پخش زنده
امروز: -
اقتصاددانان آلمانی با وجود مصوبه برچیده شده نیروگاههای هستهای در این کشور معتقدند برای کاهش قیمتها در صنایع، استفاده از انرژی هستهای ضروریست.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از برلین، دولت آلمان سه نیروگاه هستهای باقی مانده خود را فروردین امسال تعطیل کرد، این نیروگاههای هستهای در دهههای گذشته یک سوم برق این کشور را تامین میکردند و تا سال گذشته نیز سهم ۶ درصدی از تولید برق را برعهده داشتند.
در عین حال با بحران پدیده آمده در حوزه انرژی از زمان آغاز جنگ روسیه و اوکراین و افزایش بهای برق به ویژه در حوزه صنایع آلمان، حالا برخی احزاب سیاسی خواستار بازگشت به انرژی هستهای و فعال کردن دوباره نیروگاهها شده اند.
کلمنس فوست نظریه پرداز اقتصاد و رییس موسسه تحقیقات اقتصادی لایب نیتس در دانشگاه مونیخ گفته است: برای پایین آوردن قیمت برق صنایع یکی از راهها تحقیقات روی انرژیهای تجدید پذیر است و دیگر اینکه باید مجدد به انرژی هستهای روی بیاوریم.
حزب لیبرالها که در دولت حضور دارد و حزب جایگزینی برای آلمان به عنوان اپوزوسیون در مجلس فدرال، خواهان بازگشت به استفاده از انرژی هستهای و ادامه فعالیت نیروگاهها هستند.
در عین حال اولاف شولتس صدر اعظم میگوید: استفاده از نیروگاههای هستهای بحثی خاتمه یافته است و دیگر در آلمان از این انرژی استفاده نخواهد شد.
اولاف شولتس به دویچه لند فونک گفته است: که ساخت نیروگاههای جدید هستهای به ۱۵ سال زمان و هزینهای در حدود ۱۵ تا ۲۰ میلیارد یورو نیاز دارد.
این مخالفت شولتس در حالیست که در آلمان به عنوان صنعتیترین کشور اروپا، قیمت برق در صنایع بالاتر از همه کشورهای عضو اتحادیه است.
ورونیکا گریم از اقتصاددانان برجسته آلمان نیز گفته است: باید در هزینه برق اصلاحی صورت بگیرد و مالیات آن نیز به کاهش یابد.
در همین میشاییل هوتر مدیر موسسه اقتصادی آلمان نیز خواستار کاهش قیمت برق صنعتی شد.
وی گفت: انتظار طولانی برای برق ارزان باعث به خطر افتادن پایگاه اقتصادی آلمان خواهد شد.
درباره درخواستها برای کاهش قیمت برق صنعتی در آلمان، اولاف شولتس صدر اعظم این موضوع را درظاهر ساده، اما در عمل پیچیده خوانده و گفته است: برای این کار یا باید مشتریان برق غیر صنعتی پول بیشتری بدهند تا قیمت کلی برق برای شرکتها ارزان شود، یا مالیات دهندگان از جیب خود هزینه برق صنایع را پرداخت کنند و یا شرکتها با گرفتن وامهای کلان این گرانی را جبران کنند.
راه حلهایی که هر کدام عوارض زیادی خواهد داشت و شولتس گفته است باید برای یافتن راه حل، تلاشهای زیادی صورت بگیرد.
میانگین قیمت برق صنعتی در آلمان امسال حدود ۲۷ سنت برای هر کیلو وات ساعت است. نرخی که نصف قیمت سال گذشته یعنی دوران اوج بحران انرژیست، اما همچنان قیمت برق صنعتی در آلمان سه برابر فرانسه، چهار برابر آمریکا و هفت برابر چین است.