پخش زنده
امروز: -
آبهای سطحی فلسطینیان در غزه حاوی آلودگیهایی است که از سالها قبل پس از محاصره نظامی رژیم صهیونیستی به همین وضعیت باقی مانده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از شبکه تلویزیونی «پرس تی وی» وضعیت آلودگی آبهای سطحی در نوار غزه حالا به وضعیت خطرناکی رسیده است.
آلودگی آبهای سطحی در نوار غزه در وضعیت خطرناکی قرار گرفته است. آبهای دریاچهها و مناطق ساحلی در غزه به دلیل ورود آلودگیهای گوناگون به داخل آب تقریباً کاملا آلوده شده که این وضعیت مردم غزه را در شرایط سختی قرار داده است. رژیم صهیونیستی محدودیتهای زیادی را برای ورود تجهیزات تصفیه آب به داخل غزه به منظور نگهداری از شبکه آب آشامیدنی و فاضلاب وضع کرده است. همچنین این رژیم در طول جنگهای قبلی، حملاتی به تاسیسات زیربنایی آب و فاضلاب غزه داشته است. آلودگی شبکه توزیع آب خطرات زیادی را برای سلامتی مردم به خصوص در مناطق ساحلی به وجود آورده است.
ماجد الشاوا رئیس شبکه سازمانهای مردم نهاد فلسطین: رژیم صهیونیستی به محاصره غزه ادامه میدهد و این محاصره شرایط بسیار سختی را برای آب سطحی در غزه به وجود آورده است. آبهای آشامیدنی در ۹۷ درصد از غزه آلوده است و این وضعیت به دلیل تخریب گسترده شبکه آبرسانی ناشی از حملات اخیر رژیم صهیونیستی در نوار غزه است.
بیش از دو میلیون نفر از ساکنان غزه مجبورند برای بهره مندی از آب سالم برای نوشیدن یا پخت و پز، فیلتر تصفیه آب خریداری کنند. آب آشامیدنی کنونی در غزه برای استفاده انسان غیرقابل شرب است و مردم تنها از این آب برای تمیز کردن خانه هایشان و نظافت استفاده میکنند.
شهروند زن ساکن غزه: آب آشامیدنی در اینجا مناسب نوشیدن نیست. به نظر من حتی این آب برای حیوانات هم مناسب نیست. آب آشامیدنی کنونی بیماری به همراه میآورد و ما تنها از آن برای شستشو و نظافت خانه استفاده میکنیم. خانواده من هزینه زیادی برای خرید فیلتر تصفیه آب متقبل شده اند. ما تنها از آبی که توسط فیلتر تصفیه میشود برای پخت و پز و نوشیدن استفاده میکنیم.
اقدامات غیرانسانی رژیم صهیونیستی در غزه زندگی فلسطینیان در مناطق ساحلی را بسیار سخت کرده است. آلودگی آبهای سطحی در غزه حداقل سه برابر حد مجاز اعلام شده برای آبهای ایمن در برابر آلودگی توسط سازمان بهداشت جهانی است.
باسم ابو جرای مرکز حقوق بشری المیزان در غزه: بیش از ۹۰ درصد از آبهای سطحی در غزه آلوده است و از استاندارهای لازم سازمان بهداشت جهانی برخوردار نیست. محاصره، ادامه حملات مکرر رژیم صهیونیستی و هدف قرار دادن مستقیم زیرساختهای حیاتی در غزه موجب خسارت وارد شدن به سامانههای آب و فاضلاب شده و بر شبکه توزیع آب غزه تاثیر گذاشته است. با ادامه این حملات، بحران آب در غزه همچنان پا برجا خواهد بود.
مصرف آب آلوده که میزان آلودگی آن فراتر از استانداردهای بین المللی ایمنی آب است میتواند بطور بالقوه موجب بیماریهای متعدد شود.
ادامه محاصره و حملات رژیم صهیونیستی به غزه از سال ۲۰۰۸ موجب ویرانی زیرساختهای آبی در غزه و همچنین موجب افزایش آلودگی منابع آبی شده است.