• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۵۸۰۶۱
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۹:۲۵
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
ایمانیه در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما:

کاهش پرداختی از جیب مردم از مزیت‌های «پزشک خانواده»

استاندار فارس گفت: طرح پزشک خانواده مزیت‌های فراوانی همچون ارتقای جایگاه پزشکان عمومی، کاهش پرداختی از جیب مردم و پیشگیری از بروز بیماری‌ها دارد.

کاهش پرداختی از جیب مردم از مزیت‌های «پزشک خانواده»محمدهادی ایمانیه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در پاسخ به سوالی درباره مزیت‌های طرح «پزشک خانواده» افزود: طرح پزشک خانواده مزیت‌های فراوانی دارد؛ استقرار پزشکان با توزیع جغرافیایی بسیار بهتر از قبل و ارتقای دسترسی مردم به ویژه در نقاطی که از مرکز شهر و استان دور هستند، از فواید این طرح محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ارتقای جایگاه پزشکان عمومی، یکی دیگر از مزیت‌های طرح پزشک خانواده است، ادامه داد: تب و تاب تخصص گرایی و فوق تخصص گرایی با اجرای طرح پزشک خانواده فروکش کرد، همچنین پرداختی از جیب مردم به خصوص در خدمات سرپایی به شدت کاهش پیدا کرد، البته این طرح در کاهش پرداختی در خدمات درمانی نیز مفید است، زیرا مواردی را که پزشک خانواده به بیمارستان ارجاع می‌داد ۵ درصد به عنوان فرانشیز دریافت می‌کردند.

استاندار فارس گفت: امکان بازآموزی مکرر پزشکان و ارتقای سطح علمی آنان از فواید دیگر طرح پزشک خانواده است، همچنین این طرح امکان ایجاد پرونده الکترونیک را به سیستم داد و اینکه ما بتوانیم مبتنی بر داده‌های پرونده سلامت الکترونیک مدیریت کنیم.

ایمانیه با اشاره به اجرای این طرح در استان فارس افزود: اجرای این طرح به استان فارس بسیار کمک کرد؛ غربالگری بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا و دیابت از دستاورد‌های اجرای این طرح در این استان است، ده‌ها هزار بیمار دیابتی که خود از بیماری شان اطلاع نداشتند در این طرح شناسایی شدند، همچنین ده‌ها هزار فردی که فشار خون بالا داشتند و بی اطلاع بودند، شناسایی شدند که این بیماری می‌توانست منجر به سکته‌های مغزی و قلبی در آنان شود، در واقع غربالگری و پیشگیری عمل کردن به جای درمانی عمل کردن از فواید بزرگ طرح «پزشک خانواده» است.

وی گفت: قرار بود در این دهه‌ای که از اجرای طرح «پزشک خانواده» می‌گذرد، مبتنی بر نسخه ۰۲ در همه کشور همزمان اجرا شود، با تشکیل منظم جلسات ستادی، نقاط ضعف طرح «پزشک خانواده» در کشور رفع شود.

استاندار فارس افزود: متاسفانه در این مدت چهار بار تغییرات جدی در مدیریت کشور در وزارتخانه‌های «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «تعاون کار و رفاه اجتماعی» و سازمان‌های «بیمه سلامت» و «بیمه تامین اجتماعی» روی داد به همین علت سلیقه‌های مختلف و متنوعی درباره موضوع پزشک خانواده وجود داشت و این سبب شد که درخواست‌های منطقی و غیرمنطقی با هم مخلوط شود و کشور نتواند به درخواست‌های منطقی توجه کند.

ایمانیه ادامه داد: راه حل این مشکلات در زمینه طرح «پزشک خانواده» این است که دوباره با یک هماهنگی میان وزارتخانه‌های «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «تعاون کار و رفاه اجتماعی» و سازمان برنامه و بودجه بتوانیم درخواست‌های منطقی را پاسخ بدهیم.

استاندار فارس در پاسخ به سوالی درباره حاضر نشدن پزشکان خانواده به مدت چند روز در محل کار خود گفت: در نسخه ۰۲ آمده است که مراقبان سلامت ۱۲ درصد از سرانه را دریافت کنند و شرح وظیفه آن‌ها کامل مشخص باشد و شرح مراقبان سلامت از پزشکان خانواده جدا شود، اما متاسفانه در این فاصله اتفاقاتی که روی داد موجب شد دچار ابهام و سرگردانی شود.

