• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۰۶۹۴۵
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۰
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه
در گردهمایی چین‌شناسان جهان در پکن صورت گرفت:

دکتر وفایی ، عضو هیأت امنای مرکز جهانی چین‌شناسی شد

نخستین مرکز بین‌المللی چین‌شناسی با حضور چین‌شناسان کشور‌های مختلف در پکن افتتاح شد و عضو هیأت علمی گروه زبان و ادبیات چینی دانشگاه تهران به عضویت هیأت امنای این مرکز درآمد.

دکتر وفایی ، عضو هیأت امنای مرکز جهانی چین‌شناسی شدبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران، گردهمایی چین‌شناسان جهان در پکن با حضور اساتیدی از دانشگاه‌های ایران، آمریکا، روسیه، آلمان، آرژانتین، آفریقای جنوبی، اوکراین، ترکیه، قزاقستان، انگلیس، پرو، کنیا، یونان، مالزی، افغانستان، ایرلند، اتریش و کشور‌های دیگر برگزار شد و همزمان با نخستین کنفرانس چین‌شناسان جهان، نخستین مرکز بین‌المللی چین‌شناسی در شهر چینگ دائوی چین، با پیام شیء جین پینگ عالی‌رتبه‌ترین مقام چین افتتاح شد.

در پیام شیء جین پینگ به این نشست آمده است: تعامل و ارتباط برابر میان تمدن‌های مختلف جهان و آموزش متقابل آن‌ها از یکدیگر، رهنمود‌های معنوی قدرتمند و قابل توجهی را برای حل مسائل و معضلات کلان جهانی ارائه خواهد کرد.

او همچنین در پیام خود خطاب به چین‌شناسان حاضر در این نشست اظهار داشت: امید است چین‌شناسان کشور‌های مختلف به عنوان سفرای ارتباط و ادغام تمدن چین با دیگر تمدن‌های جهانی، با تلاش مثبت خویش، ضمن ایجاد زمینه‌های تعامل فرهنگی فی‌مابین، موجبات افزایش درک متقابل، دوستی و همکاری بین تمدنی را فراهم آورند.

در این کنفرانس که همزمان با سومین نشست گفتگو و تعاملات فرهنگی - تمدنی جهان در محل آرشیو ملی کشور چین در پکن برگزار شد، هن جنگ، معاون رئیس‌جمهور چین سخنرانی کرد و از نقش مهم چین‌شناسان سراسر جهان در تقویت و غنی‌سازی مطالعات چین در جهان سخن گفت.

وی همچنین با اشاره به توجه جهانی به امر مطالعات چین طی سال‌های اخیر، تعمیق در این موضوع با توجه به تمایل جهانی به عبور از فضای یکجانبه‌گرایی را ضروری توصیف کرد.

دکتر وفایی ، عضو هیأت امنای مرکز جهانی چین‌شناسی شد
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران که به نمایندگی از کشورمان در این نشست حضور داشت، در سخنانی با اشاره به طرح ابتکار «پیکره مشترک سرنوشت جامعه بشری» از سوی کشور چین، گفت: بسیاری از ابتکاراتی که در سال‌های اخیر از جانب چین مطرح می‌شود ریشه در بنیان‌های تمدنی مشرق زمین داشته و با جستجو در منابع معرفتی شرقی از اندیشه‌های کنفسیوس و لائوزه تا افکار ابن سینا، سهروردی یا مولانا می‌توان به مشترکات قابل توجهی در این زمینه دست یافت.

وی با اشاره به نمونه‌هایی از ادبیات پارسی، افزود: از سویی در اشعار سعدی، تمثیل «پیکره مشترک آدمیان» و لزوم همیاری انسان‌ها با یکدیگر دیده می‌شود و از سوی دیگر در ابیاتی از ناصر خسرو قبادیانی، دیگر شاعر ایران زمین، آدمیان به درختان خدا تشبیه شده‌اند که همه محترم هستند و نباید به ایشان آسیبی رساند.

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: در قرآن کریم که مهمترین اثر محترم کلاسیک در میان مسلمانان جهان است و بسیاری از متون ادبی - فرهنگی جهان اسلام متأثر از آن بوده نیز «سرشت مشترک انسان‌ها» که این روز‌ها از سوی چین مورد تاکید قرار گرفته، مورد اشاره است و حتی در بسیاری از احادیث منقول از پیامبر اسلام (ص) و دیگر بزرگان دینی نیز بر این امر و لزوم همدردی و همیاری آدمیان با یکدیگر تاکید شده است.

