآن و روایات، قلب سلیم و نقش آن در راهبری سلامت معنوی شهر صدر و سلامت روان، انسان سالم مطلوب خداوند، تغذیه سالم از منظر قرآن است.
وی اظهار کرد: مقالات متعددی با این محورها به دبیرخانه کنگره ارسال شده است و به صورت ویژه از امروز چهارشنبه تا روز جمعه، ۵۵ سخنران، به ویژه ۲۰ سخنران خارجی، در صحن اصلی سالن همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران، آنها را ارائه میکنند.
دبیر علمی یازدهمین کنگره قرآن، عترت و سلامت گفت: در این کنگره سه روزه میهمانانی از کشورهای همجوار همچون سوریه، عراق، افغانستان و پاکستان به صورت حضوری شرکت کرده اند و تعدادی از کشورها نیز به صورت آنلاین و برخط حضور خواهند داشت و به خاطر اینکه نگران قطعی اینترنت و ارتباط بودیم مهمانان ما از بعضی کشورها مثل آلمان و انگلیس ویدئوهایشان را ارسال کرده اند که از آنها استفاده میکنیم. بعضی از شخصیتهای علمی کشورمان هم ترجیح داده اند که در کنگره حضور مجازی داشته باشند. اتفاقاً فرصت خوبی است که از هزینههای سرسام آور بعضی کنگرهها مثل هزینه هتل و آمد و رفت صرفه جویی کنیم و دسترسی راحت تری به افراد داشته باشیم.
رضیعی درباره ویژگیهای یازدهمین دوره این کنگره، افزود: دانشجویان، اساتید و کارکنان سه گروه اصلی از مخاطبین این کنگره هستند، ایجاد دبیرخانه دائمی و انتشار فراخوان مقاله از دیگر ویژگیهای کنگره یازدهم است، در این دوره مشارکت خیلی خوب بوده و در کنار سخنرانیها در صحن اصلی و صحن ارائه مقالات، دو کارگاه با موضوع فرزندپروری اسلامی و موضوع تلاوت، حفظ و تدبیر در قرآن، برای کارکنان حوزه سلامت برگزار میشود، همچنین بخش ویژه پاسخ دهی به شبهات را داریم، اخیراً در فضای مجازی شبهاتی مطرح میشود که در ذهن جوانان و خصوصاً دانشجویان نسبت به بعضی از مسائل در حوزه اسلام و قرآن شبهه ایجاد میکنند و ممکن است بعضاً ذهن آنها را به خطا ببرد. در این بخش ویژه اساتید حوزه و دانشگاه، به این شبهات پاسخ متقن میدهند.