• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۷۰۶۰۸
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۷
بین الملل » اروپا

آخرین تحولات میدانی جنگ اوکراین (۱)

در پی آغاز عملیات نظامی روسیه در شرق اوکراین پارلمان اوکراین وضعیت فوق العاده اعلام کرد و شورای امنیت سازمان ملل جلسه فوق العاده برگزار کرد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، پس از آنکه کرملین شب گذشته اعلام کرد مسئولان جمهوری های جدایی طلب خود خوانده شرق اوکراین برای به عقب راندن ارتش اوکراین, از «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه کمک خواستند. رئیس جمهور روسیه از آغاز عملیات نظامی در منطقه دنباس خبر داد و پارلمان اوکراین هم در برابر اقدام روسیه, وضعیت فوق العاده اعلام کرد. اوکراین همچنین از سازمان ملل خواست برای رسیدگی به وضعیت دونباس تشکیل جلسه اضطراری دهد.

به گزارش شبکه خبری الجزیره «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل در نشست شورای امنیت درباره تحولات اوکراین گفت: شایعات و نشانه ها حاکی از حمله قریب الوقوع روسیه به اوکراین است ولی امیدواریم این اتفاق نیفتد. من اشتباه می کردم زمانی که تصور می کردم هیچ اتفاقی در مرز اوکراین و روسیه رخ نخواهد داد.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 

خبرگزاری یونیوز با انتشار تصاویری نوشت: نیروهای روسی از مرزهای اوکراین به سمت خارکوف دومین شهر بزرگ این کشور عبور کردند.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 

وزارت دفاع روسیه امروز اعلام کرد در پی حمله و عملیات نظامی روسیه در خاک اوکراین، جان غیر نظامیان در خطر نیست. «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه گفت: نیروهای ما به شهرهای اوکراین و غیرنظامیان حمله نمی کنند.در همین حال وزارت دفاع روسیه اعلام کرد با موشک های نقطه زن، نیروی هوایی اوکراین را نابود می کند. 

شبکه تلویزیونی الجزیره در خبر فوری گزارش داد: جدایی طلبان در منطقه دونتسک اعلام کردند نیروهای ارتش اوکراین را در منطقه دنباس محاصره کردند و از آنها می خواهند تا از گذرگاه های امن به داخل اوکراین عقب نشینی کنند. شبکه تلویزیونی راشاتودی هم گزارش داد رئیس جمهوری خودخوانده «لوهانسک» از نیروهای مسلح اوکراین خواست سلاح هایشان را بر زمین بگذارند و تسلیم شوند.«لئونید پاسچنیک» رئیس جمهوری خودخوانده لوهانسک در سخنانی گفت: من از نیروهای مسلح اوکراینی می خواهم سلاح هایشان را بر روی زمین بگذارند و این مقاومت را کنار بگذارند که هیچ کسی به آن نیازی ندارد. اگر آنها این کار را انجام دهند ما عفو آنها را مورد بررسی قرار خواهیم داد و احتمال حق آنها برای زندگی در یک کشور دموکراتیک و مستقل و آزاد وجود خواهد داشت در غیر این صورت, ما تسلیحاتشان را توقیف  و به اهداف خود دست پیدا خواهیم کرد.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 

گزارشها حاکیست هواپیماهای نظامی در حال گشت زنی در آسمان کی‌یف پایتخت اوکراین هستند.وزیر دفاع اوکراین از شهروندان این کشور که توانایی در دست گرفتن سلاح دارند، خواسته است به نیروهای دفاعی بپیوندند و سرود ملی این کشور در «کی یف» پایتخت اوکراین پخش شد. در برخی از گزارشها نیز از شنیده شدن چند انفجاد در «کی یف» خبر داده شده است و گفته می شود مردم در شهرهای بزرگ به پناهگاه رفته اند.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 

به گزارش خبرگزاری رویترز، سفیر اوکراین در آنکارا امروز و پس از حملات هوایی و زمینی روسیه به اوکراین گفت، کی یف از ترکیه خواسته است تا تنگه‌های بسفوروس و داردانل را به روی کشتی‌های روسیه ببندد و علیه مسکو تحریم‌هایی را اعمال کند.
ترکیه که عضو ناتو است، و با اوکراین و روسیه در دریای سیاه مرز دریایی دارد، با تحریم‌ها مخالفت کرده است، اما اقدامات روسیه را علیه اوکراین غیرقابل قبول خوانده است. بر اساس قرارداد ۱۹۳۶، آنکارا بر این تنگه‌ها کنترل دارد و در صورتی که این تنگه‌ها تهدید شوند و در زمان جنگ می‌تواند عبور کشتی‌های جنگی را محدود کند.

خبرگزاری فرانسه از کیف گزارش داد، در په حمله و تجاوز روسیه به خاک اوکراین، اتحادیه اروپا اعلام کرد که روسیه با انزوای بی سابقه‌ای مواجه خواهد شد.

شبکه تلویزیونی الجزیره در خبر فوری گزارش داد: «جوزپ بورل» مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: در شرایط سیاهی قرار داریم و با مسئله مرگ و زندگی روبرو هستیم. جوزپ بورل که نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست‌های امنیتی، همچنین وعده داد  اتحادیه اروپا سخت‌ترین تحریم‌ها را علیه روسیه اعمال خواهد کرد.

