• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۱۹۷۶۲
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۱

باورهای نادرست در رژیم غذایی

سیزدهمین بسیج ملی تغذیه با شعار" حال خوب با وزن مناسب " از ۲۴ دی‌ماه تا هفتم بهمن در سراسر کشور برگزار می‌شود . در این گزارش به برخی باورهای غلط تغذیه ای از زبان یک متخصص تغذیه بررسی می شود .

به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا وسیما،  متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با انتقاد از برخی باورهای تغذیه‌ای نادرست برای رژیم کاهش وزن، گفت: یکی از باورهای اشتباه رایج بین عموم مردم، آن است که سالم ترین نان، سنگک است، اما این باور درست نیست.
 تیرنگ نیستانی افزود: سلامت نان در گرو سلامت آرد، خواص تغذیه ای و روش طبخ است، در حال حاضر عمدتا نانوایی‌ها برای تهیه نان سنگک از آرد سفید استفاده می‌کنند بنابراین نان سنگکی که با آرد سفید تولید می‌شود مزیتی بر سایر نان‌های سنتی ندارد.
وی اظهار داشت: نان سنگک با حرارت مستقیم و سوخت های فسیلی طبخ می شود و این موضوع باعث می‌شود که مواد زیان ‌بار و مضر، سلامت نان را تحت تاثیر قرار دهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: برخی بر این باورند که با ریختن سبوس روی نان سنگک سلامت آن به مراتب بیشتر می‌شود، جدا از این که در بیشتر موارد سبوس‌ها به فلزات سنگین و مشخصا آرسنیک آلوده هستند، اضافه کردن سبوس به نان مزیتی بیشتری در مقایسه با انواع نان ایجاد نمی‌کند.
وی توصیه کرد: نان سنگک به سایر نان‌های سنتی مزیتی ندارد، بنابراین صرفا با معیار سالم‌تر بودن این نان‌ها، نمی‌توان توصیه به استفاده از آن کرد.
نیستانی به دومین باور خطرناک تغذیه‌ای در بین عموم مردم اشاره کرد و افزود: بسیاری از افراد معتقدند روغن‌های جانوری خصوصا روغن دنبه به عنوان چربی مفید به سایر روغن‌ها ارجحیت دارد، این باور نیز از اساس غلط است.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه با انتقاد از این باور تغذیه‌ای غلط مبنی بر این‌که در گذشته مردم با استفاده از روغن‌های حیوانی زندگی سالم‌تری داشتند، گفت: گذشتگان ما به مشاغلی چون دامپروری و کشاورزی مشغول بودند، با صنعتی شدن جوامع و مشاغل و همچنین پدیده پشت میز نشینی نمی‌توان همان اصول تغذیه‌ای قدیم را برای زندگی امروز تجویز کرد، ضمن این‌که امراض مختلف در گذشته حتی جوان‌ترها را قربانی می‌کرد.
وی مصرف روغن‌های جانوری به بهانه سالم تر بودن را مورد انتقاد قرارداد و گفت: بدون شک استفاده از روغن‌های جانوری و مشخصا روغن دنبه در دراز مدت باعث انسداد عروق می‌شود.
این متخصص تغذیه ورژیم درمانی دانشگاه افزود: افرادی‌که مصرف روغن دنبه را توصیه می‌کنند اگر یافته‌ای مبنی بر سلامت این چربی‌ها دارند باید با مستندات علمی ثابت کنند.
وی تاکید کرد: تمامی مستندات و شواهد علمی نشان از این دارد که آثار زیانبار چربی‌های حیوانی به مراتب بیشتر از فواید آن است. باور سوم، غلط و متداولی که بین عموم مردم رواج دارد این است که هر زمان احساس ضعف یا گرسنگی دارید بیسکویت سبوس دار بخورید.
یک بشقاب پر از بیسکویت سبوس دارمتخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی توضیح داد: اضافه شدن سبوس به مواد غذایی مثل بیسکویت، نان ها و ماکارونی، ارزش و مزیت نسبی ماده غذایی را بالاتر می برد ولی هرگز به این معنی نیست که از کالری آن می کاهد یا برای سلامت مفید است و یا می توان در مقادیر بالا از آن استفاده کرد.
به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه، یکی از رایج ترین واشتباه ترین باورهای عمومی آن است که دوره بارداری دوره رژیم غذایی نیست اضافه کرد: بسیاری از مردم برداشت درستی از واژه رژیم ندارند، رژیم بارداری به معنی برقراری تعادل تغذیه ای برای حفظ سلامت مادر و جنین است.
وی یادآوری کرد: دوره بارداری بی تردید زمان گرفتن رژیم کاهش وزن نیست، یک خانم باردار حتی اگر حین بارداری وزن بسیار بالایی هم داشته باشد نباید رژیم هایی را با قصد کاهش وزن دنبال کند، در این دوران حساس وزن باید به صورت منطقی بالا رود.
نیستانی اظهار داشت: زنان باردار نیازمند مشاوره گرفتن از متخصصان تغذیه در دوران بارداری هستند و این توصیه که در بارداری یا شیردهی باید جای دو نفر غذا بخوریم از پایه و اساس غلط است.
وی، هدف از رژیم های غذایی را کاهش یا کنترل وزن برای ارتقای سلامت دانست و افزود: اگر هدف صرفا کاهش وزن باشد، هر راهکاری می تواند برای لاغر شدن به عنوان ابزار استفاده شود، این کار به ضرر سلامت منجر خواهد شد.
نیستانی ادامه داد: خوردن غذاهای کم کالری به کاهش وزن کمک می کند، برخی از افراد برای این‌که وزنشان را کم کنند به رژیم‌های لاغری میوه و سبزیجات رو می‌آورند و انواع میوه‌ها را در سبد غذایی‌شان قرار می‌دهند غافل از این‌که استفاده بیش از حد از میوه‌ها هم برای رژیم لاغری مناسب نیست و حتی به دلیل قند بالا باعث چاق شدن هم می‌شود.
وی با بیان اینکه استفاده بیش از حد نیاز بدن از شیر با هدف لاغر شدن یکی دیگر از باورهای غذایی غلطی است که بسیار رایج است، گفت: استفاده از شیر و لبنیات در مقادیر توصیه شده هیچ اشکالی ندارد و می تواند سلامت بدن را تضمین کند ولی نکته اینجاست که افراط در مصرف این ماده غذایی موجب انباشت چربی در بدن می شود.
یک لیوان شیر در کنار دوبطری شیروی ادامه داد: هرلیوان شیر ۲ و نیم درصد چربی معادل ۱۰ قاشق برنج (منهای روغن) کالری دارد، بنابراین با این باور که شیر غذایی سالم است و کالری ندارد نمی توان بیش از مقدار توصیه شده (دولیوان در روز) از این ماده غذایی استفاده کرد.
سیزدهمین بسیج ملی تغذیه با شعار" حال خوب با وزن مناسب " از ۲۴ دی‌ماه تا هفتم بهمن در سراسر کشور برگزار می‌شود و بر اساس این تقویم دو هفته‌ای ۲۶ دیماه با عنوان عوامل تغذیه‌ای موثر از چاقی(رفتارهای انتخاب غذایی، باورها و عادات نادرست غذایی (کودکان- بزرگسالان) نامگذاری شده است.

