پخش زنده
امروز: -
استاندار هرمزگان گفت: در سفر رئیس جمهور به هرمزگان هزار و ۳۲ طرح به ارزش ۱۰۵ هزار میلیارد تومان به بهره برداری میرسد و ساخت ۳۸۵ طرح با اعتبار ۱۶۰ هزار میلیارد تومان نیز آغاز میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس ؛ مهدی دوستی گفت: این طرحهای آماده بهره برداری در قالب ۲۲ بسته دسته بندی شده اند.
وی افزود: در این سفر ساخت نیروگاه اتمی سیریک آغاز میشود و غیر از این طرح، ۸ میلیارد دلار طرح در حوزه ارزی در زمینههای نفتی و صنعت است که کار ساخت آنها نیز در سفر رئیس جمهور آغاز میشود.
استاندار هرمزگان افزود: حوزه مسکن یکی از مهمترین بستههای سفر رئیس جمهور و از اولویتهای مهم دولت است.
دوستی گفت: تکلیف استان در حوزه مسکن در مجموع ۶۶ هزار واحد شامل ۵۰ هزار واحد در حوزه شهری و ۱۶ هزار واحد در حوزه روستایی است.
وی افزود: در سفر رئیس جمهور ۱۴ هزار واحد به بهره برداری میرسد و با این آمار، ۲۰ هزار واحد از تکلیف استان در حوزه مسکن انجام شده است.
به گفته استاندار هرمزگان، ۲۱ درصد زمین مازاد بر زمینهای موردنیاز برنامه چهارساله مسکن استان تامین و برای ۹۱ درصد واحدها هم پروانه ساخت صادر شده که عملیات اجرایی بیشتر آنها آغاز شده است.
بیشتر بخوانید؛ نشست خبری استاندار پیش از حضور رئیس جمهور/ گزارش طرح های سفر اول
دوستی گفت: در تلاشیم سال ۱۴۰۳ سال تحویل بیشتر واحدها باشد.
وی گفت: در بسته راه هم علاوه بر پلها و ابنیه فنی، ۸۰۰ کیلومتر راه شامل راههای اصلی، فرعی و روستایی در حوزه بهسازی، روکش و آسفالت به بهره برداری میرسد.
استاندار هرمزگان افزود: در حوزه درمان نیز بیمارستان ۱۱۲ تختخوابی کودکان بندرعباس با سرمایه گذاری پالایشگاه نفت بندرعباس ساخته و آماده بهره برداری است.
دوستی گفت: بیمارستان ۷۸ تختخوابی فارابی بستک هم از دیگر طرح هاست.
به گفته دوستی، در مجموع ۱۹۰ تخت بیمارستانی و ۳۴ طرح بهداشتی و درمانی شامل خانههای بهداشت و درمانگاهها در سفر رئیس جمهور به استان به بهرهبرداری میرسد.
وی به طرحهای حوزه ورزش هم اشاره کرد و گفت: ۱۳۶ طرح ورزشی نیز به بهرهبرداری میرسد و آغاز ساخت ورزشگاه میناب مهمترین طرح ورزشی است.
استاندار هرمزگان گفت: ۸۰۰ کلاس درس در قالب ۲۰ مدرسه و ۷۲ طرح عمرانی نیز در حوزه آموزشی به بهره برداری میرسد.
دوستی افزود: ۳۰۲ کلاس درس هم که در سفر اول رئیس جمهور مصوب شده بود، هوشمندسازی شده است.
وی گفت: بسته گاز هم شامل دو بخش بزرگ از جمله خط سیریک به میناب به عنوان بخشی از کریدور صادراتی به کشورهای جنوب خلیج فارس و دریای عمان است که به ارزش ۵ هزار و۵۰۰ میلیارد تومان به بهره برداری میرسد.
استاندار هرمزگان افزود: ۲ هزار و۵۰۰ میلیارد تومان هم طرحهایی هستند که در حوزه گازرسانی به شهرها، روستاها و صنایع در سفر رئیس جمهور به بهره برداری میرسد.