«اورسلا فن درلاین» رئیس کمیسیون اروپا گفت: با شرکای خودمان در آمریکا و کانادا درباره اعمال تحریم علیه روسیه هماهنگ خواهیم کرد. از روسیه می‌خواهیم فورا نیروهایش را از اوکراین خارج کند. شاهد هستیم که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در حال از بین بردن نظام امنیتی اروپاست. پوتین مسئول بازگشت مجدد جنگ به اروپاست. بخش‌های راهبردی را در اقتصاد روسیه هدف قرار خواهیم داد تا مانع دسترسی آن به فناوری و بازار‌ها شویم.

شورای اروپا  با انتشار بیانیه‌ای حمله و عملیات نظامی روسیه در خاک اوکراین، را محکوم می‌کند. «آنالنا بروبرک» وزیر خارجه آلمان نیز در یک کنفرانس خبری مشترک با حضور «ژان ایو لودریان»، همتای فرانسوی اش در برلین گفت: بسته تحریمی جدید علیه روسیه هر زمان می‌تواند شدیدتر شود.

اما چین موضع متفاوتی اتخاذ کرده است. به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین وزارت امور خارجه چین اعلام کرد واشنگتن با دامن زدن به تنش ها، جنگ را شعله ور کرد و چین بر خلاف آمریکا، سلاح در اختیار هیچ یک از طرف‌های درگیر در اوکراین قرار نخواهد داد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، در حمله و عملیات نظامی روسیه در خاک اوکراین، شاخص کل بورس اوراق بهادار بورس‌های اروپایی به شدت کاهش یافت. به طوری که شاخص سهام بورس ‏‏پاریس (CAC ‎‎۴۰)، چهار و ۱۹ صدم درصد نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، کاهش یافت. شاخص سهام بورس فرانکفورت (Dax ۳۰)، هم در آغاز معاملات امروز با چهار و ۳۹ صدم درصد و شاخص سهام بورس فوتسی ۱۰۰ لندن (FTSE ۱۰۰)، که ‏‏در آن در هر ‏‏روز ‏کاری سهام ۱۰۰ ‏‏شرکت ‏مهم و ‏بزرگ ‏‏‏‏انگلیس، ارزشگذاری و ‏خرید ‏و ‏فروش ‏‏می شود، در آغاز معاملات امروز دو و ۵۵ صدم درصد کاهش یافت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
چرا بجای کلمه حمله از عملیات ویژه استفاده کردید؟
نفرین ابدی خدا بر پوتینیسم
نظر شما
آخرین اخبار
اقامه نماز جمعه فردا ۱۴ آذر به امامت آیت الله حسینی بوشهری در قم
ولایتی: بیانیه‌های سیاسی واقعیت مالکیت جزایر ایرانی را تغییر نمی‌دهد
لزوم تربیت نیروی انسانی آموزش‌محور برای ایفای مأموریت‌های دفاعی
چرا قانون هوای پاک اجرا نمی‌شود؟
آخرین تحولات جنگ روسیه و اوکراین
علیزاده دبیر یازدهمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر استان قم شد
تحویل نخستین واحد‌های نهضت ملی مسکن در مهرگان مشهد
تقویت اقدامات احیای دریاچه ارومیه با همکاری های بین المللی
واژگونی سواری در جاده شیراز به کازرون با ۲ مصدوم
دهمین کاروان ترویج بهره‌وری کشاورزی به شاهین دژ رسید
تجلیل وزیر راه و شهرسازی از خانواده سه شهید زنجانی
دیداری صمیمانه با خالق خاطرات ماندگار «قصه‌های تابه‌تا»
مهار آتش انبار کالا‌های بازرگانی در قشم
ضرورت ورود دستگاه‌های قضائی، نظارتی و اجرایی برای حل مشکلات تولید
تشدید برخورد با پلاک‌های مخدوش در محورهای استان
گمرک خراسان جنوبی آماده اجرای روان و منظم طرح کولبری
عقب‌نشینی عراق از طرح تحریم مالی گروه‌های مقاومت
دیدار نماینده وزیر راه و شهرسازی با مادر شهید سالارزهی
راه شهدا، حقیقت زنده انقلاب اسلامی است
پدافند غیرعامل، راهبردی برای کاهش آسیب پذیری و افزایش توان ملی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
سقف کیفری مهریه مشخص شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد
ترمینال زنجان نیازمند توسعه زیرساخت و نوسازی ناوگان است
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه از فردا
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
از بنزین تا هواشناسی! پاسخ دولتی‌ها به سوالات خبرنگاران
سپاه بزرگترین سازمان ضد تروریستی دنیا
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
پخش زنده قرعه کشی جام جهانی فوتبال از شبکه سوم سیما
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
رهبر انقلاب: زن، کارگزار خانه نیست، مدیر است
طرح بزرگ دشمن در دفاع مقدس ۱۲ روزه شکست خورد
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۸ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)
معرفی مستند‌های بلند جشنواره سینما حقیقت  (۱ نظر)