وفایی گفت: ریشه مشترک تمام این موارد به «گنجینه معرفتی مشرق زمین» باز می‌گردد که بنظر می‌رسد در صورت ایجاد شناخت متقابل و شکل‌گیری گفتگوی تمدنی در شرق عالم، معارف شرقی ظرفیت قابل توجهی برای ارائه راه حل جهت حل معضلات کنونی جامعه بشری را خواهند داشت؛ ادیان و مکاتب فلسفی شرق از جنبه اسلام، دائوییسم، مکتب کنفسیوس، بودیسم و … در صورت شناخت بی‌واسطه یکدیگر قابلیت ارائه محصولات مشترک معرفتی برای مواجهه با بسیاری از مشکلات انسان امروز را خواهند داشت و چنانچه این شعاع‌های پراکنده نور در نقطه‌ای متمرکز شوند، موجب تأثیرگذاری جهانی خواهند شد.

وی همچنین با اشاره به اهمیت مطالعات چین با بهره‌گیری از منابع دست اول اظهار داشت: تصویر کنونی در بسیاری از کشور‌های جهان از چین تصویری با واسطه و حاصل بهره‌گیری از منابع عمدتاً غیر چینی است که هم در حوزه‌های علمی و هم در عرصه‌های رسانه‌ای شمایلی ناقص از وجوه مختلف این کشور جهان را بدست داده است. بنظر می‌رسد چین را باید خواند و در این زمینه چین‌شناسی بی‌واسطه امری اساسی تلقی می‌شود که با توجه به توسعه چین و جایگاه این کشور در جهان امروز یکی از نیاز‌های اساسی کشور‌های مختلف است.

وفایی یادآور شد: با توجه به اهمیت شناخت تمدن‌های شرقی از یکدیگر برای ایفای نقش مؤثر در جهان امروز و فردا و شکل‌دهی به گفتگو‌های تمدنی، چین‌شناسی حقیقی با استناد به متون غنی دست اول ادبی و فلسفی کشور چین امری حیاتی است که در این نشست نیز مورد توجه تمام شرکت‌کنندگان قرار داشته است.

در حاشیه این جلسات همچنین مذاکراتی برای گسترش مناسبات علمی - پژوهشی دانشگاه تهران با مراکز دانشگاهی و ارگان‌های مطالعاتی کشور چین در زمینه مطالعات زبان و فرهنگ با دانشگاه تهران برگزار شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ضرورت ترمیم سریع محل سیم‌های سرقت‌شده برق و تلفن در اردبیل
انبارهای استان مرکزی مملو از نهاده‌های دام و طیور
راه اندازی دکل جدید همراه اول در شهرک صنعتی کاویان فریمان
دارو‌های قاچاق عامل تداخل دارویی و مسمومیت‌های شدید
یادگار ماندگار پدر برای فرزند آسمانی‌اش
عرضه بیش از ۹۲۰ هزار تن کالا در تالار‌های بورس کالا
آغاز هفته سوم لیگ برتر والیبال ساحلی از بندر ترکمن
آخرین روز‌های پاییز کم بارش
جهش تولید در کشاورزی با دانش گره خورده است
ثبت احوال بوشهر در مسیر حکمرانی هوشمند
ارتش بر خلق فناوری‌های بازدارنده متمرکز شده است
انتشار کتاب‌های کودک در هفته‌ای که گذشت
تولید تجهیزات آزمایشگاهی داخلی، گامی حیاتی در جهت خودکفایی علمی و کاهش خروج ارز است
جهش ۴۸ درصدی صادرات چای ایران
اداره کشور با «نمی‌توانم» و «نمی‌شود» معنا ندارد
هشدار پلیس راه درباره احتمال سیلاب
اسماعیلی: هنوز تا تحقق عدالت و کیفیت آموزشی فاصله داریم
استمرار برفروبی در جاده‌های کوهستانی مازندران
مصر اتیوپی را به اقدام نظامی تهدید کرد
آغاز ثبت سفارش جدید محصولات ایران خودرو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
اتوبوس‌های قم ۲۶ آذر رایگان شد
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
امروز؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۳ آذر
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)
بارش برف وباران در برخی نقاط استان کرمان  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
ممنوعیت استفاده از گرما تابش و میز آتشدان در مراکز گردشگری و تجاری خراسان رضوی  (۱ نظر)
طرح جامع جمع‌آوری آب‌های سطحی اهواز نیازمند ۱۵ همت اعتبار  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)