پخش زنده
امروز: -
نائب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: با اجراي سياست هاي جديد در تامين محصولات راهبردي كشاورزي در كشور مشكلي نداريم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما اعظمی در گفتگو با راديو اقتصادگفت: با اینکه گندم از نظر استراتژیک و امنیت غذایی در ردیف اول قرار دارد، تا پایان سال هیچ مشکلی در تامین آن نداریم و در مورد روغنها هم با حمایت دولت از کشاورزان تا آبان و آذر مشکلی نخواهیم داشت.
نائب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: دو قانون خوب در حوزه کشاورزی در سال گذشته تصویب شد، یکی خرید تضمینی محصولات کشاورزی بود که آذرماه ۱۳۹۹ ابلاغ و شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی با حضور دو نماینده ناظر از کمیسیون کشاورزی مجلس آن را تأییدکرد و مقرر شد، قیمت خرید محصولات کشاورزی واقعی باشد و قیمت خرید محصول گندم تقریباً افزایش ۴ برابری داشت.
او گفت: با نظارت میدانی و جلسات متعددی که در کمیسیون کشاورزی مجلس مقرر شد قیمت خرید گندم از کشاورزان مقداری کمتر از قیمت وارداتی آن باشد.
اعظمی گفت: کشت قراردادی گندم از دیگر قوانینی بود که وزیر جهاد کشاورزی اعلام کردند و مقرر شد نهادههای کشاورزی کود و سم و بذر و ... را دراختیار کشاورز قرار دهند و پول آن را روز آخر از خرید محصول از کشاورز کم کنند.
او گفت: راهبرد اصلی ما تامین گندم و نهادههای دامی و روغنی و... است که در جنگ اکراین و روسیه تمام دنیا را به چالش کشید و میتوانیم بقیه محصولات درجه ۲ یا ۳ مانند هندوانه، خربزه و ... را از ساير کشورها وارد کنیم.
اعظمي گفت: برای پیشگیری قاچاق آرد و گندم به سایر کشورها، یارانه گندم را حذف کردیم و این موضوع موجب پيشگيري بخش عمدهای از غلات به صورت خام به خارج از کشور شد و با واقعی شدن قیمتها و افزایش قیمت گندم، کشاورزان بر عکس سال گذشته که محصول خود را در اختیار واسطهها ودلالان قرار میدادند به سیلوها تحویل دهند.
نائب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به خرید تضمینی گندم، امسال افزایش تولید داشتیم چرا که کشاورز نمیتواند زمین خود را به کشت چغندر و پیاز اختصاص دهد.
او گفت: بعنوان یک متخصص کشاورزی، به علت کاهش بارندگی در کشور و کم آبی در سالهای اخیر، خیلی به موضوع خودکفایی درمحصولاتی مثل گندم و جو و ذرت و دانههای روغنی اعتقادی ندارم، اما درباره تولید برنج با کشاورزی قراردادی میتوانیم خودکفا شویم.
اعظمی گفت: در سالهای قبل ما جلسات متعددی درباره نقش دانش بنیانها در تولیدات محصولات کشاورزی با اساتید دانشکدههای کشاورزی و برخي از مسئولان برای همین موضوع که در سال ۱۴۰۱ به خوبی رهبر معظم انقلاب سال را بعنوان سال دانش بنیان نامگذاری کردند، داشتیم، اما در دانشکدههای کشاورزی بخش کمی از آن در تولید علم و مشکلات کشاورزی به كمک صنعت كشاورزي مي آيندو اگر به آن خوب عمل شود بخشی مهمی از مشکلات کشاورزی کشور حل میشود.
او گفت: یکی از مشکلات بخش کشاورزی ما فعال نبودن آموزش و ترویج کشاورزی است و برای تحول عظیم باید دانش را از دانشکدهها و بخشهای تحقیقاتی به بخش کشاورزی منتقل کنیم، به عنوان مثال استان کرمان که مهد تولید پسته است در هر هکتار هزار کیلو کشت میشود که این میزان در متوسط کشور به ۷۰۰ تا ۸۰۰ کیلو میرسد، اما در آمریکا ۶ تن، در ترکیه ۴ تن در هکتار است، این یعنی اینکه ما بهبود عملکرد نداریم و میزان نفوذ دانش در بین کشاورزان، نفوذ مکانیزاسیون کشاورزی در کشاورزی خیلی فاصله دارد وباید در این زمینه برنامه ریزی کنیم.