ایمانیه افزود: پیشنهاد من این است که مراقبان سلامت همان ۱۲ درصد را در سرانه بگیرند و ما به التفاوت آن را تا کفی که اداره کار معین کرده است، بیمه‌ها پرداخت کنند و شرح وظیفه مراقبان سلامت و پزشک خانواده شفاف شود تا بتوانیم مشکلات فعلی را پشت سر بگذاریم.

وی ادامه داد: از وزیر بهداشت درخواست کردم که تیمی را مرکب از معاون بهداشت وزیر و روسای بیمه سلامت و مدیر درمان اجتماعی کشور به شیراز اعزام کند و نماینده تام الاختیاری از سازمان برنامه و بودجه کشور نیز حضور پیدا کند تا هر زمان که لازم است در شیراز در خدمت آن‌ها باشیم و خودم از نظر فکری مشورت خواهم داد تا نقاط ضعف و قوت پزشک خانواده را در ۱۰ سال گذشته در استان فارس پیدا کنند و به جمع بندی برسند و در تهران با حضور وزاری مربوط و سازمان برنامه و بودجه تصمیمات لازم را بگیرند و در هیئت دولت این طرح برای تعمیم به کل کشور آماده شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
برای خدمات پزشکی که ممکنه حتی یک بار در سال هم اتفاق نیفته به فکر پرداختی از جیب مردم می افتید ولی برای هزینه های روزمره خوراک و پوشاک و ... خفه خون گرفتید.لابد اونجا پرداختی از جیب انجام نمیشه!!!
مگه مراقبین سلامت جز این مردم نیستن ک‌با ماهی دو تومن و بیمه از حقوق خودشون خون این بچها رو کردین توی شیشه؟؟؟؟ شما‌مقصر ب گره خوردن این‌طرح هستین
چطوریه ک پزشکان ک شما سنگشونو‌ب سینه میزنین ماهی ۴۰ تومن براشون کمه ولی یه مراقب سلامت ماهی دو تومن براش کافیه ؟؟ مراقبی ک‌۴ سال توی رشته بهداشت و مامایی درس خوند.....
نظر شما
آخرین اخبار
ارتقای کیفیت آموزشی مدارس غیردولتی با نظارت مؤثر
تکمیل رینگ شمالی مهمترین تصمیم جلسه بررسی وضعیت تنش آبی شهر اراک
کشف انبار احتکار شکر در کنگاور
تشییع مادر شهید در روستای آبگل فیروزآباد
روایت کارگاه و فروشگاهی در تهران که همه کارکنان آن توان‌یاب هستند
ضرورت تشکیل مجمع مشورتی توسعه شهرستان‌ها درآذربایجان‌غربی
دلار توافقی به ۷۴ هزار و ۲۹۳ تومان رسید
پیش‌بینی ثبت حدنصاب جدید تولید نفت خام چین در سال جاری میلادی
مردمی‌سازی حاکمیت راه‌حل عبور از مشکلات کشور
گاز ۱۶ مشترک اداری و عمومی پرمصرف اردبیل قطع شد
دیجیتال‌سازی هوشمند رادیوگرافی صنعتی با شرکت‌های دانش بنیان
تجلیل از دانش‌آموزان پژوهشگر برتر کهگیلویه و بویراحمدی با حضور وزیر
فساد با زندانی کردن مفسد ریشه‌کن نمی‌شود
پژوهش چشم انداز آینده روشن
واژگونی خودرو در آزادراه قزوین - رشت
کتابت حکمت‌های نهج البلاغه در شهرضا
بیست و ششمین نمایشگاه دستاورد‌های پژوهش، فناوری و فن بازار
ارزیابی دلیل مرگ آبزیان در یکی از زهکش‌های اندیمشک
مراسم افتتاح ۷ مدرسه با حضور وزیر کشور در گلستان
 احتمال بارش در روز سه شنبه،چهارشنبه و پنجشنبه دربرخی مناطق استان کرمانشاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
امروز؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
اتوبوس‌های قم ۲۶ آذر رایگان شد
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد  (۱ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
اعلام وضعیت فعالیت مدارس در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)
بارش برف وباران در برخی نقاط استان کرمان  (۱ نظر)
ممنوعیت استفاده از گرما تابش و میز آتشدان در مراکز گردشگری و تجاری خراسان رضوی  (۱ نظر)