دوستی گفت: در حوزه آب نیز ۱۵۶روستا و ۵ شهر از نعمت آب آشامیدنی پایدار بهرهمند میشوند.
مهدی دوستی گفت: بهره برداری از ۵ آب شیرینکن جدید به همراه افزایش ظرفیت دو آبشیرین کن از جمله طرح هاست، اما بهره برداری از طرحهای این حوزه به علت حجم بالای طرحهای سفر رئیس جمهور به زمان دیگری موکول میشود.
وی گفت: در حوزه فاضلاب نیز سه بخش فاضلاب بندرعباس، مدول اول فاضلاب میناب و فاضلاب خمینی شهر بشاگرد به بهره برداری میرسد.
استاندار هرمزگان درباره طرحهای بخش برق هم گفت: ۸ پست برق فشار قوی به ارزش دو هزار و۱۰۰ میلیارد تومان به اضافه هزار کیلومتر تعویض سیم به کابل به ارزش دو هزار و۷۰۰ میلیارد تومان در حوزه برق به بهرهبرداری میرسد.
دوستی افزود: ساخت نیروگاه اتمی سیریک نیز در چهار بخش آغاز میشود.
وی افزود: این نیروگاه ۵ هزار مگاواتی و در سطح جهانی جزء بزرگترین هاست که میتواند سرنوشت توسعه مکران را متحول میکند.
استاندار هرمزگان گفت: از بندرعباس تا چابهار نیروگاه نداشتیم و دلایل توسعه نیافتگی منطقه مکران هم نبود برق است.
دوستی گفت: دولت بر روی علتها تمرکز کرده و رویه ترانزیتی را در سواحل مکران توسعه میدهد و همزمان بخش خصوصی را برای سرمایه گذاری تشویق میکند.
وی گفت: در حوزه مخابرات جزایر خلیج فارس همچون بوموسی، تنب کوچک و بزرگ و دیگر جزایر به فیبر نوری مجهز شدند.
به گفته استاندار هرمزگان، در مجموع در سفر رئیس جمهور به استان طرحهایی به ارزش۷۴۰ میلیارد تومان در حوزه مخابرات و ارتباطات به بهره برداری میرسد.
دوستی گفت: یک بسته بزرگ نیز به ارزش۴۰ هزار میلیارد تومان شامل طرحهای بندری است که ساخت آنها آغاز میشود.
وی افزود: ترمینال مکانیزه ریلی و غلات، طرح توسعه بندرلنگه، زیرساختهای گردشگری دریایی و مهمتر از همه طرح توسعه پس کرانه ۲ هزار و۴۰۰ هکتاری بندر شهید رجایی از جمله این طرح هاست.
دوستی گفت: ساخت بنادر سیریک، بوموسی و بخشی از بندر پارسیان و توسعه بنادر گوکسر و بندر جاسک بخشی از بسته بندری است.
استاندار هرمزگان گفت: افزایش تولید۶۰ مگاواتی نیروگاه ایسین و بخش اول نیروگاه آلومینیوم المهدی با ظرفیت ۱۸۳ مگاوات از طرحهای نیروگاهی است.
به گفته دوستی، با این اقدامات، مجموع توان نیروگاههایی که از ابتدای دولت تاکنون تولید خود را آغاز کرده و به بهرهبرداری رسیدهاند به بیش از هزار مگاوات رسیده میرسد.
وی گفت: در این سفر همچنین چهار طرح بزرگ نفتی مربوط به بخش خصوصی شامل پتروپالایشگاه، واحد وکس و روغن سازی، تولید هیدروکربن سبک و سنگین و قیرسازی به بهره برداری میرسند.
استاندار هرمزگان افزود:۳۰۰ میلیون یورو طرح در جاسک شامل ایستگاه تقویت فشار خط گوره جاسک، نیروگاه ۱۵ مگاواتی و ایجاد ظرفیت ذخیره سازی ۲ میلیون بشکه در جاسک داریم که بخشی از بسته نفتی است.
دوستی گفت: یکی از بزرگترین بستههای افتتاحی مربوط به حوزه صنعت است.
