• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۵۷۷۸۲۸
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۹
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

بزرگترین ذخیره‌گاه ژنتیکی جنگل‌های اُرس و بنه کشور در خلخال

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل گفت: جنگل‌های درختان قد کوتاه اُرس و بنه خلخال به عنوان بزرگترین ذخیره گاه ژنتیکی درختان نادر جنگلی در کشور محسوب می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، محمود قلی زاده در دیدار با امام جمعه خلخال با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد جنگل‌های استان اردبیل در شهرستان خلخال واقع شده است، گفت: بیش از ۴۵ هزار هکتار از ۶۹ هزار هکتار جنگل استان اردبیل در این شهرستان واقع شده است و این جنگل‌ها با برخورداری از نادرترین گونه‌های درختان جنگلی قدکوتاه ارس و بنه به عنوان وسیع‌ترین ذخیره گاه ژنتیکی این گونه درختان محسوب می‌شوند.
بزرگترین ذخیره‌گاه ژنتیکی جنگل‌های اُرس و بنه کشور در خلخال
مدیرکل منابع طبیعی آبخیزداری استان اردبیل با بیان اینکه پراکنش جنگل‌های کشور در این شهرستان و از نوع هیرکانی در مرز شهرستان تالش جوان‌تر از درختان واقع در جنگل استان گیلان است، افزود: جنگل‌های استان اردبیل به سه نوع هیرکانی، ایران تورانی و ارسباران تقسیم می‌شوند که بیشترین نوع جنگل هیرکانی و ایران تورانی در جنوب استان و در محدوده شهرستان خلخال واقع و نوع ارسباران در شمال استان اردبیل پراکنده است.

قلی زاده با بیان اینکه برای سال آینده اعتبارات خاص و ویژه‌ای برای احیا و غنی سازی جنگل‌های قدکوتاه و بنه جنوب استان در نظر گرفته شده است، احداث سازه‌های آبخیزداری و بند‌های تاخیری آب را از جمله کار‌های ارزشمند و ماندگار اداره کل منابع طبیعی برای افزایش ذخیره آب سفره‌های زیرزمینی، استفاده از آب پشت سد‌های آبخیزداری برای کشاورزی و همچنین پیشگیری از تخریب اراضی جنگلی و منابع طبیعی از سیلاب‌های تند اعلام کرد.

اواظهار کرد: طی سال‌های گذشته و امسال اعتبارات مناسبی از محل اعتبارات مختلف ملی بخصوص اعتبارات سفر ریاست جمهوری به این استان برای اجرای این طرح ها در جنوب استان اردبیل تخصیص یافته است.

همچنین در این نشست رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خلخال گفت: این شهرستان دارای ۲۱۷ هزار هکتار اراضی ملی و مراتع و جنگل است که ۴۵ هزار هکتار از آن مختص جنگل‌های قدکوتاه ارس و بنه و جوان‌ترین جنگل‌های استان اردبیل است.

احمد عزیزی گفت: به استثنای ۴ هزار هکتار از حوزه شهر خلخال برای باقی مانده و تمامی اراضی منابع طبیعی واقع در سه بخش مرکزی، شاهرود و خورش رستم شهرستان و با اجرای طرح کاداستر سند مالکیت تک برگی اخذ شده و از هرگونه تجاوز به اراضی ملی توسط افراد سودجو و فرصت‌طلب پیشگیری شده است.

وی گفت: در سال جاری ۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای استان اردبیل و ۷۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی برای اجرای پروژه‌های آبخیزداری و نگهداری از جنگل‌های این شهرستان تخصیص یافته است.

پنج طرح آبخیزداری امسال در خلخال به بهره برداری می‌رسد

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلخال اظهار کرد: هم اکنون ۵ طرح و پروژه آبخیزداری در مناطق مختلف این شهرستان و هر کدام با اعتباری بالغ بر ۱۵ میلیارد ریال در حال اجراست که همه این پروژه‌ها تا دهه فجر امسال مورد بهره‌برداری قرار خواهند گرفت.