منبع : ایرنا 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رسانه تعیین‌کننده‌ترین ابزار‌ جنگ نرم
ورود سامانه بارشی جدید به بخش‌های غربی کشور
آغاز ارائه خدمات رایگان دندان‌پزشکی به مددجویان خراسان شمالی
آزادی ۱۲ زندانی واجد شرایط به مناسبت ولادت حضرت علی (ع)
فون درلاین: صلحی پایدار برای اوکراین آرزو می‌کنم
درخشش گروه‌های نمایشی چهارمحال‌وبختیاری در جشنواره تئاتر افراد دارای معلولیت منطقه آفتاب
قاری ایرانی مهمان ویژه مراسم شبی با قرآن در بوسنی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ دی
ادعای رژیم صهیونیستی به رهگیری یک پهپاد حامل سلاح مصری
بیش از ۴۰ درصد کنتور‌های برق خراسان شمالی هوشمند است
هشدار درباره رعایت ایمنی وسایل گرمایشی در فصل سرما
نامه ایران به آژانس در پی تهدیدات اخیر آمریکا علیه کشورمان
۱۳ طرح آبخیزداری در لرستان اجرا می‌شود
شاهین ۰ _ آلومینیوم اراک ۱
تحول در صنعت نیمه‌رسانا با تولید ویفر شش‌اینچی گرافنی
فعال‌سازی سهمیه خدمات پس از فروش واردکنندگان خودرو
پایان قاطع پلیس به اقدام مجرمانه
فوت مشکوک در لنجان
فصل سرما و افزایش مشاهده حیات‌وحش در اطراف شهرها و روستاها
مسمومیت بیش از ۳۰ نفر بر اثر گازگرفتگی در چاراویماق
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازداشت شهردار آبادان
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو
سال آینده حقوق کارمندان بیش از ۲۰ درصد افزایش می‌یابد
مهدی سماواتی: من زنده‌ام
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد
ثبت ملی دو آیین محلی کرمانشاه در فهرست رویدادهای گردشگری کشور
انتخابات شورا‌ها؛ عزم رسانه ملی؛ افزایش سرمایه اجتماعی
هماهنگی مقامات عالی اقتصادی برای مدیریت بازار
شهادت یکی از بسیجیان کوهدشت به دست اغتشاشگران
سردار وحیدی جانشین فرمانده کل سپاه شد
کاهش شدید دما در بیشتر مناطق کشور؛ ۱۰ دی ۱۴۰۴
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۰ دی
اعتراض رسمی باشگاه استقلال به داوری و احکام انضباطی در لیگ برتر
شمسایی ۲۰ ملی‌پوش فوتسال را به اردو فراخواند
جام یاشاردوغو و وهبی امره؛ نخستین محک بین المللی کشتی گیران در سال ۲۰۲۶
گروسی، تجاوز نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند  (۲ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است  (۱ نظر)
توسعه عدالت آموزشی یک مأموریت ملی است  (۱ نظر)
بخش خصوصی مسئولیت اجتماعی خود را فراموش نکند  (۱ نظر)
نظام حکمرانی انرژی دیگر قابل ادامه نیست  (۱ نظر)
تصمیم گیری مردم در هزینه کرد بخشی از بودجه شهرداری؛ با اجرای طرح «من شهردارم»  (۱ نظر)
علت بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام فاضلاب شهرهای منطقه است  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قاتل خاموش جان مرد ۵۰ ساله را گرفت  (۱ نظر)