پخش زنده
امروز: -
محققان ارتباط مضر قابل توجهی را بین مصرف شکر و ۴۵ پیامد از جمله آسم، دیابت، چاقی، بیماری قلبی، افسردگی، برخی از سرطانها و مرگ یافتند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ محققان پس از بررسی شواهد جامعی که به تازگی توسط The BMJ منتشر شد، توصیه میکنند مصرف قندهای اضافه شده را به حدود شش قاشق چایخوری در روز کاهش دهید و نوشیدنیهای شیرین شده با شکر را به کمتر از یک وعده در هفته محدود کنید؛ بنابراین گزارش، این محققان ارتباط مضر قابل توجهی را بین مصرف شکر و ۴۵ پیامد از جمله آسم، دیابت، چاقی، بیماری قلبی، افسردگی، برخی از سرطانها و مرگ یافتند.
به طور گستردهای پذیرفته شده که مصرف بیش از حد قند میتواند اثرات منفی بر سلامتی داشته باشد و این امر سازمان بهداشت جهانی WHO و سایرین را بر آن داشته است که مصرف قندهای آزاد یا افزوده شده را به کمتر از ۱۰ درصد از کل انرژی دریافتی روزانه کاهش دهند.
این محققان اعتقاد داشتند قبل از تدوین سیاستهای دقیق برای محدودیت قند، کیفیت شواهد موجود باید به طور جامع ارزیابی شود. بنابراین، محققان مستقر در چین و ایالات متحده برای ارزیابی کیفیت شواهد، سوگیریهای بالقوه و اعتبار همه مطالعات موجود در مورد مصرف شکر رژیمی و پیامدهای سلامتی، یک بررسی جامع انجام دادند.
این مرور شامل ۷۳ متاآنالیز (۶۷ مطالعه مشاهدهای و شش کارآزمایی تصادفیسازی شده کنترلشده) از ۸۶۰۱ مقاله بود که ۸۳ پیامد سلامتی در بزرگسالان و کودکان را پوشش میداد.
محققان کیفیت روششناختی مقالات وارد شده را ارزیابی کردند و شواهد را برای هر پیامد بهعنوان کیفیت بالا، متوسط، پایین یا بسیار پایین برای نتیجهگیری درجهبندی کردند.
ارتباط مضر قابل توجهی بین مصرف قند در رژیم غذایی و ۱۸ پیامد غدد درون ریز یا متابولیک از جمله دیابت، نقرس و چاقی یافت شد. ۱۰ پیامد قلبی عروقی از جمله فشار خون بالا، حمله قلبی و سکته مغزی. هفت پیامد سرطان شامل سرطان سینه، پروستات و پانکراس و ۱۰ پیامد دیگر از جمله آسم، پوسیدگی دندان، افسردگی و مرگ.
شواهد با کیفیت متوسط نشان میدهد که مصرف نوشیدنی شیرین شده با قند به طور قابل توجهی با افزایش وزن بدن برای بالاترین در مقابل کمترین مصرف مرتبط است، در حالی که هر مصرفی در مقابل بدون مصرف شکر افزوده با افزایش تجمع چربی کبد و ماهیچه مرتبط است.
شواهد کیفی نشان داد که هر وعده در هفته افزایش مصرف نوشیدنی شیرین شده با شکر با ۴ درصد بیشتر خطر ابتلا به نقرس همراه بود و هر ۲۵۰ میلی لیتر افزایش در روز مصرف نوشیدنی شیرین شده با شکر با ۱۷ و ۴ درصد خطر بیشتر بیماری عروق کرونر قلب و مرگ، به ترتیب مرتبط بود.
شواهد با کیفیت پایین همچنین نشان داد که هر ۲۵ گرم در روز افزایش مصرف فروکتوز با افزایش ۲۲ درصدی خطر ابتلا به سرطان پانکراس مرتبط است.
به طور کلی، هیچ شواهد قابل اعتمادی به غیر از تومورهای مغزی گلیوما، کلسترول تام، دیابت نوع ۲ و مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی عروقی، ارتباط مفیدی بین مصرف قند در رژیم غذایی و هرگونه پیامد سلامتی نشان نداد.
با این حال، محققان میگویند که این ارتباطهای مطلوب توسط شواهد قوی پشتیبانی نمیشود و این نتایج باید با احتیاط تفسیر شوند.
محققان اذعان میکنند که شواهد موجود عمدتاً مشاهدهای و با کیفیت پایین هستند و تأکید میکنند که شواهد مربوط به ارتباط بین مصرف قند رژیمی و سرطان محدود است، اما تحقیقات بیشتر را ایجاب میکند.
با این وجود، آنها میگویند این یافته ها، همراه با WHO، صندوق جهانی تحقیقات سرطان و راهنمای موسسه آمریکایی تحقیقات سرطان، کاهش مصرف قندهای آزاد یا قندهای افزوده شده را به کمتر از ۲۵ گرم در روز (تقریبا شش قاشق چای خوری در روز) و نوشیدنیهای شیرین شده با شکر به کمتر از یک وعده در هفته (تقریباً ۲۰۰-۳۵۵ میلی لیتر در هفته) و محدود کردن مصرف را پیشنهاد میکند.
آنها اضافه میکنند که برای تغییر الگوهای مصرف شکر، به ویژه برای کودکان و نوجوانان، ترکیبی از آموزش بهداشت عمومی و سیاستهای گسترده در سراسر جهان نیز ضروری است.
متن کامل این مقاله در مجله News Medical منتشر شده است.