وی همچنین از شناسایی افراد سودجو و فرصت طلب که به صورت مخفیانه اقدام به قطع درختان نادر و قد کوتاه جنگل اندبیل می‌کردند، خبر داد و افزود: نتیجه تلاش شبانه‌روزی مامورین این یگان منجر به شناسایی این افراد و جلوگیری از تخریب و نابودی جنگل‌های قد کوتاه در منطقه جنگلی اندبیل خلخال شد.

امام جمعه خلخال نیز با بیان اینکه در سال‌های گذشته شهرستان از لحاظ اعتباری مورد کم لطفی قرار گرفته است، اظهار کرد: در مواردی مدیران کل استان برای واگذاری معادن و اراضی ملی به سرمایه گذاران بخش خصوصی مسئولین این شهرستان را دور می‌زنند که این غیر قابل قبول است.

حجت الاسلام کریم اسدی گفت: صدور هرگونه مجوز بهره برداری از معادن سنگ شن و ماسه و یا هرگونه صدور مجوز برای اجرای عملیات در سطح اراضی ملی از سوی مرکز استان و بدون اطلاع مسئولین این شهرستان برای مردم خلخال پذیرفته نیست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رقابت هنرمندان چهارمحال و بختیاری در المپیاد مهارت خیاطی
آتش‌سوزی خودرو در خیابان شهدای کرمان مربوط به فیلمبرداری بود
ایران جان، گلستان؛ هفت آبشار شیرآباد
«درخت بی‌برادر»؛ روایتی از رقابت در راه جبهه
 پروژه‌های اشتغال‌زا و زودبازده در اولویت توسعه استان قزوین قرار دارند
۴۱ شهر میزبان آثار جشنواره سینماحقیقت
تأکیدبر ضرورت نوسازی ماشین‌آلات، تجهیز راهدارخانه‌هاو تکمیل زیرساخت‌های حمل‌ونقل
آغاز هفته ۱۴ فوتبال بوندسلیگای آلمان / لایپزیش غافلگیر شد
«مجلس در گذر زمان»، از رادیو فرهنگ
هشدار به هم‌استانی‌ها
آغاز به کار نمایشگاه تجسمی «در قاب بهشت»
آغاز آبرسانی به نهضت ملی مسکن تایباد
۹۰ ارومیه باز هم در خارج از خانه باخت
درخشش ورزشکاران کردستانی در رقابت‌های جودو ID کشور
اعلام زمان ثبت نام و برگزاری آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو – معلم سال ۱۴۰۵
همایش سرمشق فاطمی با حضور معاون اول قوه قضائیه در تهران
قزوین برای رسیدن به استاندارد مطلوب به ۱۲۰ کتابخانه جدید نیاز دارد
تأکید دادستان بم بر پیشگیری از قاچاق و تقویت ساختار‌های گمرک
رژ لب‌های بی کیفیت سلامت خانم‌ها را به خطر می‌اندازد
دستورالعمل ایجاد انبار اختصاصی در واحدهای تولیدی ابلاغ شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
لحظات قبل از فوت خسرو علی‌کردی
هوای مشهد امروز جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ سالم شد
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
هشدار زرد هواشناسی خوزستان مبنی بر کاهش دما و یخ زدگی زمین
نورآباد با ۸۹ میلی متر، رکورد دار بارندگی در فارس
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم
مجروح شدن فرمانده انتظامی مشهد و یک مامورپلیس، حین انجام وظیفه
سامانه بارشی در راه گیلان/ اواخر وقت فردا بارش‌ها آغاز می‌شود
آغاز بارش ها از روز جمعه در آذربایجان غربی؛ دما کاهش می یابد
لیگ برتر کشتی آزاد؛ صعود بانک شهر به مرحله نهایی
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۱۰ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۲ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
بررسی منابع آبهای سطحی و زیرزمینی آذربایجان غربی  (۱ نظر)