• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۸۲۲۵۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۸:۱۳
اقتصادی » اقتصاد کلان

الکترونیکی شدن مجوز‌های کسب و کار در ایستگاه پایانی

امروز مهلت دستگاه‌های مرجع صدور مجوز برای بارگذاری شرایط و ضوابط مجوز‌های کسب و کار و اتصال به درگاه ملی مجوز‌ها به پایان می‌رسد.

الکترونیکی شدن مجوز‌های کسب و کار در ایستگاه پایانیبه گزارش خبرگزاری صداوسیما، بهمن ماه سال گذشته بود که نمایندگان مجلس یازدهم ماده ۷ قانون سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی را برای سومین بار اصلاح کردند تا با رفع ایرادات و ابهامات آن بتوانند دستگاه‌های مرجع صدور مجوز را مجاب کنند که در فرصت یک ساله‌ای که در این قانون به آن‌ها داده شده است، فرایند تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار را اجرایی کنند.
 
وزارت اقتصاد به عنوان متولی اصلی شفاف سازی و ساده سازی فرایند صدور مجوز‌ها نیز از آذرماه با برگزاری جلسات و نشست‌های متعدد با مسئولان دستگاه‌های مرجع صدور مجوز با جدیت این موضوع را در دستور کار قرار داد و با تعیین ضرب الاجل ۱۸ اسفند به عنوان مهلت قانونی دستگاه‌ها برای بارگذاری شرایط و ضوابط صدور مجوز و اتصال سامانه‌های تخصصی آن‌ها به درگاه ملی مجوزها، بر جرم انگاری و برخورد با متخلفان در صورت تعلل و تاخیر در اجرای قانون تاکید کرد.
 
هر چند که طی چند ماه اخیر، به خصوص در یک ماه گذشته اغلب دستگاه‌ها تلاش کرده اند تا بتوانند در موعد مقرر، تکالیف قانونی خود را به انجام برسانند، اما تا آخرین روز مهلت دستگاه‌ها (۱۸ اسفند) تنها ۶ وزارتخانه اقتصاد (بورس)، صنعت، معدن و تجارت، نفت، جهاد کشاورزی، ارتباطات و نیرو و همچنین سازمان ملی استاندارد توانسته اند سامانه‌های تخصصی خود را به درگاه ملی مجوز‌ها متصل کنند و دبیرخانه ستاد ساماندهی مشاغل خانگی، وزارت میراث، راه و شهرسازی و ورزش و جوانان نیز در حال متصل شدن به درگاه ملی مجوز‌ها هستند.
 
البته وزارت جهاد کشاورزی و وزارت ارتباطات با وجود آنکه سامانه‌های تخصصی خود را به درگاه ملی مجوز‌ها متصل کرده اند، اما بررسی و بارگذاری کاربرگ‌های مربوط به مجوز‌های آن‌ها در این درگاه تا چند روز آینده به پایان می‌رسد.
 
همچنین، شهرداری تهران، وزارت آموزش و پرورش، سازمان نظام پزشکی، سازمان نظام روانشناسی و کانون وکلا از جمله دستگاه‌هایی هستند که وضعیت نهایی شدن کاربرگ‌های مجوز‌های آن‌ها و اتصال سامانه‌های تخصصی آن‌ها به درگاه ملی مجوز‌ها همچنان در ابهام است.
 
این در حالی است که براساس تاکیدات رئیس جمهور، سخنگوی قوه قضائیه، وزیر اقتصاد، معاون اول رئیس جمهور و نمایندگان مجلس، امروز مهلت دستگاه‌ها برای شفاف سازی شرایط و ضوابط صدور مجوز‌ها به پایان می‌رسد و براساس جرم انگاری صورت گرفته در قانون، دو ماه تا یک سال حبس براساس ماده ۶۰۰ قانون مجازات اسلامی در انتظار متخلفان خواهد بود.
 