وی افزود: در این سفر ۷ شهرک صنعتی جدید به بهرهبرداری میرسد که بیشتر در مناطق کمتر برخوردار قرار دارند.
استاندار هرمزگان گفت: ۱۲۸ بنگاه و کارخانه اقتصادی نیز به بهره برداری میرسد که شامل کارخانههای تولیدات فلزی، قایق و شناورسازی و ساخت تبلت و موبایل است.
دوستی با بیان اینکه سهم معدن در اقتصاد استان کمتر از نیم درصد است و این ضعف بزرگ است، افزود: کارخانه آهک کلسینه بندرعباس، دو کارخانه کنسانتره آهن هماتیت رضوان و تنگزارغ و کارخانه دولومیت کلسینه حاجی آباد، چهار کارخانه بزرگ در حوزه معدن هستند.
وی گفت: اکتشاف در ۴ پهنه اکتشافی سیلیس باغات، جازموریان، بشاگرد و پهنه آهن غرب نیز در این سفر آغاز میشود.
استاندار هرمزگان افزود: بسته صنایع تبدیلی کشاورزی نیز شامل ایجاد ظرفیت ۲۳۲ هزار تن صنایع تبدیلی کشاورزی و سردخانههایی هستند که در قالب ۱۷ کارخانه در این سفر به بهر برداری میرسند.
دوستی گفت: واحدهای سورتینگ هم در حوزه آبزی پروری بویژه در غرب استان در زمینه سردخانه و بسته بندی به بهر برداری میرسد که با اعتبار بخش خصوصی ساخته شده اند.
استاندار هرمزگان افزود: بسته کشاورزی هم شامل گلخانه ها، مزرعه بزرگ خرمای پلپلک بشاگرد و مزرعه و کارخانه چوب است که ساخت آن آغاز شده است.
دوستی گفت: زمینی هم برای کاشت اکالیپتوس تامین شده که ۲۳۵ هزار درخت تاکنون در این زمین تولید شده و بخشی بین مردم توزیع شده است.
وی افزود: ۴ هزار و۴۰۰ هکتار مزرعه میگوی جدید، ۶ هزار و صد تن ظرفیت جدید ماهی در قفس و حدود ۶ هزار و صد هکتار هم برق رسانی به مزارع میگو ایجاد شده است.
استاندار هرمزگان گفت: تولید میگو در استان کمتر از دو تن در هکتار است در حالیکه کشورهای منطقه تا ۱۶ تن در هکتار تولید میکنند.
وی علت این موضوع را برق نداشتن مزارع پرورش میگو دانست و افزود: برای این منظور برق رسانی به مزارع پرورشی استان صورت گرفته است.
استاندار هرمزگان گفت: ساخت سه مرکز بازسازی و تقویت ذخایر آبزیان که در سفر دور قبل مصوب شد در سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
دوستی گفت: ۵ هزار قطعه زیستگاه مصنوعی در استان نیز که جزء مصوبات دور اول سفر بود تولید و بخشی از آن تاکنون نصب شده است.
وی افزود: کاشت ۶ و نیم میلیون نهال سهم استان در حوزه منابع طبیعی است که تاکنون بیش از سه و نیم میلیون نهال کاشته شده است.
استاندار هرمزگان افزود: در حوزه مردمی سازی اقتصاد نیز یک بسته افتتاحی وجود دارد.
دوستی گفت: به همت صبا فولاد و صندوق بازنشستگی، بزرگترین عرضه بورس در شرکت صبا فولاد انجام شد و چهار هزار و ۴۵۰ میلیارد تومان از این محل برای توسعه کارخانه بریکت صبا فولاد تامین شد.
دوستی گفت: با این اقدام ۷۲ هزار سهامدار حقیقی و حقوقی برای صبا فولاد ایجاد شد و نشان داد، میشود یک واحد کوچک بریکت سازی را با آورده خرد مردمی به یکی از بزرگترین واحدهای بریکت سازی دنیا تبدیل کرد.
وی افزود: زنجیرههای مربوط به ابریشم، ماهیان تزئینی و آبزی پروری و تولید نهال در حوزه مردمی سازی دیده شده است.