البته، سیدامیر سیاح، رئیس مرکز مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار، در گفتگوی ویژه خبری شب گذشته زمان اجرای جرم انگاری صورت گرفته را این طور بیان کرده است که بر اساس نظر حقوقدان‌ها، تاریخ لازم الاجرا شدن قانون، ۱۵ روز پس از ثبت در روزنامه رسمی است. از آنجا که ثبت این قانون در روزنامه رسمی دو روز پس از ابلاغ قانون، یعنی ۲۰ اسفند سال ۱۳۹۹ بود، ۱۵ روز پس از آن می‌شود ۵ تا ۶ فروردین؛ که پس از آن هر دستگاهی که وصل نشده باشد یا برای استعلام از مردم کاغذ بخواهد، مرتکب جرم شده است.
 
محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور در نشست بررسی آخرین وضعیت عملکرد دستگاه‌های اجرایی درباره تسهیل و شفاف‌سازی فرایند مجوزدهی به کسب و کار‌ها که روز دوشنبه برگزار شده بود نیز دستور داده است تا با هماهنگی وزارت امور اقتصاد و دارایی، با دستگاه‌هایی که فرایند اتصال به درگاه ملی مجوز‌های کسب و کار را طبق ضرب الاجل ۱۸ اسفند انجام نداده اند، هر چه زودتر و بدون هیچ ملاحظه‌ای برخورد‌های لازم انجام شود و در مقابل دستگاه‌هایی نیز که به تکالیف قانونی خود عمل کرده اند، تشویق شوند.
 
حال باید دید، در روز پایانی مهلت دستگاه‌ها برای شفاف سازی فرایند مجوزدهی و اتصال به درگاه ملی مجوزها، کدام دستگاه‌های باقی مانده می‌توانند تکالیف قانونی خود را به پایان برسانند و خدمات صدور مجوز را تنها از طریق درگاه ملی مجوز‌ها ارائه دهند و علاوه بر آن، با توجه به جدیت و تاکید قوای سه گانه بر اجرای قانون در موعد مقرر و برخورد با متخلفان در صورت تعلل، آیا این بار مسئولان متخلف مجازات خواهند شد یا خیر؟
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
صدا و سیما چرا سراغ انحصارگرایی سازمان تامین اجتماعی در صدور‌مجوز تاسیس دفاتر بیمه تامین اجتماعی نمی روی؟ این مجوز در انحصار پرسنل خود سازمان است چرا؟
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش ظرفیت آب شرب خدابنده به ۱۲ هزار مترمکعب با احداث مخزن جدید
جوانان جهان، امروزه بیش از هر زمان دیگری نیازمند بهره‌مندی از آموزه‌های امام خمینی (ره) هستند
دستگیری ۹ حفار غیرمجاز در منطقه سورت ساری
رزمایش نظارتی سه‌روزه آرد و نان در سراسر مازندران
جدیدترین گزارش پزشکی وضعیت رضا امیرخانی
تاکید بر تسریع طرح‌های نیمه تمام در سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی
ادامه توزیع تجهیزات وزنه برداری در استان زنجان
تجلیل از پژوهشگر زنجانی در جشنواره پژوهشگران، فناوران و نوآوران کشور
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ آذر ۱۴۰۴
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
کم سابقه ترین بارش ها در استان کرمان
ششمین جشنواره فیلم بسیج برگزیدگان خود را شناخت
۱۵ مسجد شهرستان صومعه‌سرا میزبان معتکفان
البرز میزبان نخستین دوسالانه ملی نقاشی جوان
استمرار بارش برف و باران در سمنان
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم
بهره برداری از فرهنگسرای امام علی (ع) در نظرآباد
اجرای طرح پویش یلدای مهربانی بهزیستی در کیش
آغاز فصل اجرایی منطقه آزاد تجاری مهران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند
میزان بارش ها در استان کرمان طی ساعات گذشته
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
واریز اعتبار مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۲۹ آذر
قطعی آب برخی مناطق به دلیل کاهش ظرفیت تولید تصفیه خانه بزرگ آب گیلان
پدافند هوایی شعار ارتش فدای ملت را معنا کردند
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
جاده های خراسان رضوی در زیر کولاک، برف و باران
روحیه استکبارستیزی امام (ره) در عرصه بین الملل جذابیت دارد
هشدار نارنجی بارندگی برای ۲۳ استان کشور
برف و باران قم را به رنگ زمستان درآورد
ساعت کاری بانک‌ها از اول دی اعلام شد
بارش برف در چهارمحال و بختیاری
دشمن شکست‌خورده و به جنگ روانی روی آورده است
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۶ آذر
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)